Aτρόμητος - ΑΕΚ 0-5: Eπιστροφή στις νίκες με πεντάρα και χατ τρικ του Πόνσε!

Η, προερχόμενη από τον αποκλεισμό του Κυπέλλου, ΑΕΚ επικράτησε του αήττητου επί των ημερών Ίλιτς (13 ματς) Ατρόμητου με 5-0 με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Εζέκιελ Πόνσε που σκόραρε χατ τρικ!

Aτρόμητος - ΑΕΚ 0-5: Eπιστροφή στις νίκες με πεντάρα και χατ τρικ του Πόνσε!


Η αφλογιστία του Έκι Πόνσε που κράταγε από τις 21 Σεπτεμβρίου (με την Μπράιτον) και στο πρωτάθλημα από τις 17 του ίδιου μήνα (με τον Ολυμπιακό) τερματίστηκε στο Δημοτικό Στάδιο Περιστεριού -με τον Αργεντινό να σκοράρει περισσότερα γκολ απ' όσα είχε πετύχει στο υπόλοιπο της σεζόν- και η ΑΕΚ, που προερχόταν από τον οδυνηρό αποκλεισμό στο Κύπελλο, την Τετάρτη, κόντρα στον Άρη (όπου ο Πόνσε ήταν ο ένας από τους δύο που δεν βρήκε στόχο στα πέναλτι...), τερμάτισε το αήττητο του Ατρόμητου, επί των ημερών του Σάσα Ίλιτς (13 ματς κι από τις 22/10) με το εμφατικό 4-0!

Παρότι οι φιλοξενούμενοι του Αλμέιδα είχαν 9 απουσίες -στους τραυματίες Λιβάι Γκαρσία και Γαλανοπούλο, τουςς τιμωρημένους Μάνταλο και Σιμάνσκι αλλά και τους (Zίνι, Μουκουντ, Μοχαμάντι, Χατζισαφί) προστέθηκε ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, λόγω ενοχλήσεων κατά την τελευταία προπόνηση- ευτύχησαν να έχουν με το μέρος τους τον ...αέρα στο πρώτο μέρος και το αξιοποίησαν στη φάση του πρώτου γκολ.

Που επετεύχθη στα 78 δευτερόλεπτα (σ.σ. γρηγορότερο «κιτρινόμαυρο» γκολ της σεζόν) με τον Πόνσε να παίρνει την μπαλιά του Πηλίου στην πλάτη του Ασεβέδο πριν εκτελέσει διαγώνια και μονοκόμματα για να νικήσει τον (πρώην συμπαίκτη του) Τσιντώτα.

Ο Πόνσε «ξαναχτύπησε» στο 15' προλαβαίνοντας τον (επανακάμψαντα) Τζαβέλα μετά το γύρισμα του Γκατσίνοβιτς και η αποτελεσματική ΑΕΚ σκόραρε και 3ο τέρμα στο πρώτο 45λεπτο (πρώτη φορά στην σεζόν) με τον Κάλενς (35') να πετυχαίνει το παρθενικό του τέρμα στα «κιτρινόμαυρα» (και σε προσωπικό επίπεδο μετά από 494 μέρες!)

Το ματς είχε ...τελειώσει με τους φιλοξενούμενους παρότι είχαν κόντρα τον αέρα να συνεχίζουν να σκοράρουν. Ο Πόνσε στο 58' (με τη δεύτερη) έφτασε στο χατ τρικ (πρώτο του «κιτρινόμαυρο») από γύρισμα του Ρότα και ο Γιόνσον με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά (δοκάρι και μέσα) από κόρνερ, «κρέμασε» τον Τσιντώτα (66').

Οι γηπεδούχοι έψαξαν το γκολ της τιμής, αλλά τους το στέρησε ο Στάνκοβιτς με εντυπωσιακή επέμβαση σε κεφαλιά του Αντζιέλσκι (73').


ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - AEK 0-5

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου.

Σκόρερ: 2’, 15’, 58' Πόνσε, 35’ Kάλενς, 66' Γιόνσον.

Διαιτητής: Εαυγγέλος (Αθηνών).

Κίτρινες κάρτες: - Βίντα (42’), Πισάρο (81')

Κόκκινες κάρτες: -

ΑTPOMHTOΣ (Ίλιτς): Τσιντώτας – Κιβρακίδης (46’ Τσακμάκης), Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ (63’ Αθανασίου) - Κούντε (46’ Αντζιέλσκι), Κούεν, Έντερ – Γιουμπιτάνα (63’ Ρομπάιγ.), Βαλένσια (63’ Ντιρκς), Βέργος.

AEK (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς - Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος – Γιόνσον, Πινέδα (68’ Φερνάντες), Άμαμπατ (67’ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (73’ Πισάρο) -, Τσούμπερ (72’ Φαν Βέερτ), Πόνσε (68’ Αραούχο).