Ζέλσον Μαρτίνς: Η συμφωνία με Ολυμπιακό έως το 2026, το ποσοστό της Μονακό και η ευκαιρία του (vids)

Ο Ζέλσον Μαρτίνς έρχεται στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό αναζητώντας μία ευκαιρία για να δώσει ώθηση στην καριέρα του που βρίσκεται σε πτώση εδώ και ένα χρόνο.

Ζέλσον Μαρτίνς: Η συμφωνία με Ολυμπιακό έως το 2026, το ποσοστό της Μονακό και η ευκαιρία του (vids)

Ταχύτατα κινείται ο Ολυμπιακός στις μεταγραφές για να κλείσει τις… τρύπες που υπάρχουν στο ρόστερ του και να τεθούν άμεσα στη διάθεση του Κάρλος Καρβαλιάλ τα νέα αποκτήματα. Ο Ζέλσον Μαρτίνς αναμένεται στην Ελλάδα σε λίγη ώρα προκειμένου να υπογράψει το συμβόλαιο του με τους Πειραιώτες.

Οι πληροφορίες από τη Γαλλία θέλουν τις δύο πλευρές να έχουν έρθει σε συμφωνία για συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2026. Ο 28χρονος Πορτογάλος έμενε ελεύθερος το καλοκαίρι από τη Μονακό και οι Γάλλοι αποφάσισαν να τον αφήσουν να φύγει, αφού έτσι κι αλλιώς δεν ήταν στα πλάνα τους. Οι Μονεγάσκοι θα διατηρήσουν και ένα ποσοστό μεταπώλησης ύψους 10%.

Η Μονακό το καλοκαίρι του 2019 έβγαλε από το ταμείο της 30 εκατ. ευρώ για να αγοράσει τον ποδοσφαιριστή από την Ατλέτικο Μαδρίτης στην οποία δεν είχε «πιάσει». Όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίστηκε με τη φανέλα της δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες με αποτέλεσμα τη φετινή σεζόν να είναι εκτός πλάνων και να μην έχει παίξει λεπτό. Η τελευταία του συμμετοχή σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2023, δηλαδή περίπου ένα χρόνο πριν.

Ο Ζέλσον θέλει στον Ολυμπιακό να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα του, αλλά είναι δεδομένο ότι θα χρειαστεί χρόνο, αφού δεν έχει αγωνιστικό ρυθμό. Η καλύτερη του σεζόν της καριέρας του ήταν το 2017-2018 όταν με τη φανέλα της Σπόρτινγκ είχε 13 γκολ και 13 ασίστ. Είναι η σεζόν που βρήκε απέναντι του τον Ολυμπιακό στη φάση των ομίλων του Champions League.

Το καλοκαίρι του 2017 το όνομα του είχε συνδεθεί με τη Λίβερπουλ, ενώ τον Ιανουάριο του 2019 και η Άρσεναλ είχε ασχοληθεί με τον ποδοσφαιριστή. Πριν λίγες ημέρες όλα έδειχναν ότι ο Νούνο Εσπίριτο θα τον έπαιρνε στη Νότιγχαμ, αφού τον ήθελε και παλιότερα στη Γουλβς. Για τον παίκτη υπήρξαν δημοσιεύματα για ενδιαφέρον από ΗΠΑ και Ρωσία, αλλά εκείνος προτιμούσε να παίξει στην Ευρώπη.

Όσον αφορά στη Μονακό ήταν γνωστό από τον προηγούμενο μήνα ότι θα αποχωρούσε από το κλαμπ. «Δεν ήταν ποτέ δική μου απόφαση η μεταγραφή του. Είναι μία συμφωνία του συλλόγου και του Ζέλσον. Μου αρέσει ο παίκτης, αλλά πρέπει να τακτοποιήσουν την ομάδα μας. Ξέρει ότι πρέπει να φύγει από τον σύλλογο», είχε δηλώσει ο κόουτς της Μονακό Άντι Χάτερ.

Ο Πορτογάλος εξτρέμ έχει φορέσει 21 φορές τη φανέλα της εθνικής ομάδας της πατρίδας του, όμως η καριέρα του βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση τα τελευταία χρόνια. Τη φετινή σεζόν δεν υπολογιζόταν στη Μονακό και μάλιστα δεν έκανε καν προπονήσεις με την πρώτη ομάδα.