Θέλουν εγγυήσεις από την Κυβέρνηση οι διαιτητές

Εγγυήσεις στο υψηλότερο επίπεδο για την ασφάλειά τους ζητούν οι διαιτητές για να επιστρέψουν στη δράση. Επιδιώκεται συνάντηση και με τον Κ. Μητσοτάκη. 

Θέλουν εγγυήσεις από την Κυβέρνηση οι διαιτητές

Να συναντηθούν άμεσα με τους αρμόδιους υπουργούς (Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Οικονόμου) αλλά και με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη θα επιδιώξουν οι Έλληνες διαιτητές προκειμένου να λάβουν εγγυήσεις για την ασφάλειά τους στα γήπεδα. Και δείχνουν αποφασισμένοι να μην επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση εάν δεν αισθανθούν καλυμμένοι μετά τα πρόσφατα περιστατικά με Γκάμαρη και Παπαπέτρου.

Οι διαιτητές έχουν ζητήσει από την ΕΠΟ να μην υπάρχει πρόσβαση των παραγόντων στα αποδυτήριά τους κατά τη διάρκεια των αγώνων του πρωταθλήματος, όπως και να ληφθούν κι άλλα μέτρα προστασίας τους, ειδάλλως είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την αποχή από το πρωτάθλημα.

Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τις έως τώρα επαφές τους και από την τηλεδιάσκεψη που είχαν με την ΕΠΟ, με την οποία θα μιλήσουν ξανά διά ζώσης την Παρασκευή (8/12).

Απομένει να φανεί το αποτέλεσμα όλων αυτών των προσπαθειών για επαφές σε υψηλό πολιτικό και αθλητικό επίπεδο και η ανακοίνωση των μέτρων που προανήγγειλε η ΕΠΟ, αλλά το ζήτημα για τους διαιτητές φαίνεται ότι δεν έχει να κάνει τόσο με τη στάση της ομοσπονδίας και τις αλλαγές κανονισμών που φέρεται να έχει στην ατζέντα της αλλά θα αφορά στην επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Η κατάσταση παραμένει ανοιχτή για τις αποφάσεις που θα λάβουν οι διαιτητές και οι βοηθοί ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος και των ημερομηνιών που ήδη είναι πιεσμένες.