ΑΕΚ - Άρης 1-0: Ο Βίντα έδωσε τη λύση (highlights)

Η ΑΕΚ με γκολ του Κροάτη κεντρικού αμυντικού Ντομαγκόι Βίντα στο 59’ επικράτησε 1-0 του Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΑΕΚ - Άρης 1-0: Ο Βίντα έδωσε τη λύση (highlights)

Η ΑΕΚ μείωσε ξανά στον πόντο από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Αγχώθηκε αλλά έκανε τη δουλειά της, επικρατώντας 1-0 του Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Βίντα έδωσε τη λύση στην ΑΕΚ σε ένα χρονικό σημείο όπου ο Άρης είχε βάλει δύσκολα στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα και έδειχνε να μην έχει τον τρόπο για να ξεκλειδώσει την άμυνα των παικτών του Μάντζιου.

Σωστός τακτικά ο Άρης, όπως και με τον Παναθηναϊκό την προηγούμενη αγωνιστική, είχε τις στιγμές του στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στην ΑΕΚ για να κάνει τη ζημιά, κυρίως με τον Οντουμπάτζο από δεξιά. Μετά το 20’ κρατούσε με σχετική ευκολία το μηδέν, ο Μάνταλος είχε δοκάρι στο 38’ και ο Πινέδα μια σημαντική φάση αλλά μέχρι εκεί. Οι γηπεδούχοι μπορεί να είχαν την μπάλα στα πόδια τους αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν.

Ίδιο σκηνικό και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και τη στιγμή που ο Ματίας Αλμέιδα και οι παίκτες άρχισαν να αγχώνονται, ήρθε ο Βίντα με κεφαλιά (59’) μετά την ωραία εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου, να νικήσει τον εξαιρετικό Κουέστα (στη δεξιά γωνία η μπάλα δεν μπορούσε να κάνει τίποτα ο κίπερ του Άρη ενώ δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Νταρίντα απλά κοιτούσε τον Κροάτη κεντρικό αμυντικό της ΑΕΚ) και να βάλει μπροστά την ομάδα του.

Ο Αλμέιδα έριξε στη μάχη άμεσα και τους Πόνσε, Πισάρο, Άμραμπατ και η ΑΕΚ έγινε πιο επιθετική, είχε ενέργεια και έβγαλε φάσεις για το 2-0 που δεν ήρθε και έτσι το ματς έγινε θρίλερ με τον Άρη πάντως να μην μπορεί παρά τις κινήσεις του Μάντζιου να γίνει απειλητικός και να πιέσει τους γηπεδούχους που έφτασαν στη νίκη και μείωσαν ξανά στον πόντο από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.


ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΓΗΠΕΔΟ: OPAP ARENA

ΑΕΚ – ΑΡΗΣ 1-0

Διαιτητής: Μοχάμεντ Αλ Χακίμ (Σουηδία)

Σκόρερ: 59’ Βίντα

Δοκάρι: 38’ Μάνταλος

Οι συνθέσεις…

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης – Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί – Ελίασον 5 (64’ Άμραμπατ), Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (78’ Ζίνι) – Μάνταλος (64’ Πισάρο), Τσούμπερ (64’ Πόνσε).

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Κουέστα – Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια – Ζιλ, Τζούρασεκ 5 (63’ Πάρδο) – Σουλεϊμάνοφ (81' Ζαμόρα), Νταρίντα (81' Μενέντες), Παναγίδης 6 (58’ λ. τρ. Κάρλσον) – Μορόν.