Η απόφαση… survivor του Αλαφούζου

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος  ξέγραψε την προσφορά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην ανασύνταξη της ομάδας και τραβάει τον δικό του, ριψοκίνδυνο δρόμο. Το μεγάλο στοίχημα του Φατίχ Τερίμ

Η απόφαση… survivor του Αλαφούζου

Για… Χριστουγεννιάτικο δώρο επιφύλασσε στους φίλους του Παναθηναϊκού ο Γιάννης Αλαφούζος την απόφασή του να εκδιώξει από την ομάδα τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς εν μέσω πρωταθλήματος.

Μια απόφαση που δείχνει πως μόνο ήρεμα δεν ήταν τα πράγματα στο Κορωπί μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη, αλλά και την ήττα στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ φαίνεται πως δεν ένιωθε καλά με τον Σέρβο τεχνικό στην άκρη του πάγκου και ήθελε να πάρει δραστικές αποφάσεις. Δικαίωμά του…

Μια στιγμή όμως. Υπάρχει και η ποδοσφαιρική λογική, το τι πρεσβεύει ο κάθε άνθρωπος, τι έχει προσφέρει μέχρι τότε, πώς το έχει καταφέρει και μέσα σε ποιες συνθήκες.

Ο Γιοβάνοβιτς λοιπόν παρέλαβε μια ομάδα διαλυμένη από τους Μπόλονι και τους… Πογιάτους, τους οποίος ο Γιάννης Αλαφούζος είχε φέρει επίσης.

Έναν σύλλογο χωρίς πίστη στο στόχο, την εξέδρα να είναι έτοιμη να εξυβρίσει με το παραμικρό και αποδυτήρια σε… ημιαγρία κατάσταση. Ο ένας να κοιτάει τον άλλον με μισό μάτι.

Για στόχους, επιτυχίες ούτε λόγος. Ήταν πολύ μακρινές πολυτέλειες. Πολλές φορές πρέπει να δεις από πού έχει ξεκινήσει για να αποτιμήσεις το σημείο στο οποίο έχει φτάσει. Έχεις έτσι και ένα μέτρο σύγκρισης για την προσπάθειά του.

Κι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ αυτό το ξέχασε ή δεν ήθελε να το δει. Δεν είχε δει ότι η ομάδα έφερε πίσω τον κόσμο στο γήπεδο, επειδή του έδωσε ένα όραμα με σωστές βάσεις και μια ειλικρινή εξήγηση: «Θα κάνουμε τα πάντα για να είστε περήφανοι για την προσπάθειά μας μετά από κάθε ματς».

Από εκεί που μιλούσε για μια καλή πορεία, ο Παναθηναϊκός έφτασε να διεκδικεί το πρωτάθλημα με τα «μεγαθήρια» και να το χάνει με όσα έγιναν στο τέλος της διαδρομής.

Να δεχθεί λοιπόν κανείς πως φέτος ο Παναθηναϊκός δεν πάει… φορτσάτος; Οκ. Ναι, δεν έχει διαφορά 12 βαθμών όπως πέρσι. Είναι όμως μέσα στον τίτλο, έχει τις πιθανότητές του, έστω κι αν έχει τα προβλήματά του.

Δικαιούται όμως η ομάδα και ο προπονητής της να προσπαθήσουν και να αποτύχουν. Και στο τέλος της σεζόν να γίνει ταμείο, όπου εκεί θα πάρει ο καθένας ό,τι του αξίζει.

Δεν του αξίζει αυτή η απαξιωτική συμπεριφορά. Να μαθαίνει ο Γιοβάνοβτς την απόλυσή του από τα ΜΜΕ.

Το προπονητικό κέντρο στο Κορωπί πλέον θα… διαφεντεύει ο Φατίμ Τερίμ. Ένας δύσκολος άνθρωπος, απόλυτος, με υπερτροφικό εγώ, αλλά «ψημένος» σε δύσκολες καταστάσεις και με τεράστιο κίνητρο να δείξει πως δεν είναι πλέον απόμαχος της προπονητικής.

Είναι 70 ετών, είχε παροπλιστεί για περίπου τέσσερα χρόνια, αλλά ξέρει τη δουλειά όσο λίγοι και έχει μάθει να παίρνει πρωταθλήματα. Στην Τουρκία και τη Γαλατασαράι βέβαια.

Είναι προφανές πως και με το πρόγραμμα που έχει μπροστά του ο Παναθηναϊκός, δεν υπάρχει περίοδος χάριτος για τον Τούρκο «αυτοκράτορα», που πρέπει να φέρει αποτελέσματα, να αποκλείσει τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο και να μείνει μέσα στο γκρουπ των εν δυνάμει πρωταθλητών.

Είναι πρόδηλο ότι η διοίκηση θα τον στηρίξει, ειδικά μετά από όσα έγιναν τα τελευταία εικοσιτετράωρα με μεταγραφές, αλλά κανείς δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με την επιτυχία.

Το ρίσκο που πήρε ο Γιάννης Αλαφούζος είναι τεράστιο και πλέον μπαίνει σε μια διαδικασία… survivor, όπου κάθε ημέρα θα είναι και ένας αγώνας επιβίωσης.