Λόνγκο: «Ο Μούλα με έφερε στη Λαμία»

Στην αποκάλυψη πως το περασμένο καλοκαίρι, ο Άλεκ Μούλα ήταν εκείνος που ουσιαστικά τον πρότεινε στον ΠΑΣ Λαμία, προχώρησε ο Σαμουέλε Λόνγκο.

Λόνγκο: «Ο Μούλα με έφερε στη Λαμία»

Ο Ιταλός επιθετικός της Λαμίας παραχώρησε συνέντυξη, όπου μίλησε για τη μέχρι τώρα εμπειρία του στην Ελλάδα και τους «κυανόλευκους». Και είχε μόνο καλά λόγια να πει τόσο για την ομάδα της Φθιώτιδας και τη δουλειά που γίνεται, όσο και για την πόλη γενικότερα.

Παράλληλα, αποκάλυψε την πολύ φιλική του σχέση με τον Μούλα, ο οποίος ουσιαστικά το περασμένο καλοκαίρι τον έφερε σε επαφή με τη διοίκηση και τον Πίτι, προκειμένου να ξανά κάνουν το «δίδυμο της Τενερίφης».

Μεταξύ άλλων, ο νεαρός φορ ανέτρεξε στα χρόνια του στην Ίντερ, αλλά και τη μεγάλη επιρροή που είχε πάνω του ο Ποτσετίνο. Την εμπιστοσύνη που του έδειξε, αλλά και τη γενικότερα εμπειρία του στην Ισπανία.

Απόσπασμα των δηλώσεων του:

Για το πώς του φαίνεται το πρωτάθλημα: «Είναι δύσκολο πρωτάθλημα. Υπάρχουν ομάεδς υψηλού επιπέδου. Πιστεύω πως αν εξαιρέσουμε την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ που είναι ομάδες υψηλού επιπέδου, όλες οι υπόλοιπες είναι ανταγωνιστικές μεταξύ τους. Οπότε πρόκειται για ένα καλό πρωτάθλημα».

Για το πώς τον προσέγγισε η Λαμία: «Πέρυσι η χρονιά πήγε πολύ καλά σε προσωπικό επίπεδο. Τελείωσε το συμβόλαιο μου οπότε έμεινα ελεύθερος. Στο τέλος της σεζόν μίλησα με τον Μούλα που είναι φίλος μου, ο οποίος πιθανότατα θα ερχόταν στη Λαμία και πειράζοντας με, μου είπε έλα μαζί μου. Πάμε να κάνουμε το δίδυμο που είχαμε στην Τενερίφη. Από εκεί ξεκίνησε, κάπως σαν πλάκα. Μετά αυτός όντως ήρθε στη Λαμία και μετά από ένα μήνα που μιλήσαμε, μου είπε ότι η ομάδα ψάχνει επιθετικό. Με έφεραν σε επαφή με τον Πίτι και όλα έγιναν πολύ γρήγορα, γιατί ήταν μια προοπτική μου με έλκυε.

Με έκανε χαρούμενο το να παίξω και πάλι με τον φίλο μου και να περνάμε μέρες μαζί. Ήταν μια ωραία ιδέα, η οποία ολοκληρώθηκε γρήγορα, με την προθυμία που έδειξε η Λαμία να με έχει. Πάντως όλα έγιναν γρήγορα».

Για το πώς είναι η προσαρμογή του στην Ελλάδα: «Καλή, γρήγορη θα έλεγα. Έχω αλλάξει πολλές πόλεις οπότε προσαρμόζομαι εύκολα. Αλλά πέρυσι στην Ολλανδία για την οικογένεια μου δεν ήταν το ίδιο. Ειδικά για τη γυναίκα μου, γιατί σε πολιτιστικό επίπεδο η Ολλανδία είναι πολύ διαφορετική από την Ιταλία. Έχει κρύο και αυτό το βλέπεις στις ανθρώπες σχέσεις. Δυσκολευόμασταν να βγούμε μαζί για καφέ, ή για να φάμε, οπότε η περασμένη χρονιά ήταν πιο μοναχική για εκείνη. Όπως και για εμένα και για την κόρη μου.

Οπότε τη φετινή χρονιά ήταν σημαντικό να βρούμε ένα μέρος όμορφο και καλό για την οικογένεια. Έφτασα εδώ λοιπόν με τη βοήθεια του Μούλα, οπότε ήδη είχα μια επαφή, αλλά για να πω την αλήθεια, εκτός αυτού βρήκα ένα ωραίο γκρουπ ανθρώπων στην ομάδα, όπως και πολλούς Ισπανούς, που μας βοήθησαν σαν οικογένεια με τη γλώσσα και πέραν αυτού, η ζωή εδώ στην Ελλάδα είναι παρόμοια με την Ιταλία. Τα άτομα που βρίσκουμε εδώ είναι ευγενικά και διαθέσιμα. Είναι επίσης και το κλίμα και η ζέστη, που σίγουρα βοηθούν και είμαστε πολύ καλά στη Λαμία».

Για το αν η έξαδα είναι στόχος: «Έχουμε ξεκινήσει πολύ καλά. Ίσως μόνο ο προπονητής το περίμενε αυτό, γιατί ανέλαβε την ομάδα την προηγούμενη χρονιά και έκανε σχεδόν ένα θαύμα. Από την πρώτη ημέρα που έφτασα, από τα λόγια του καταλάβαινα ότι είναι πεποισμένος πως η ομάδα θα πήγαινε καλά. Οπότε πιστεύω για αυτόν δεν ήταν έκπληξη. Ούτε για τους συμπαίκτες μου που ήταν εδώ πέρυσι. Αλλά ο προπονητής μεταφέρει αυτή τη σιγουριά στην ομάδα, την οποία αντιλαμβανόμαστε και είναι πολύ σημαντικό. Οπότε πιστεύω πως αρχικός στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία, που είναι δεδομένο, αλλά με τη δυναμική μας μπορούμε να πάμε βήμα – βήμα σώζοντας πρώτα την κατηγορία και πηγαίνοντας πάντα πιο ψηλά. Να ονειρεύεσαι δεν κοστίζει τίποτα. Αν καταφέρουμε να διατηρήσουμε τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα που έχουμε έως τώρα, τότε γιατί όχι».

Για το γκολ του κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα: «Ευτυχία. Ξεκίνησα σε λιγότερο πρωταγωνιστικό ρόλο και είχα πολύ μεγάλη θέληση να δώσω στην ομάδα μια χείρα βοηθείας. Είχα την τύχη να βοηθήσω την ομάδα με δύο ασίστ στα δύο πρώτα παιχνίδια μου ως βασικός και η τρίτη περίπτωση ήταν ένα νικητήριο γξκολ. Ένα όμορφο γκολ, οπότε ήμουν ευτυχισμένος. Πιστεύω πως η ευτυχία είναι η σωστή λέξη, για να περιγράψω τα συναισθήματα που ένιωσα εκείνη τη στιγμή».

Για το αν η εμπειρία των παικτών της ανεβάζει επίπεδο τη Λαμία: «Ναι σίγουρα το να έχει ποδοσφαιριστές με μεγάλη εμπειρία και ως συνέπεια αυτού, μεγάλη ποιότητα, βοηθάει την ομάδα να μεγαλώσει. Βοηθάει να μεγαλώσουν και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές που κάνουν μαζί προπόνηση, είναι κάτι όμορφο. Είναι κάτι που μας βοηθάει να γίνουμε καλύτεροι».