Το 4-4-2, ο Μάνος και ο Νάτχο

Η αλλαγή του συστήματος, το γκολ του Μάνου, ο ρόλος του Ισραηλινού και το οφσάιντ του Απόλλωνα.

Το 4-4-2, ο Μάνος και ο Νάτχο

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πέδρο Μαρτίνς αποφασίζει να γυρίσει το σύστημα σε 4-4-2 όταν το ματς δεν του βγαίνει. Είναι κάτι που έχει συμβεί αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν και είναι κάτι που του έχει βγει όποτε το έχει επιχειρήσει. Και το θέμα είναι ότι σε ματς που πηγαίνει να του… στραβώσει ο Πορτογάλος έχει δει τις αλλαγές του να κάνουν δουλειά.

Τρία ματς έχει πάρει στο 90’ και στα τρία τα γκολ ήρθαν από τον πάγκο. Με τον Αστέρα Τρίπολης ήταν ο Μπίμπαρς Νάτχο στο 90+2, με τον Πανιώνιο ήταν ο Αχμέντ Χασάν πάλι στο 90+2 και με τον Απόλλωνα ήταν ο Δημήτρης Μάνος στο 90’. Κάτι σημαίνει κι αυτό για τον Ολυμπιακό και τον Μαρτίνς. Είναι θετικό ότι οι ποδοσφαιριστές που έρχονται από τον πάγκο βγάζουν ενέργεια στο γήπεδο και καθορίζουν αποτελέσματα. Με τον Απόλλωνα και ο Νάτχο που μπήκε αλλαγή ήταν πολύ σημαντικός και βοήθησε στην ανάπτυξη της ομάδας.

Για να γυρίσουμε στην επιλογή του 4-4-2. Ο Μάνος σκόραρε στο 90’ και αυτό δεν ήταν το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα. Το πρώτο του το είχε βάλει με τον Λεβαδειακό στο Κύπελλο, πάλι στην ίδια εστία, αλλά με κεφαλιά.

Δεν ξέρουμε αν είναι σύμπτωση, αλλά και τότε το γκολ από τον Μάνο είχε έρθει όταν το σύστημα έγινε 4-4-2. Μάλιστα ο 24χρονος επιθετικός σε εκείνο το παιχνίδι είχε παίξει από την αρχή και στο 59’ μπήκε ο Χασάν και στο 68’ έγινε το 1-0.

Κατά τα άλλα όσον αφορά στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα ο Μαρτίνς ζήτησε στην ανάπαυλα την βοήθεια των ακραίων του μπακ. Είναι αλήθεια ότι Ομάρ και Κούτρης δεν έδωσαν αυτά που περίμενε και όταν έχεις μία τόσο κλειστή άμυνα είναι δύσκολο να βρεις λύσεις από τον άξονα. Γίνεται ακόμα πιο δύσκολο όταν δεν έχεις παίκτες που μπορούν να μοιράσουν το παιχνίδι. Διότι Μπουχαλάκης και Καμαρά μια χαρά είναι και μάλιστα έχει καθιερωθεί και ως το δίδυμο των επιτυχιών, αλλά το κάθετο παιχνίδι δεν το έχουν. Αντίθετα μόλις μπήκε ο Νάτχο άλλαξαν τα πάντα και έγιναν φάσεις.

Ένα άλλο στοιχείο που θα πρέπει να προβληματίσει τον Μαρτίνς είναι η φάση του Ναδάλες στα τελευταία λεπτά που υποδείχτηκε οφσάιντ. Μη ξεχνάμε πως και ο Αστέρας Τρίπολης στο Καραϊσκάκη έχει χάσει τετ α τετ και ο Πανιώνιος στη Νέα Σμύρνη στο ίδιο χρονικά σημείο έχει χάσει τεράστια ευκαιρία.