Αναστασίου: «Για εμένα ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί για το πρωτάθλημα»

Ο Γιάννης Αναστασίου θεωρεί ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Αναστασίου: «Για εμένα ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί για το πρωτάθλημα»

Στο Metropolis 95.5 φιλοξενήθηκε ο πρώην προπονητής της Κηφισιάς, Γιάννης Αναστασίου.

«Όταν υπάρχει το περιθώριο από πλευράς χρόνου, καλό είναι να ακούμε και να μαθαίνουμε πράγματα γύρω από το ποδόσφαιρο, να εξελιχθούμε και να δούμε τα πράγματα τα οποία συμβαίνουν στο εξωτερικό. Είναι λίγο νωρίς να πούμε κάτι, το σημαντικό για εμένα μετά από 30 μήνες συνεχούς παρουσίας στους πάγκους καλό είναι να κάνεις ένα διάλλειμα με βοηθάει να κάνω κάποια πράγματα για εμένα καθώς η προπονητική δεν σταματάει ποτέ» είπε αρχικά.

Για την αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟΚ: «Βάσει της εικόνας που έχει από το καλοκαίρι μπορεί να μείνει στην κορυφή. Ο ΠΑΟΚ δείχνει να δυναμώνει, έχει μεγαλώσει η ομάδα βγάζει αυτοπεποίθηση και ψυχολογία και τον διακρίνει η συνέπεια βαδίζοντας σταθερά προς την κορυφή. Είναι συνεπής στην επίθεση ακόμα και όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ μπορεί να βρίσκει την υπομονή και την πίστη στο πλάνο και γυρίζει το παιχνίδι. Βγάζει πλουραλισμό, όλοι οι παίκτες αισθάνονται χρήσιμοι στο ρόστερ όποιος και να παίζει. Η δύναμη του ΠΑΟΚ φέτος είναι μεσοεπιθετικά, ενώ παλαιότερα μεσοαμυντικά, φέτος βγάζει πιο θεαματικό ποδόσφαιρο, έχοντας και έναν σταθερό τερματοφύλακα.

Από τη στιγμή που μεγαλώνει το ρόστερ, το πιο σημαντικό είναι η διάρκεια και το να είσαι εκεί που πρέπει στο τέλος της σεζόν, όπως για παράδειγμα ο περσινός Παναθηναϊκός. Ο ΠΑΟΚ δείχνει τεράστια πρόοδο και συνέπεια».

Για τη μάχη τίτλου: «Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός άλλαξε προπονητή και δεν μπορείς να τον βγάλεις από τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλά και φαίνεται να έχει μία πτώση τώρα, μη έχοντας και ευρωπαϊκές διοργανώσεις όπως και η ΑΕΚ, αλλά για εμένα ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί, με το ενδιαφέρον να είναι αμείωτο μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος».

Για τον ΠΑΟΚ και τη φιλοσοφία του Ραζβάν Λουτσέσκου, ανέφερε: «Ο ΠΑΟΚ σκοράρει συνεχώς με παίκτες που ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορούν να κάνουν τη διαφορά, με παίκτες που δεν φαινομενικά δεν ταίριαζαν στη φιλοσοφία του Λουτσέσκου, αλλά φαίνεται ότι αυτό άλλαξε και έχει πλέον πιο επιθετική φιλοσοφία».

Για το αν μετράνε τα αποτελέσματα ή η εμφανίσεις: «Στο τέλος της ημέρας μετράνε τα αποτελέσματα, όσο καλό ποδόσφαιρο και αν παίζεις. Αν μπορείς να τα συνδυάσεις είναι το ιδεατό».