Ρισβάνης στο fosonline.gr: «Toν πρώτο λόγο Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ. Ακολουθεί η ΑΕΚ»

Ο Σπύρος Ρισβάνης μιλάει στο fosonline.gr για τη φετινή εξαιρετική πορεία του Ατρομήτου, αλλά και για τους τρεις διεκδικητές του πρωταθλήματος. 

Ρισβάνης στο fosonline.gr: «Toν πρώτο λόγο Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ. Ακολουθεί η ΑΕΚ»

Ένας από τους πιο σταθερούς αμυντικούς του πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια, ο Σπύρος Ρισβάνης, ανοίγεται στο Fosonline και αναλύει το πως η ομάδα των δυτικών προαστίων τα τελευταία δύο χρόνια έχει καταφέρει να πάρει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της Super League.

Ο άνθρωπος που μαζί με τον Χατζηισαΐα συνθέτει ένα τρομερό αμυντικό δίδυμο, μας επισημαίνει ότι η άμυνα είναι δουλειά ομαδική, εξυμνεί τον προπονητή του, Νταμίρ Κάναντι που «ζει για το ποδόσφαιρο» και τονίζει ότι ο Ατρόμητος μπαίνει σε μια δύσκολη σειρά αγώνων τους οποίους πρέπει να ευχαριστηθεί.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε ο παίκτης του Ατρομήτου στο fosonline.gr:

Φέτος ξεκινήσατε ανάλογα με πέρυσι. Πόσο εύκολο είναι για μια ομάδα σαν τον Ατρόμητο να βρίσκεται σταθερά στις θέσεις της κορυφής στο ελληνικό πρωτάθλημα;

«Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να κοιτάζουμε την κάθε μέρα ξεχωριστά. Θέλουμε να κάνουμε τα πράγματα που μας ζητάει ο προπονητής μας και νομίζω ότι πάμε πολύ καλά και θα το συνεχίσουμε αυτό. Δεν κοιτάμε την πρώτη θέση, αλλά το επόμενο παιχνίδι και είμαστε χαρούμενοι που είμαστε σε αυτή τη θέση Ο στόχος μας είναι η Ευρώπη και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο έρθει, θα το δεχτούμε με χαρά».

Μίλησέ μου λίγο για την άμυνά σας. Είστε η ομάδα που έχει δεχθεί τις λιγότερες τελικές στο πρωτάθλημα. Που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό;

«Αυτό νομίζω τα λέει όλα, ότι η δουλειά γίνεται ομαδικά. Ξεκινάει από τον επιθετικό και φτάνει στον τερματοφύλακα. Όπως και η επίθεση αντίστοιχα γίνεται από τον αμυντικό μέχρι τον επιθετικό. Εγώ προσωπικά είμαι πολύ ικανοποιημένος με όλο αυτό είμαι ακόμα πιο χαρούμενος γιατί δε θέλω να δέχεται γκολ η ομάδα μου και όσο γίνεται αυτό είμαστε όλοι πιο καλά».

Είναι η δεύτερή σου χρονιά με τον Κάναντι. Πόσο σημαντική είναι η παρουσία του σε αυτό που έχει κάνει ο Ατρόμητος τα τελευταια δύο χρόνια;

«Κοίτα, αυτός το οργάνωσε όλα αυτό. Φυσικά και ο πρόεδρος έχει μεγάλο μερίδιο και ο τεχνικός μας διευθυντής. Ακόμα και ο αναλυτής μας κάνει σπουδαία δουλειά και έχει βοηθήσει πολύ. Ο Κάναντι είναι ένας άνθρωπος που ζει για το ποδόσφαιρο, του αρέσει το ποδόσφαιρο και πάει συνεχώς στα γήπεδα. Μας βοηθάει πολύ και είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα».

Ακολουθεί μια σειρά δύσκολων αγώνων για εσάς. Πιστεύεις ότι ο Νοέμβριος είναι ένα κρίσιμο τεστ για την τελική σας κατάταξη;

«Σίγουρα είναι αλλά νομίζω ότι ακόμα πιο δύσκολα για εμάς είναι αυτά που θεωρούνται "στα μέτρα μας". Από αυτά τα παιχνίδια έχουμε χάσει μόνο δύο βαθμούς με την Ξάνθη και αυτό είναι σημαντικό. Τώρα τα μεγάλα ματς κοιτάζουμε να τα ευχαριστιόμαστε, δεν έχουμε άγχος και ίσα ίσα μας δίνουν και κίνητρο για να αποδείξουμε πράγματα».

Ποιες ομάδες ξεχωρίζεις στο φετινό πρωτάθλημα; Ποιά σου φαίνεται πιο ενισχυμένη σε σχέση με πέρυσι.

«Δεν μπορώ να κρίνω από τώρα, αφού ακόμα είναι αρχή. Ο ΠΑΟΚ είναι σταθερός και δεν έχει χάσει ακόμα βαθμούς και νομίζω ότι έχει με τον Ολυμπιακό τον πρώτο λόγο και ακολουθεί η ΑΕΚ. Όμως ακόμα δεν έχουμε καλά κριτήρια αφού το πρωτάθλημα είναι ακόμα στην αρχή του».