Η... περίεργη περίπτωση του Πέταρ Ντουρίτσκοβιτς

Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός έφτασε τις τρεις κόκκινες με τη φανέλα της Ξάνθης στα ελληνικά γήπεδα, ενώ δεν είχε αποβληθεί ποτέ στην καριέρα του πριν αποκτηθεί από τους Θρακιώτες!

Η... περίεργη περίπτωση του Πέταρ Ντουρίτσκοβιτς

Ο Πέταρ Ντουρίτσκοβιτς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις του δευτεριάτικου (29/10) αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, κάτι που συμβαίνει για δεύτερη φορά στο τρέχον πρωτάθλημα της Super League και για τρίτη συνολικά στη -σχετικά σύντομη- θητεία του στην Ξάνθη.

Πέρα από το γεγονός ότι πρόκειται για μεσοεπιθετικό ποδοσφαιριστή ο οποίος δέχεται τις κίτρινες κάρτες για... ψύλλου πήδημα (την περασμένη σεζόν... πρόλαβε να δει 6 κίτρινες σε 13 παιχνίδια πρωταθλήματος), η περίπτωση του 27χρονου Σέρβου έχει ενδιαφέρον αν ληφθεί υπόψη και ο πρότερος... βίος του, πριν δηλαδή φορέσει τη φανέλα της θρακιώτικης ομάδας.

Κι αυτό γιατί πριν αποκτηθεί από την Ξάνθη τον Ιανουάριο του 2018, ο Ντουρίτσκοβιτς δεν είχε αποβληθεί ποτέ στη μέχρι τότε καριέρα του! Κι όμως, μέσα σε διάστημα 10 μηνών, ο Σέρβος χαφ έχει... καταφέρει να αποβληθεί τρεις φορές:

  • Στο εντός έδρας ματς Κυπέλλου με τη Λάρισα στις 10 Ιανουαρίου για άτσαλο μαρκάρισμα πάνω στον Λαγό στο 66' (δεύτερη κίτρινη).
  • Στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος της Super League με τον Παναθηναϊκό, για χτύπημα εκτός φάσης στον Οικονόμου στο 90'+8' (απευθείας κόκκινη - δείτε ΕΔΩ τη φάση στο 4:27 του βίντεο).
  • Στο ματς της Δευτέρας με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 8η αγωνιστική της Super League, για καθυστέρηση να εκτελέσει ένα φάουλ (δεύτερη κίτρινη).

Πέρα από τις αποβολές, οι κίτρινες κάρτες που δέχεται είναι για λόγους παρόμοιους με αυτόν για τον οποίο παρατηρήθηκε προχθές στα... χασομέρια του αγώνα με τον ΠΑΣ. Για διαμαρτυρίες, για νεύρα, για καθυστερήσεις!

Κι όμως, με Ερυθρό Αστέρα, Κρούγεβατς, Ραντνίσκι, Παρτιζάν, ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε πριν αποκτηθεί από την Ξάνθη, δεν είχε πάρει ποτέ την άγουσα για τα αποδυτήρια πριν ολοκληρωθεί ένα 90λεπτο, ή πριν να γίνει αλλαγή από τον εκάστοτε προπονητή του...