Μελισσανίδης για Χριστοδουλόπουλο: «Θρησκευτικά ξέρετε; Ο Λάζαρος μια φορά αναστήθηκε…»

«Δυστυχώς με τους οργανωμένους αποτύχαμε», παραδέχθηκε ενώ πρόσθεσε: «Είχαμε κάνει μια συμμαχία με τον Ιβάν Σαββίδη αλλά τώρα...»

Μελισσανίδης για Χριστοδουλόπουλο: «Θρησκευτικά ξέρετε; Ο Λάζαρος μια φορά αναστήθηκε…»

Απάντησε σε πολλά ερωτήματα που απασχολούν το «κιτρινόμαυρο» ρεπορτάζ ο Δημήτρης Μελισσανίδης, σε συνάντηση που είχε με ρεπόρτερ της ΑΕΚ. Σας παραθέτουμε τα σημαντικότερα θέματα που απασχόλησαν τη συζήτηση με τις απαντήσεις του επιχειρηματία.

-Για την ιστορία με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο: Θρησκευτικά ξέρετε; Ο Λάζαρος μια φορά αναστήθηκε… Για εμάς αν δεν δικαιωθούμε στο Διαιτητικό, τελείωσε η ιστορία. Θα κλείσει εκεί. Εμείς παίρνουμε κάποιους παίκτες μέτριους και έχουμε τον τρόπο να τους κάνουμε πολύ καλούς. Μετά τους παίρνουν κάποιες ομάδες και παίζουν όπως... βλέπετε.

-Για το νέο γήπεδο: Είναι η προτεραιότητά μας. Θα φτιάξουμε ένα γήπεδο που δεν θα χρωστάει ούτε ένα ευρώ. Εγγυώμαι εγώ για τα 20 εκατομμύρια ευρώ και αναζητούμε άλλα 15 εκατομμύρια ευρώ χορηγία για την ονοματοδοσία. Υπάρχει και ένα ποσό κουμπαράς από τα εγγυημένα έσοδα του Τσάμπιονς Λιγκ, στα 15 εκατομμύρια ευρώ. Αν χρειαστεί θα πάρουμε και ένα μικρό δάνειο. Το γήπεδο δεν θα ανήκει σε κανέναν Μελισσανίδη, θα ανήκει στην ΑΕΚ. Θα μπούμε μέσα στο 2020. Πάμε καλά το χρονοδιάγραμμα. Περιμένουμε τώρα την υπογειοποίηση, αλλά εμείς προχωράμε κανονικά. Θα δώσουν χρήματα και ο Πέτρος Παππάς, ο Πόλυς Χατζηιωάννου και κάποιοι φίλοι. Έχουμε και ακόμη 20 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής. Θα δούμε και το θέμα του ονόματος. Μιλάω για να το πάρει μεγάλη εταιρία για 10 χρόνια και να καλύψουμε από εκεί τα υπόλοιπα χρήματα που χρειάζονται. Αν δεν τα βρούμε και χρειαστεί δάνειο, να ξέρετε θα εγγυηθώ προσωπικά. Δεν θα χρωστά η ΑΕΚ σε κανέναν και τίποτα. Δεν θα κάνουμε όπως άλλοι γήπεδα που ακόμη χρωστάνε, είχαν πουλήσει το μισό. Το γήπεδο της ΑΕΚ θα έχει και άλλες χρήσεις. Θα ανήκει στην Ερασιτεχνική και… απλά θα παίζει εκεί η ΠΑΕ για 49 χρόνια. Όταν κι αν εγώ φύγω και να θέλω να... πάρω το γήπεδο να το πουλήσω, δεν θα μπορώ. Το γήπεδο θα μείνει για πάντα στην ΑΕΚ. Μιλάω με κορυφαίες εταιρίες για την ονομασία. Το γήπεδο θα φέρνει έσοδα κάθε χρόνο τουλάχιστον 6 εκατομμύρια ευρώ. Δεν θα παίζεται μόνο ποδόσφαιρο εκεί. Τα δυο μουσεία της ΑΕΚ θα είναι κορυφαία. Θα πάθετε πλάκα.

-Για τα χρήματα του Τσάμπιονς Λιγκ: Είναι χρήματα που κέρδισε η ΑΕΚ και θα πάνε στην ΑΕΚ. Μπορεί και να τα χρησιμοποιήσουμε για μεταγραφές το επόμενο διάστημα ή για το γήπεδο. Θα δούμε ανάλογα και θα κινηθούμε. Αν με ρωτάτε πάντως εγώ θα τα έβαζα στο γήπεδο. Αλλά θα δούμε, θα τα εξετάσουμε όλα. Να τα πάρω εγώ και να βάλω τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ στην τσέπη μου; Για γέλια... Λέγεται τέτοιο πράγμα; (γέλια). Λοιπόν, για να τελειώνουμε: Η ζωή μου τα έφερε έτσι και δεν έχω ανάγκη από χρήματα. Δεν μπήκα στην ΑΕΚ για να βγάλω κι άλλα. Ήδη έχω δώσει. Μόνο τα 15-20 εκατομμύρια ευρώ για το γήπεδο τα λένε όλα και δεν είναι μόνο αυτά. Αν δεν τα είχαμε φέτος τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ τι θα γινόταν; Θα τινάζαμε την ομάδα στον αέρα; Δεν λειτουργούν έτσι τα μεγάλα κλαμπ. Ζεις από τα έσοδα σου. Έχουμε 23 εκατ. ευρώ έσοδα και 21 εκατ. ευρώ έξοδα, φέτος, δίχως να βάζω τα χρήματα από το Τσάμπιονς Λιγκ μέσα. Αυτά τα χρήματα είναι στον κουμπαρά και θα δούμε πως θα τα αξιοποιήσουμε. Εγώ κάποια στιγμή μπορεί να μην είμαι εδώ. Είμαι και 67 χρονών πλέον. Όμως θα παραδώσουμε μία ΑΕΚ υγιέστατη, με έσοδα, γήπεδο και προπονητικό».

-Για την πιθανότητα να πωληθεί η ΠΑΕ: Αν έρθει κάποιος πιο ισχυρός και ζητήσει την ΑΕΚ θα το αξιολογήσω και αν είναι για το καλό του κλαμπ ναι θα τη δώσω. Η ΑΕΚ δεν έχει επενδυτή. Η ΑΕΚ δεν έχει ένα πρόσωπο. Δεν θα στηρίζεται σε έναν, αλλά στα έσοδά της. Και αν τη δώσω, λέμε αν, το γήπεδο δεν θα έχει σχέση. Είναι προσωπικό μου στοίχημα το γήπεδο.

-Για τις ανανεώσεις των συμβολαίων: Δεν μου αρέσει η κριτική που ασκείται στον έναν και στον άλλον. Θα δούμε στην ώρα τους ποιους θα ανανεώσουμε και πόσα θα τους δώσουμε. Έχουμε συγκεκριμένη οικονομική πολιτική, όποιος θέλει μένει. Αν θέλουν να φύγουν όλοι ας φύγουν, θα πάρουμε άλλους τόσους.

-Για τον Σιμόες: Θα του κάνουμε μια συγκεκριμένη πρόταση και θα ζητήσουμε άμεση απάντηση. Δεν μου αρέσει αυτό που λένε όλοι, ότι βάζω χρήματα στην τσέπη μου από την ΑΕΚ. Χρήματα έχω πάρα πολλά και δεν μου χρειάζεται η ΑΕΚ. Θέλω να ζει η ΑΕΚ από τα έσοδά της, να είναι αυτάρκης και ανεξάρτητη. Τον εκτιμώ τον Σιμόες. Είναι καλός παίκτης, είναι καλό παιδί, έχει βοηθήσει πολύ. Όμως δεν θα κάνουμε τρέλες για κανέναν. Αν βρει περισσότερα κάπου αλλού, στο καλό να πάει. Κανείς δεν παίζει με την ΑΕΚ, ούτε ο… Πάπας

-Για το καλό συμβόλαιο που έδωσε στον Μάνταλο (σ. 600.000 ευρώ): Μη μου λέτε για Μάνταλο. Τον γουστάρω ως ποδοσφαιριστή και γι’ αυτό του έδωσα όσα μου ζήτησε. Το ίδιο θα έκανα και για τον Γιόχανσον, που ήταν τζέντλεμαν, αλλά μου είπε ότι δεν ήθελε να παραμείνει στην Ελλάδα γι αυτό και δεν προχωρήσαμε. Ο Μάνταλος έφερε και πρόταση 8 εκατομμύρια ευρώ και την απέρριψα. Και τώρα έχω πρόταση γι' αυτόν. Ο Μπακασέτας ακόμη δεν έχει φέρει τίποτα. Μέχρι να φέρει, αν φέρει, βλέπουμε. Θα του κάνουμε συγκεκριμένη πρόταση σε λογικά πλαίσια και στην πολιτική μας. Εγώ θέλω πρώτα να ανανεώσουν τα παιδιά, αλλά μέσα στο πλαίσιο που κινείται η ΑΕΚ. Δεν θα τινάξω την ομάδα στον αέρα. Ο Βράνιες έπαιρνε εδώ 200.000 ευρώ και πήγε στο Βέλγιο με 1 εκατομμύριο ευρώ. Να του δώσω εγώ 1 εκατομμύριο ευρώ να τινάξω την ομάδα στον αέρα; Τι λέτε ρε; Τον Μάνταλο μπορεί να του έχω αδυναμία, δικαίωμά μου δεν είναι; Τον Μπακασέτα εγώ τον έφερα εδώ. Και όλοι να φύγουν αν βρουν καλύτερα κάπου αλλού να πάνε τα παιδιά. Και τι έγινε; Θα φέρω άλλους Μάνταλους και άλλους Μπακασέτες.

-Για τον Ουζουνίδη: Είναι ο καλύτερος προπονητής, μακάρι να μείνει για πολλά χρόνια στην ομάδα αλλά αυτό θα το δείξει στο τέλος η νεκροψία…

-Για Χιμένεθ: «Ήθελε να γυρίσει στην Ισπανία. Έπρεπε να γυρίσει και αυτό έγινε. Τι σημασία έχει πόσα ζητούσε; Δεν έφυγε για το οικονομικό. Είναι ένας πολύ καλός προπονητής και ο Μαρίνος είναι το ίδιο. Ο καθένας έχει δώσει στην ΑΕΚ και μη με βάζετε να τους συγκρίνω.

-Για τους Λυμπερόπουλο, Ματιάσεβιτς: Είναι πράγματι δύο τεχνικοί διευθυντές που ασχολούνται με τις μεταγραφές. Θα ψάχνω πάντα τον καλύτερο τεχνικό διευθυντή για την ομάδα.

-Για το αν θα γίνει μεταγραφή τον Ιανουάριο: Θα πάρουμε κάποιον παίκτη. Ήδη πήραμε τον γιο του Σαμπανάτζοβιτς. Αλλά αν δεν βρούμε κάτι που να μας κάνει, μπορεί να μην πάρουμε κανέναν. Με κατηγορείται ότι δεν κάναμε τον Αύγουστο μεταγραφές, αλλά το καλοκαίρι δεν βρήκαμε αυτό που θέλαμε. Να φόρτωνα παίκτη που δεν θέλαμε;

-Για τους οργανωμένους και τα επεισόδια: Δυστυχώς με τους οργανωμένους αποτύχαμε. Τους λέμε να μη μας δημιουργούν προβλήματα αλλά αυτοί έχουν το δικό τους μυαλό. Κάτι πρέπει να κάνουμε δραστικό. Δεν γίνεται να βγαίνουν σε κάθε ματς στο ημίχρονο και να κάνουν επεισόδια μόλις δουν ΜΑΤ και να πετούν μολότοφ. Τι είναι αυτά; Τώρα και με την Μπάγερν Μονάχου έγιναν μέσα στο γήπεδο κάποια πράγματα και δεν ξέρουμε αν θα μας ανοίξουν τις εξέδρες με τον Αγιαξ. Τι να πω πια... Κάτι δεν λειτουργεί καλά με τους οργανωμένους και γενικά με το οργανωμένο κομμάτι. Εκεί έχουμε κάνει λάθος και το παραδέχομαι.

Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ, Μηνάς Λυσάνδρου, που ήταν παρών στη συνάντηση και παραδέχτηκε σχετικά με τα επεισόδια με τον Ολυμπιακό: «Έχουμε προσφύγει στο CAS. Μέσα στις επόμενες είκοσι μέρες θα αξιολογήσουμε την κατάσταση και θα αποφασίσουμε».

-Για τον Ιβάν Σαββίδη; Είχαμε κάνει μια συμμαχία για να ρίξουμε το σάπιο καθεστώς της ΕΠΟ. Το καταφέραμε. Είναι ένας πάρα πολύ κακός άνθρωπος. Τώρα αυτός φροντίζει την ομάδα του και εγώ τη δική μου… Για τη νέα συμμαχία τι να πω. Τα βλέπετε. Είναι παρά φύση.

-Για το προπονητικό κέντρο στα Σπάτα: Θα επεκτείνουμε τις εγκαταστάσεις, Θα φτιάξουμε κι άλλα γήπεδα και ξενοδοχείο. Βοηθάει πολύ ο Γρηγόρης Σαράντης σε όλο αυτό. Και θέλω να το πω αυτό. Είναι μεγάλη η βοήθειά του. Αυτά θα μείνουν όλα και θα ανήκουν στην ΑΕΚ.

-Για την ακαδημία: Χρειάζεται υπομονή. Αυτό το πρότζεκτ προχωράμε τώρα. Όταν ήρθα δεν υπήρχαν ούτε δελτία. Αυτό που θέλω είναι να μου βγάλουν άλλον έναν Γαλανόπουλο.

-Για την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος: Ήταν καλύτερο σε σχέση με αυτά που πήρα τη δεκαετία του ‘90. Έκανε για δέκα (!) πρωταθλήματα γιατί ήρθε μετά από τόσα χρόνια και μετά από πολύ κόπο.

-Για το δικό του μέλλον στην ΑΕΚ: Θα δούμε. Όσο αντέχω; Σήμερα είμαι αύριο δεν είμαι. Η ΑΕΚ όμως θα είναι αυτάρκης και αυτόνομη. Άσε το γιο μου, αυτά θα τα φέρει ο χρόνος.

-Για τις πολιτικές εξελίξεις: «Η ΑΕΚ δεν είναι με κανέναν. Η ΑΕΚ δεν ασχολείται με την πολιτική. Και η προηγούμενη Κυβέρνηση μας βοήθησε στο θέμα του γηπέδου και την ευχαριστήσαμε. Και η τωρινή μας στήριξε και την ευχαριστούμε και η επόμενη θα στηρίξει και η παραεπόμενη. Δεν έχει κανένα πρόβλημα η ΑΕΚ όποιος κι αν είναι Κυβέρνηση. Μακριά από εμάς αυτά.