«Έφυγε» ο «θρύλος» του Ολυμπιακού, Γιώργος Δαρίβας

Θλίψη στην οικογένεια του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου με τον θάνατο του Γιώργου Δαρίβα σε ηλικία 98 ετών. 

«Έφυγε» ο «θρύλος» του Ολυμπιακού, Γιώργος Δαρίβας

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 98 ετών ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές που φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο «θρύλος» της ομάδας του Πειραιά, Γιώργος Δαρίβας είχε νοσηλευτεί το προηγούμενο διάστημα στον «Ευαγγελισμό» και τις τελευταίες μέρες βρισκόταν σπίτι του μαζί με την οικογένειά του.

Λίγο μετά τις 16.00 της Δευτέρας (15/1), ο θρυλικός Δαρίβας «έφυγε» ενώ βρισκόταν σπίτι του, έχοντας στο πλευρό του τους οικείους του.

Γεννήθηκε στις 12 Μαρτίου 1926 και ήταν διεθνής ποδοσφαιριστής παίζοντας στον χώρο της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τη Νίκη Πλάκας (1943-46) και το 1946 πήγε στην λατρεμένη του ομάδα, τον Ολυμπιακό έχοντας 160 γκολ σε 270 παιχνίδια. Την ερυθρόλευκη φανέλα φόρεσε έως το 1958 και ολοκλήρωσε την καριέρα του στη Δόξα Πειραιά παίζοντας για έναν χρόνο (1958-59).

Φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής ομάδας 16 φορές και σημείωσε 4 τέρματα. Είχε το παρατσούκλι «Λορέντζο».

Τη δεκαετία του 1970 εργάστηκε ως προπονητής στον Ολυμπιακό, τόσο στα τμήματα υποδομής, όσο και ως υπηρεσιακός στην πρώτη ομάδα.

Επίσης, πέρασε από τους πάγκους των Κάδμου Θηβών, Εθνικού Αστέρα, Παναιγιάλειου, Φωστήρα, Βύζαντα Μεγάρων, ΑΟ Χαλκίδας, Ηλυσιακού, Ατρόμητου Αθηνών, Απόλλωνα Καλαμαριάς και ΑΟ Τρικάλων.

Με τη φανέλα του Ολυμπιακού κατέκτησε 7 πρωταθλήματα Ελλάδας, 6 Κύπελλα Ελλάδας και 11 πρωταθλήματα Πειραιά, ενώ ως προπονητής των Πειραιωτών το πρωτάθλημα του 1975 και δύο Κύπελλα (1971, 1975).

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο πρόεδρός της Βαγγέλης Μαρινάκης θα καλύψει όλα τα έξοδα της κηδείας ενός από τους ανθρώπους που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ιστορία του συλλόγου που ονομάστηκε Θρύλος!