Παναθηναϊκός: Οι 20άρηδες Ιωαννίδης και Αϊτόρ

Τα είκοσι γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού συμπλήρωσαν οι Φώτης Ιωαννίδης και Αϊτόρ.

Παναθηναϊκός: Οι 20άρηδες Ιωαννίδης και Αϊτόρ

Ο Φώτης Ιωαννίδης το βράδυ της Κυριακής (3/12) σκόραρε δύο φορές και έφτασε τα 20 τέρματα με τον Παναθηναϊκό στη Super League. Το πρώτο του γκολ με τους «πράσινους» το είχε σημειώσει στις 6 Ιανουαρίου 2021, στην αναμέτρηση Απόλλων Σμύρνης – Παναθηναϊκός 0-1.

Απέναντι στον ΟΦΗ σκόραρε για τέταρτη φορά δύο γκολ στην ίδια αναμέτρηση, αφού το είχε καταφέρει στις 13 Φεβρουαρίου 2022 στο Παναθηναϊκός – Λαμία 2-0, στις 12 Μαρτίου 2023 στο Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 0-2 και στις 28 Σεπτεμβρίου 2023 στο Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 1-4.

Παράλληλα είναι η πρώτη σεζόν στην καριέρα του που φτάνει σε διψήφιο αριθμό τερμάτων σε όλες τις διοργανώσεις, αφού έχει ήδη 11 σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, ενώ η προηγούμενη καλύτερη συγκομιδή ήταν την περσινή περίοδο που είχε 7 τέρματα συνολικά.

Τα 20 τέρματα με τον Παναθηναϊκό συμπλήρωσε και ο Αϊτόρ, ο οποίος είχε ανοίξει λογαριασμό στις 12 Δεκεμβρίου 2020 στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Γιάννινα 2-0. Η πιο παραγωγική του σεζόν ήταν η περσινή, στην οποία όμως έχασε το μεγαλύτερο μέρος της λόγω του σοβαρού τραυματισμού του (8 γκολ σε 9 ματς).

Ο Φώτης Ιωαννίδης και ο Αϊτόρ με τα 20 γκολ στο πρωτάθλημα έχουν μπει στην πρώτη πενηντάδα των σκόρερ του Παναθηναϊκού όλων των εποχών και ισοβαθμούν με τον Χοσέ Τοτσέ και τον Στράτο Σακελλαρίδη.

Στην 45η θέση, με το 21ο τέρμα που σημείωσε την Κυριακή (3/12), βρίσκεται ο Παλάσιος που ισοβαθμεί με τον Βαγγέλη Βλάχο, τον Λούη Χριστοδούλου και το Στράτο Αποστολάκη.

Πηγή: Super League.gr