Ολυμπιακός: Βουτιά στα δύσκολα

 Με Όρτα και Τσικίνιο στη Θεσσαλονίκη ο Ολυμπιακός για να αντιμετωπίσει απόψε (20.30) τον Άρη.

Ολυμπιακός: Βουτιά στα δύσκολα

Ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι περιμένει απόψε τον Ολυμπιακό που αντιμετωπίζει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τον Άρη. Η ομάδα του Πειραιά εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα όχι απλά δεν έχει περιθώριο για νέα απώλεια αλλά παίζει και με το πιστόλι στον κρόταφο. Οι «ερυθρόλευκοι» σε περίπτωση που στραβώσει το ματς με τους Θεσσαλονικείς θα αισθανθούν ακόμα πιο κοντά τους τον Άρη και τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο δύσκολα ακόμα και για την Ευρώπη. Πλέον στον Ολυμπιακό έχουν μπει και σε αυτήν τη διαδικασία έτσι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση. Ο αποκλεισμός από τον Παναθηναϊκό έχει κάνει ακόμα πιο βαρύ το κλίμα στους Πειραιώτες που καλούνται να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να πάρουν ένα μεγάλο αποτέλεσμα που το κυνηγούν από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν. Έχουμε φτάσει Ιανουάριο και ο Ολυμπιακός ακόμα δεν έχει καταφέρει να πάρει μία μεγάλη νίκη που θα του δώσει ώθηση και για το υπόλοιπο της σεζόν.

Στη Θεσσαλονίκη ο Κάρλος Καρβαλιάλ επέλεξε να έχει μαζί του και τα δύο νέα αποκτήματα της ομάδας του Πειραιά. Αντρέ Όρτα και Τσικίνιο μπήκαν στο αεροπλάνο και ταξίδεψαν για τη Μακεδονία έχοντας συμπεριληφθεί κανονικά στην αποστολή για τον αγώνα με τον Άρη. Μοιάζει περίεργο δύο ποδοσφαιριστές που ήρθαν στην Ελλάδα το απόγευμα της Παρασκευής, την επόμενη μέρα να είναι στην αποστολή για ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι. Επί της ουσίας χωρίς προπόνηση με τα ερυθρόλευκα τα δύο νέα αποκτήματα είναι στη διάθεση του Πορτογάλου τεχνικού. Ο Καρβαλιάλ ήθελε να έχει στην αποστολή τους δύο νέους ποδοσφαιριστές παρά το γεγονός ότι βρίσκονται στην Ελλάδα λίγες ώρες. Πρώτα απ' όλα θεωρεί ότι και ψυχολογικά οι δύο παίκτες θα είναι σε καλύτερη μοίρα από τους υπόλοιπους που έχουν τη φθορά των τελευταίων αποτελεσμάτων και προέρχονται από ένα παιχνίδι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό το οποίο κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Ο Αντρέ Όρτα φέτος με την Μπράγκα μετράει 25 συμμετοχές έχοντας δύο γκολ και δύο ασίστ. Στις 14 Ιανουαρίου αγωνίστηκε για 31 λεπτά στο παιχνίδι της Μπράγκα με την Πόρτο. Είναι ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστικό ρυθμό και είναι σε θέση να βοηθήσει την ομάδα του άμεσα. Ο Τσικίνιο από την πλευρά του μετράει φέτος 14 συμμετοχές με την Μπενφίκα και τελευταία του συμμετοχή ήταν στις 14 Ιανουαρίου όταν και έπαιξε για ένα λεπτό κόντρα στη Ρίο Άβε. Όπως και να 'χει και αυτός είναι παίκτης που δεν προέρχεται από αγωνιστική απραξία.