Εκόνγκ: «Θέλουμε να πάρουμε ρεβάνς από τον ΟΦΗ»

Ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ αναφέρθηκε στο ερχόμενο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ.

Εκόνγκ: «Θέλουμε να πάρουμε ρεβάνς από τον ΟΦΗ»

Στις 20:00 ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει στο γήπεδο της Τούμπας τον ΟΦΗ για την 16η αγωνιστική της Super League. Ενόψει της αναμέτρησης ο Εκόνγκ παραχώρησε δηλώσεις στα κανάλια Novasports.

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έκλεισε το 2023 ευρισκόμενος μόνος στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, τόνισε: «Είναι πολύ καλό για την αυτοπεποίθησή μας ότι βρισκόμαστε στην κορυφή! Πιστεύουμε στις ιδέες του προπονητή μας και αυτό φαίνεται και στο γήπεδο. Γνωρίζουμε ότι δεν έχουμε πετύχει κάτι ακόμη, αλλά είναι πολύ καλό ότι είμαστε πρώτοι, γιατί αυτό μας δίνει την ευκαιρία να δουλέψουμε ακόμη καλύτερα. Να έχουμε περισσότερη πίστη στις δυνατότητές μας, για να παίζουμε ακόμη καλύτερο ποδόσφαιρο».

Στην ερώτηση, αν η διακοπή στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο επηρεάσει τον ΠΑΟΚ, απάντησε: «Όταν νικάς, δεν θέλεις να σταματάς. Παρά το γεγονός αυτό, όμως, βγάλαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα, με πολλά συνεχόμενα παιχνίδια, οπότε χρειαζόμασταν και λίγη ξεκούραση. Όπως βλέπω στην προπόνηση, αυτό μας ωφέλησε, γιατί βγαίνει πολλή περισσότερη ενέργεια κι ένταση».

Σχετικά με το τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να συνεχίσει να είναι στην κορυφή, είπε: «Πρέπει να συνεχίσουμε να θέλουμε να βελτιωνόμαστε. Αυτό είναι το κλειδί! Αυτό μας είπε κι ο προπονητής μας. Ήδη παίζουμε αρκετά καλό ποδόσφαιρο, αλλά είναι ξεκάθαρο, και με βάση τα λεγόμενα του προπονητή μας, ότι πρέπει να υπάρχει συνεχής βελτίωση και στον τρόπο που αγωνιζόμαστε, αλλά και στις επιδόσεις μας. Έτσι θα συνεχίσουμε να έχουμε καλές εμφανίσεις και θα διατηρηθούμε στην κορυφή. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χαλαρώσουμε».

Αναφορικά με τον σημερινό αγώνα κόντρα στον ΟΦΗ, που μετρά οκτώ αγώνες πρωταθλήματος χωρίς νίκη, επισήμανε: «Δεν πρέπει να κρίνουμε μια ομάδα από τα αποτελέσματά της μόνο. Πολλές φορές αυτό λειτουργεί ανάποδα. Όταν μια ομάδα δεν έχει νικήσει σε μεγάλη σειρά αγώνων, έχει υψηλό κίνητρο να αντιστρέψει την κατάσταση. Εμείς από την πλευρά μας δεν έχουμε ξεχάσει την πικρή γεύση, που μας άφησε το εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ, στο οποίο ηττηθήκαμε και θέλουμε ρεβάνς. Θα μπούμε αποφασισμένοι για τους τρεις βαθμούς».