Ολυμπιακός: Τι κάνουν οι 28 που έφυγαν το καλοκαίρι

Παρουσιάζει ενδιαφέρον η πορεία όλων όσων αποχώρησαν από τον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι με τις νυν ομάδες τους.

Ολυμπιακός: Τι κάνουν οι 28 που έφυγαν το καλοκαίρι

Προ ημερών, μετά από την ήττα του Ολυμπιακού στη Λαμία, είχε ξεκινήσει μία μεγάλη κουβέντα στα social media ότι αυτοί που έφυγαν από τον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι δεν αντικαταστάθηκαν επάξια.

Ότι για παράδειγμα ο Μπακαμπού δεν αντικαταστάθηκε με ανάλογου επιπέδου ποδοσφαιριστή, ο Χουάνγκ επίσης, ο Ρέαμπτσιουκ, ακόμη-ακόμη και οι Σισέ - Μπα.

Εν μέρει έχουν δίκιο, αφού η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει στο ρόστερ του αυτή τη στιγμή φορ της κλάσης του Μπακαμπού, ενώ και ο Χουάνγκ στις καλές του βραδιές ήταν το... κάτι άλλο. Ο Αντρέ Όρτα που αποκτήθηκε τώρα, όπως και ο Τσικίνιο, έχουν αποδείξει ότι μπορούν να σταθούν σε κορυφαίο επίπεδο. Οπότε, τους περιμένουμε... Αναφερόμαστε όμως κυρίως σε αυτούς που έφυγαν το καλοκαίρι.

Για τη σύγκριση Ρέαμπτσιουκ - Ορτέγκα θα πρέπει να έχουμε υπομονή, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Αργεντινός αριστερός μπακ παίζει... non stop εδώ και έναν χρόνο. Στο πρωτάθλημα της Αργεντινής δεν σταματούν για καλοκαιρινές διακοπές.

Οι δε Φρέιρε και Πορόζο δεν μπήκαν στα... παπούτσια των Σισέ και Μπα, ασχέτως αν αντιλαμβανόμασταν όλοι ότι οι Σενεγαλέζοι είχαν κάνει τον κύκλο τους στο λιμάνι. Παρόλα αυτά αποκτήθηκαν κεντρικοί αμυντικοί, ο ένας έφυγε για Μαϊάμι (Φρέιρε) και ο άλλος δεν είναι στα βασικά πλάνα (Πορόζο).

Έχει ενδιαφέρον να δούμε την πορεία όλων όσων έφυγαν το καλοκαίρι. Τί ακριβώς έχουν κάνει με τις ομάδες τους μέχρι στιγμής; Βρήκαν την... Ιθάκη τους μακριά από τον Πειραιά ή συνεχίζουν τις «χαμηλές πτήσεις»;

Πάμε να δούμε λοιπόν:

Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ: Έχει «πιάσει» στη Σπαρτάκ Μόσχας, έχοντας ρόλο βασικού (16 παρουσίες).

Χουάνγκ: Βασικός και αναντικατάστατος στον Ερυθρό Αστέρα με 18 παρουσίες έως τώρα (2 γκολ, 2 ασίστ). Εντούτοις, δεν είχε στο μυαλό του να φύγει από τον Ολυμπιακό για να πάει Σερβία, αλλά σε ένα τοπ πρωτάθλημα.

Χένρι Ονιεκούρου: Πωλήθηκε στην Αδάνα Ντεμίρσπορ και οι Τούρκοι τον έστειλαν στη Σαουδική Αραβία. Συγκεκριμένα στην Αλ Φαϊχα έχει ρόλο βασικού με 6 γκολ και 3 ασίστ σε 24 παιχνίδια.

Φίλιπ Ζινκερνάγκελ: Ήθελε να φύγει από τον Ολυμπιακό και πήγε στην Μπριζ για να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Έχει 5 γκολ και 8 ασίστ σε 30 ματς.

Λάζαρ Ραντζέλοβιτς: Βασικός είναι στη Ρούμπιν Καζάν έχοντας 13 παρουσίες, αλλά κανένα γκολ ή ασίστ.

Μαμαντού Κανέ: Πήγε στην Πάφο με την προοπτική να παίξει βασικός, αλλά τελικά έσπασε το πόδι του τον Αύγουστο. Στις αρχές του Ιανουαρίου επέστρεψε στη δράση και έχει 4 συμμετοχές.

Ζούμερ Μπουτούτσι: Είκοσι συμμετοχές μετράει στην Αντάλιασπορ, έχοντας πάρει φανέλα βασικού τις 13. Τίποτα το ιδιαίτερο πάντως.

Μαξιμιλιάνο Λοβέρα: Στη Ροζάριο Σεντράλ έχει βρει την υγειά του. Μπορεί να μην είχε τη δυνατότητα να σταθεί στον Ολυμπιακό, αλλά στη Ροζάριο ταιριάζει.

Ανδρέας Μπουχαλάκης: Πήγε στη Χέρτα και ξεκίνησε να παίζει βασικός. Στα τελευταία ματς έχει χάσει τη θέση του και μπαίνει αλλαγή. Συνολικά έχει 13 συμμετοχές.

Σεντρίκ Μπακαμπού: Φτωχή η συγκομιδή του στη Γαλατασαράι. Δύο γκολ σε 16 ματς και είναι μονίμως ρεζερβα.

Αχμέντ Χασάν: Πήγε στην τουρκική Πεντίκσπορ αντιμετωπίζοντας πρόβλημα τραυματισμού. Έχει 3 γκολ σε 5 ματς. Ξεπερνώντας τον τραυματισμό του άρχισε να υπολογίζεται ως βασικός.

Αμπουμπακάρ Καμαρά: Άφαντος στην Αλ Τζαζίρα των Εμιράτων. Μόλις μία 10λεπτη συμμετοχή.

Γκάρι Ροντρίγκες: Το φοβερό είναι ότι από τις 19 Αυγούστου που πήγε στην Ανκαραγκουτσού, δεν έχει βγάλει κανέναν τραυματισμό! Ηταν βασικός στην αρχή, αλλά έχασε τη θέση του. 1 γκολ σε 15 ματς έχει.

Ματιέ Βαλμπουενά: Μια χαρά είναι στον Απόλλωνα Λεμεσού. Τον γουστάρουν και οι Κύπριοι. Έχει 5 γκολ και 3 ασίστ σε 19 ματς.

Όγκμουντουρ Κρίστινσον: Έχει 8 συμμετοχές συνολικά και έχει δεχτεί 21 τέρματα με την Κηφισιά.

Παπέ Σισέ: Του πήρε χρόνο για να προσαρμοστεί στην Ντεμίρσπορ. Προερχόταν και από τραυματισμό. Από τις αρχές Δεκεμβρίου παίζει βασικός.

Φώτης Κίτσος: Περισσότερες φορές μπαίνει ως αλλαγή στον Βόλο. Έχει 15 παρουσίες φέτος.

Ουσεϊνού Μπα: Έχει 14 συμμετοχές με 1 ασίστ στην Μπασάκσεχιρ. Ξεκίνησε στραβά, αλλά μετά... έστρωσε.

Πέπε: Δεν έχει φανεί ιδιαίτερα στην Πάφο, έχοντας 13 παρουσίες. Όποτε έπαιζε βασικός γινόταν αλλαγή.

Ραμόν: Η Εσπανιόλ θέλει να διακόψει τον δανεισμό του. Έχει 15 παρουσίες στη Β’ Ισπανίας, δίχως όμως κάτι το ιδιαίτερο.

Πιερ Κούντε: Είναι βασικός στον Ατρόμητο και έχει αφήσει το στίγμα του στο Περιστέρι (16 αγώνες).

Γιαν Εμβιλά: Δεν έχει βρει ακόμη ομάδα...

Σωκράτης Παπασταθόπουλος: Έχει αρχίσει να κερδίσει θέση βασικού στην Μπέτις! Δύο 90λεπτα έχει μέσα στο 2024 και συνολικά τέσσερις παρουσίες.

Παϊτίμ Κασάμι: Το παλεύει στη Σαμπντόρια, έχοντας 2 γκολ σε 14 ματς.

Σέρτζι Κανός: Η Βαλένθια τον υπολογίζει. Ο Ισπανός έχει γράψει 2 γκολ και 1 ασίστ σε 17 ματς.

Ντιαντιέ Σαμασέκου: Βολοδέρνει στη Χοφενχάιμ. Μόλις μία συμμετοχή έχει φέτος.

Κόνραντ Ντε Λα Φουέντε: Έχει 10 παρουσίες με την Εϊμπαρ στη Β’ Ισπανίας. Κι όχι ως βασικός. Κάτι 15λεπτά μέσο όρο...

*** Τους Χάμες και Μαρσέλο δεν τους συμπεριλαμβάνουμε γιατί έφυγαν νωρίτερα.