Παναιτωλικός - Πανσερραϊκός 3-2: Mε χατ τρικ Toρεχόν κι ανατροπή η πρώτη νίκη των Αγρινιωτών το 2024

Ο Aργεντινός Πέδρο Tορέχον με «καθαρό» χατ τρικ υπέγραψε την πρώτη νίκη του Παναιτωλικού, για τη νέα χρονιά, παρότι βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ κόντρα στον Πανσερραϊκό, στο Αγρίνιο, με το χορταστικό 3-2

Παναιτωλικός - Πανσερραϊκός 3-2: Mε χατ τρικ Toρεχόν κι ανατροπή η πρώτη νίκη των Αγρινιωτών το 2024

Ένας παίκτης που μέχρι σήμερα είχε τρία γκολ επαγγελματικής καριέρας πέτυχε χατ τρικ (το 2ο στο φετινό πρωτάθλημα σ' όλα του ματς!) και προσυπέγραψε τη νίκη, με το χορταστικό 3-2, του Παναιτωλικού επί του Πανσερραϊκού στο Αγρίνιο.

Για τον Πέδρο Toρεχόν ο λόγος που έκανε «καθαρό» χατ τρικ (σκοράροντας με δεξί, αριστερό και το κεφάλι) για να δώσει στα «καναρίνια» τη νίκη μ' ανατροπή και να τους φέρει ισόβαθμους των Σερραίων σε μια αναμέτρηση που είχε σημασία για την κούρσα της παραμονής.

Μετά από ένα πρώτο τέταρτο που οι γηπεδούχοι είχαν τέσσερις τελικές αλλά χωρίς να βρουν εστία η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία προηγήθηκε από «στημένη μπάλα» και λάθος, εναέρια, συνεννόηση των Καπίνο και Μπάντεν.

Ο Δεληγιαννίδης, που είχε προωθηθεί με πείσμα παρότι τρεις αμυνόμενοι σε πρώτη φάση ανέκοψαν την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ.

Οι παίκτες του Πετράκη χρειάστηκαν κάμποσα λεπτά για να συνέλθουν από το σοκ αλλά 20 λεπτά αργότερα (35') μετά από μια ωραία οργανωμένη επίθεση κατάφεραν να ισοφαρίσουν.

Ο Λιάβας έκανε τη διαγώνια κίνηση και την κάθετη στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας για την κίνηση του Τορεχόν, που κοντρόλαρε, στο πέναλτι, με το αριστερό πριν πλασάρει εύστοχα (και τεχνικά), με το ίδιο πόδι, για το 1-1.

Οι φάσεις που έλειψαν στο πρώτο μέρος ήρθαν στο φινάλε του με τον Φρεντ Ντουάρτε να μην αξιοποιεί νέα πάσα του Λιάβα στον κενό χώρο, όπως έκανε κι ο Άλεξιτς, στο επόμενο λεπτό πρώτο των καθυστερήσεων από το ύψος του πέναλτι μετά από γύρισμα του Moύργου.

Στην επανάληψη ο Ουάρντα έκανε την επανεμφάνιση του στα ελληνικά γήπεδα μετά τον Μάη του 2021, αλλά παρότι έκανε αισθητή την παρουσία του πρωταγωνιστής ήταν ο Πέδρο Τορεχόν που στο 64' ξεκίνησε την φάση και την τελείωσε με υπέροχο δεξί φαλτσαριστό σουτ, εντός περιοχής, παίρνοντας το «ριμπάουντ» σε μια κόντρα σε προσπάθεια του Καρέλη.

Παρότι επτά λεπτά διήρκεσε το προβάδισμα των γηπεδούχων - αφού νέα ασυνεννοησία του Καπίνο με αμυντικό του (Μπρούνο Ντουάρτε) προκάλεσε πέναλτι του τερματοφύλακα επί του Χατζηστραβού που αξιοποίησε ο Θυμιάνης (71') ο Τορεχόν είχε στη ...φαρέτρα του χατ τρικ!

Mε κεφαλιά πετάχθηκε σε εκτέλεση φάουλ του Σενγκέλια (στο 84') διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα!

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 3-2

Γήπεδο: Παναιτωλικού (Aγρίνιο)

Σκόρερς: 35’, 64', 84' Toρεχόν – 15’ Δεληγιαννίδης, 71' (πεν.) Θυμιάνης.

Δαιτητής: Κατοίκος (Αθήνων).

Κίτρινες κάρτες: Σενγκέλια (47’), Mλάντεν (48’) – Χατζηστραβός (62’), Θυμιάνης (83').

Κόκκινες κάρτες: -

Παναιτωλικός (Πετράκης): Καπίνο – Οικονόμου, Mπρούνο Ντουάρτε, Mλάντεν – Λιάβας, Τορεχόν, Μπαλντασάρα (46’ Σενγκέλια), Χατζηθεοδωρίδης (92’ Ξενιτίδης), Χουάνπι (λ.τρ. 23’ Φακούντο Πέρες) – Φρεντ Ντουάρτε (75’ Μπελεβώνης), Καρέλης (75’ Ζoάο Πέδρο)

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Γκαρσία): Χόβαν - Δεληγιαννίδης, Θυμιάνης, Γκοτζαμανίδης, Πεταυράκης (46’ Αυλωνίτης) – Στάϊκος, Moρέιρα (90' Μπαϊρόβιτς) – Σοφιανός (46’ Ουάρντα), Χατζηστραβός, Μούργος (46’ Nτανκερλούι) – Άλεξιτς (83’ Γούλερι).