Ολυμπιακός: Ο ιδανικός αριστεροπόδαρος στόπερ και ο «δύσκολος» Ιανουάριος

Ο Ολυμπιακός βλέπει στο πρόσωπο του Λέο Περέιρα της Φλαμένγκο τον ιδανικό αριστεροπόδαρο στόπερ - ηγέτη, αλλά υπάρχουν κι άλλες επιλογές.

Ολυμπιακός: Ο ιδανικός αριστεροπόδαρος στόπερ και ο «δύσκολος» Ιανουάριος

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην αναζήτηση ενός στόπερ που θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς της άμυνας. Η «συνταγή» με τον Νίκολας Φρέιρε δεν πέτυχε. Μπορεί να απουσιάζει από την αγωνιστική δράση για τρεις μήνες λόγω των θλάσεων και των υποτροπών που έχει υποστεί, αλλά ακόμα και το διάστημα που αγωνιζόταν έως την 1η Οκτωβρίου, δεν φαινόταν να έχει το «πακέτο» του ανθρώπου που θα αποτελούσε τον ηγέτη της άμυνας.

Ο Ολυμπιακός βρήκε τον ιδανικό στόπερ στο πρόσωπο του Λέο Περέιρα. Εντούτοις, η Φλαμένγκο δεν δείχνει διατεθειμένη να ρίξει τις απαιτήσεις της. Επιμένει στα 7 εκατομμύρια ευρώ, μολονότι οι Πειραιώτες έχουν αποφασίσει να δώσουν ένα σημαντικό ποσό για να βρεθεί ο στόπερ - ηγέτης.

Ιδανικότερο θα ήταν να βρεθεί αριστεροπόδαρος στόπερ και ο Περέιρα έχει όλο αυτό το πακέτο που αναζητούν στο λιμάνι. Είπαμε όμως: Τα ποσά που ακούγονται προς το παρόν είναι απαγορευτικά. Το τί μπορεί να συμβεί σε 10 μέρες και αν θα ρίξει η Φλαμένγκο τις απαιτήσεις της, είναι κάτι που θα το δείξει ο χρόνος.

Το ότι ο Ολυμπιακός αναζητάει αριστεροπόδαρο στόπερ, δεν σημαίνει αυτομάτως ότι αν δεν του «κάτσει» η περίπτωση του Περέιρα, θα κοιτάξει να βρει οπωσδήποτε άλλον αριστεροπόδαρο και θα «ακυρώσει τους δεξιοπόδαρους.

Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου δεν προσφέρεται για πολλές επιλογές και ειδικά για αριστεροπόδαρους κεντρικούς αμυντικούς που σπανίζουν στην εποχή μας. Αν βρεθεί άκρη με καλό δεξιοπόδαρο στόπερ, τότε δίχως δεύτερη σκέψη θα προχωρήσει στην απόκτησή του. Όσο όμως Ολυμπιακός δεν παίρνει αμυντικό, ο Λέο Περέιρα θα εξακολουθεί να είναι στην κορυφή της κόκκινης ατζέντας παρά την οικονομική υπέρβαση που απαιτείται.