Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 2-1: Με… υπογραφή Σπόραρ (highlights)

Τη δεύτερη νίκη του με τον Φατίχ Τερίμ στον πάγκο πήρε ο Παναθηναϊκός που επικράτησε 2-1 του Παναιτωλικού στη Λεωφόρο με τον Σλοβένο φορ να σημειώνει και τα δύο γκολ

Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 2-1: Με… υπογραφή Σπόραρ (highlights)

Ο Άντραζ Σπόραρ φώναξε… παρών στη Λεωφόρο και «ξεκόλλησε» τον Παναθηναϊκό που επικράτησε με σκορ 2-1 του Παναιτωλικού στη Λεωφόρο.

Ήταν η δεύτερη νίκη του «τριφυλλιού» με τον Φατίχ Τερίμ στον πάγκο με τον Σλοβένο φορ να μπαίνει αλλαγή και να σημειώνει δύο γκολ αποτελώντας την λύση που έψαχναν οι «πράσινοι».

Στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός είχε μεν την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του Παναιτωλικού.

Ο Γιάννης Πετράκης είχε τρεις στόπερ και παράλληλα είχε κλείσει τις «πτέρυγες», ενώ δεν άφηνε τους γηπεδούχους να δημιουργήσουν «ρήγματα» στην άμυνά του και κρατούσε το μηδέν.

Ο Τερίμ είχε τον Τζούρισιτς οργανωτή και τους Τσέριν, Βιλένα στα χαφ, αλλά δεν έβρισκε λύσεις με συνέπεια να μην μπορεί ο Παναθηναϊκός να φτάσει απέναντι στον Καπίνο με αξιώσεις.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Τζούρισιτς κλώτσησε τον Μαυρία στο στήθος, καθώς προσπαθούσε να διώξει τη μπάλα με τον διαιτητή πάντως να μην δίνει πέναλτι και το VAR να διατάζει: «παίζετε».

Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες 0-0 με τον Παναιτωλικό να έχει κρατήσει ανέπαφη της εστία του για ένα ημίχρονο.

Στην ανάπαυλα ο Τερίμ άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2 περνώντας στο ματς τους Αϊτόρ και Σπόραρ αντί των Βιλένα και Μαντσίνι.

Ο Σλοβένος… ντύθηκε Γερεμέγεφ όμως και στο 51’ με κεφαλιά έκανε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό «ξεκλειδώνοντας» την άμυνα των φιλοξενουμένων.

Ο Πετράκης πέρασε τρεις μεσοεπιθετικούς στο 62’ για να μπορέσει να βγάλει την ομάδα του μπροστά και να ισοφαρίσει την κατάσταση.

Δεν μπόρεσε να κάνει κάτι παρά την μεγάλη ευκαιρία στο 74’ με την κεφαλιά του Πέδρο την οποία απέκρουσε ο Λοντίγκιν, ενώ πάλι ο Σπόραρ στο 89’ με ωραίο σουτ έκανε το 2-0.

Ωστόσο ο Σενγκέλια στο 92’ μείωσε σε 1-2 για τον Παναιτωλικό μετά από λάθος του Ζέκα και ωραίο πλασέ από τον Γεωργιανό. Το ματς έγινε… θρίλερ με τους Αγρινιώτες να χάνουν ευκαιρία στο 95’ με τον Λοντίγκιν να αποκρούει σουτ του Χαουάνπι.

Μικρογραφία

Παναθηναϊκός- Παναιτωλικός 2-1

Γήπεδο: «Απόστολος Νικολαΐδης»

Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας)

Σκόρερς: Σπόραρ (51’, 89’)- Σενγκέλια (92’)

Κίτρινες: Τζούρισιτς (55’), Γεντβάι (95),– Πέρες (43’), Μλάντεν (95’)

Κόκκινη: -

Συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τερίμ): Λοντίγκιν - Γεντβάι, Αράο, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ (90’ Φικάι) - Ζέκα, Τσέριν, Βιλένα (46’ Αϊτόρ) -Μαντσίνι (46’ Σπόραρ), Τζούρισιτς (90΄Γερεμέγεφ) , Ιωαννίδης (75’ Μπερνάρ).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Πετράκης): Καπίνο- Οικονόμου, Μλάντεν, Μαλής- Μαυρίας (λ.τ. 78’ Μπελεβώνης), Πέρες (62’ Ντουάρτε), Μπαλντασάρα (73’ Τσιγγάρας), Χατζηθεοδωρίδης (62’ Ζοάο Πέδρο), Λιάβας - Σενγκέλια, Καρέλης (62’ Χουάνπι).