Ο ξεχωριστός κύριος Νταμίρ Κάναντι

Ο Ατρόμητος έχει μετατραπεί σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό σταθερά τις δύο τελευταίες χρονιές και για αυτό υπάρχει εξήγηση.

Ο ξεχωριστός κύριος Νταμίρ Κάναντι

Η ομάδα του Περιστερίου έπεσε από την κορυφή της Super League την 8η αγωνιστική φέτος. Βρίσκεται στη δεύτερη θέση πίσω από τον ΠΑΟΚ και μάλιστα είναι αήττητη. Είναι η καλύτερη αμυντικά ομάδα, αφού δέχεται τις τελικές με το... σταγονόμετρο και διαθέτει έναν από τους δύο καλύτερους επιθετικούς της Super League (Κουλούρης).

Όμως τα παραπάνω δεν είναι οι κύριοι λόγοι που μια συνοικιακή ομάδα μπορεί και βρίσκεται σταθερά στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Αν θέλουμε να αναζητήσουμε τον κύριο υπεύθυνο για αυτό, τότε θα πρέπει να στραφούμε στον Νταμίρ Κάναντι.

Ο Ασυτριακός τεχνικός ανέλαβε τους Περιστεριώτες πέρυσι και η αλήθεια είναι ότι η ελληνική πραγματικότητα παραλίγο να τον... φάει πριν προλάβει να δείξει το έργο του. Για όποιον δεν καταλαβαίνει, τα πρώτα δείγματα του Ατρομήτου στα φιλικά δεν ήταν και τα καλύτερα, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 2017 οι οπαδοί της ομάδας να γράφουν συνεχώς αρνητικά σχόλια και να ζητάνε την... κεφαλή του Κάναντι.

Ο Γιώργος Σπανός όμως δεν τους άκουσε, εμπιστεύτηκε τον τεχνικό που είχε επιλέξει και τελικά ανταμείφθηκε με μια εξαιρετική σεζόν που βρήκε στα 3/4 της τον Ατρόμητο στην κορυφή της βαθμολογίας και στην τελική κατάταξη τέταρτο, πίσω από ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Και τελικά βγήκε κερδισμένος...

Ο κλασικός τύπος του «ποδοσφαιράνθρωπου!»

Έχω επισκεφτεί κάποιες φορές το προπονητικό κέντρο του Ατρομήτου για κάποια θέματα που έχω κάνει για την ομάδα. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι με όποιον ποδοσφαιριστή είχα μιλήσει κατά την παρουσία μου εκεί, όλοι μου έλεγαν το ίδιο πράγμα για τον προπονητή τους: «Ο κ. Κάναντι παρακολουθεί πολύ ποδόσφαιρο, πάει σε όσους αγώνες περισσότερους μπορεί και αγαπάει πραγματικά αυτό που κάνει», είναι το συμπέρασμα των ποδοσφαιριστών του. Και η αλήθεια είναι ότι σε μια συνέντευξη που του έκανα πέρυσι μου το είπε και ο ίδιος! Ο άνθρωπος είναι παθιασμένος με την μπάλα, προσπαθεί συνεχώς να μαθαίνει νέα πράγματα, παρακολουθεί ποδόσφαιρο και αφουγκράζεται τις αλλαγές στο παιχνίδι, προσπαθώντας να τις ενσωματώσει και στη δική του ομάδα. Και αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα, το καταφέρνει μια χαρά!

Έχει βρει το «κουμπί» της επιτυχίας

Αν υποθέσουμε ότι ο Κάναντι είχε ένα πλάνο προκειμένου να κρατάει σταθερά σε υψηλό επίπεδο την ομάδα του, τότε αυτό θα έπρεπε να είναι συνυφασμένο με την ομαδική δουλειά τόσο στα μετόπισθεν, όσο και στην επίθεση. Οι ποδοσφαιριστές του έχουν κατορθώσει να έχουν με διαφορά την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος και όπως πρόσφατα μου εκμυστηρεύθηκε ο ένας από τους δύο σέντερ μπακ της ομάδας, Σπύρος Ρισβάνης, για αυτό ευθύνεται όλη η ομάδα και όχι μόνο οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται μπροστά από τον Μέγερι.

Ο Κάναντι προτρέπει τους ποδοσφαιριστές τους να αμύνονται και να επιτίθενται ομαδικά και εκείνοι τον δικαιώνουν με τις επιδόσεις τους.

Το μεγάλο στοίχημα του Ατρομήτου

Είναι αυτονόητο ότι ο Κάναντι έχει προσφέρει ήδη πολλά στο σύλλογο, σε αυτόν τον ενάμιση περίπου χρόνο που βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας. Πλέον, οι Περιστεριώτες έχουν ένα μεγάλο στοίχημα να κερδίσουν, προκειμένου να μην τον... χάσουν! Να του προσφέρουν στο μέλλον όλα όσα χρειάζεται προκειμένου να τους οδηγήσει ακόμα πιο ψηλά!

Το αν θα τα καταφέρουν, είναι αποκλειστικά και μόνο στο χέρι τους, αφού ο ίδιος δηλώνει ικανοποιημένος και ερωτευμένος με τον σύλλογο.