Όταν η Λίβερπουλ ήθελε τον Ζέλσον Μαρτίνς, ο Ρονάλντο και ο Ρομπίνιο

Ο Ολυμπιακός αποκτά έναν παίκτη, τον Ζέλσον Μαρτίνς, που ήταν στο διεθνές επίκεντρο πριν από μερικά χρόνια. Τι είχε γραφτεί στο ESPN όταν είχε γίνει στόχος της Λίβερπουλ

Όταν η Λίβερπουλ ήθελε τον Ζέλσον Μαρτίνς, ο Ρονάλντο και ο Ρομπίνιο

Πολλές είναι οι ιστορίες που συνοδεύουν το ταλέντο και τις ικανότητες του Ζέλσον Μαρτίνς, ειδικά μετά την εκπληκτική πορεία του στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας, αλλά και νωρίτερα.

Όταν είχε φτάσει έως τον τελικό του ευρωπαϊκού Κ-19 ή όταν είχε παίξει στο Μουντιάλ Κ-20 στη Νέα Ζηλανδία και είχε πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις.

Μερικά χρόνια αργότερα, το 2018 πριν λάβει μέρος στο Μουντιάλ της Ρωσίας, υπήρξαν έντονες φήμες στην Αγγλία ότι τον είχε βάλει στο στόχαστρο η Λίβερπουλ για να βρει τον «δικό της Κριστιάνο Ρονάλντο». Ο ίδιος ο Ζέλσον θεωρούσε πάντα υπερβολικές αυτές τις συγκρίσεις με τον συμπαίκτη του στην Εθνική και αντίπαλό του στο ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ, όταν η Σπόρτινγκ είχε χάσει 2-1 από την Ρεάλ και ο νέος παίκτης του Ολυμπιακού είχε κάνει τρομερό παιχνίδι.

Το ίνδαλμά του ήταν πάντα ο Ρομπίνιο και θεωρούσε ότι είχε στοιχεία από το παιχνίδι του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ, τα οποία προσπαθούσε να βελτιώσει παρακολουθώντας παιχνίδια από την καριέρα του.

Ο πρόεδρος της Σπόρτινγκ έλεγε ότι είχε στην ομάδα του το «νέο Κριστιάνο», ενώ σε μεγάλο αφιέρωμα που είχε κάνει το ESPN, ο δημοσιογράφος Λουίς Καταρίνο είχε δηλώσει: «Είναι από τους κορυφαίους παίκτες που έχω δει στο πορτογαλικό πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια. Είναι λίγοι οι εξτρέμ που έχουν τέτοιο συνδυασμό ταχύτητας, εξυπνάδας και τεχνικής. Μπορεί να «καταστρέψει» κάθε αμυντικό του κόσμου και η αυτοπεποίθησή του είναι εντυπωσιακή».

Ο Ζέλσον Μαρτίνς δεν είχε τη συνέχεια που περίμεναν οι ειδικοί και ο ίδιος, καθώς δεν έπαιξε στην Premier League, καθώς είχε συνδεθεί και με άλλες μεγάλες ομάδες. Κι όχι μόνο από το «Νησί» αλλά και με διάφορες στις κορυφαίες λίγκες της Ευρώπης. Εάν την είχε τέτοια συνέχεια σε αυτό το επίπεδο, εννοείται ότι δεν θα ερχόταν ποτέ στα 28 του στο ελληνικό πρωτάθλημα, για το οποίο αποτελεί τεράστια υπέρβαση και πολυτέλεια.