Τσιτσιπάς: «Να πάμε καλύτερα από πέρσι στο United Cup!»

Συνέντευξη Tύπου παραχώρησε, στο Σίδνεϊ η Εθνική ομάδα ενόψει της πρεμιέρας της κόντρα στη Χιλή (2/1) στο United Cup με τον Στέφανο Τσιτσιπά να βάζει ψηλά τον πήχη των στόχων.

Τσιτσιπάς: «Να πάμε καλύτερα από πέρσι στο United Cup!»

Παρά την απουσία της Μάριας Σάκκαρη (αναμενόταν αργότερα, την Παρασκευή, στο Σίδνεϊ), η Εθνική Ελλάδος παρέθεσε συνέντευξη Tύπου ενόψει της πρεμιέρας της κόντρα στη Χιλή (2/1) για το United Cup.

Τους στόχους, που είναι υψηλότεροι (από τα περσινά ημιτελικά), οριοθέτησε ο μεγάλος της αστέρας Στέφανος Τσιτσιπάς: «Κάθε χρονιά είναι μια νέα ευκαιρία για εμάς. Πέρυσι φτάσαμε ως τα ημιτελικά, φέτος πιστεύω ότι έχουμε μεγάλες πιθανότητες να τα πάμε ακόμα καλύτερα. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι το σωστό timing και τη σωστή στρατηγική για κάθε αγώνα. Πιστεύω βαθιά μέσα μου ότι έχουμε τις ικανότητες και τις δυνατότητες να βγούμε νικητές. Μπορεί να είναι μια μεγάλη δήλωση, αλλά εγώ το πιστεύω. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι σωστό ομαδικό πνεύμα και να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες στιγμές που θα έρθουν»

«Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος, έχουμε το πάνω χέρι έχοντας τον Στέφανο και τη Μαρία, δύο αθλητές που είναι κορυφαίοι στην παγκόσμια κατάταξη», είπε ο Πέτρος Τσιτσιπάς, κάπτεν της ελληνικής ομάδας.

«Ο στόχος μας, λοιπόν, είναι να φτάσουμε μέχρι το τέλος, ίσως να κερδίσουμε το τρόπαιο. Και οι άλλες ομάδες, όμως, είναι πολύ δυνατές, έχουν πολύ καλούς παίκτες. Αγωνιστικά, από την πλευρά των κοριτσιών είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Η Μαρία τελείωσε καλά τη χρονιά, η Δέσποινα έπαιζε μέχρι τον Δεκέμβριο, όπως και η Βαλεντίνη. Οπότε, είναι έτοιμες αν χρειαστεί να μπουν στο γήπεδο. Σε ό,τι αφορά τους άνδρες, είχαμε καλό pre-season με τον Στέφανο. Κάναμε καλές προπονήσεις, ενώ ο άλλος Στέφανος παίζει πολλά τουρνουά όλη τη χρονιά, οπότε είμαι σίγουρος πως αν χρειαστεί να παίξει είναι διαθέσιμος».

Από την πλευρά της η Δέσποινα Παπαμιχαήλ τόνισε: «Πέρυσι μας έμεινε μια πικρή γεύση. Από τότε ανυπομονούσαμε να μας δοθεί ξανά η ευκαιρία να παίξουμε φέτος. Είμαστε πολύ καλή ομάδα, με αρχηγούς τον Στέφανο και τη Μαρία αλλά και οι υπόλοιποι έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά και είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε. Περιμένουμε πολλούς Έλληνες, που είναι το δυνατό μας σημείο στην Αυστραλία. Το πιο σημαντικό είναι ότι τα πάμε καλά μεταξύ μας και αυτό βοηθάει στα δύσκολα σημεία».

Με την συμπαίκτρια της συμφώνησε κι η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου: «Αυτή τη χρονιά είμαστε έτοιμοι να πάμε καλύτερα. Έχουμε θετική ενέργεια στην ομάδα και αυτό βοηθάει πολύ να τα πάμε ακόμα καλύτερα. Χρειαζόμαστε στήριξη από τους Έλληνες και τους καλούμε να έρθουν στο γήπεδο».

Τέλος ο Στέφανος Σακελλαρίδης υπογράμμισε: «Επικρατεί πολύ ωραίο κλίμα και αυτό μας δίνει πλεονέκτημα. Το ελληνικό κοινό είναι πολύ ενεργό και υπάρχει μεγάλη υποστήριξη, γι' αυτό πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε μια καλή πορεία».