Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 4-0: «Ξέσπασμα» και +3

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και επικράτησε με σκορ 4-0 του ΟΦΗ στη Λεωφόρο ξεφεύγοντας με τρεις βαθμούς από τον Ολυμπιακό.

 Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 4-0: «Ξέσπασμα» και +3

Ο Παναθηναϊκός αύξησε τη διαφορά του από τον Ολυμπιακό στους τρεις βαθμούς μετά τη νίκη του επί του ΟΦΗ με σκορ 4-0 στη Λεωφόρο με την οποία μάλιστα οι «πράσινοι» επέστρεψαν στις επιτυχίες μετά από δύο ήττες από τον Άρη και τη Βιγιαρεάλ.

Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στο ματς, έχασαν κάποιες ευκαιρίες και με εξαίρεση το ξεκίνημα του β’ μέρους δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από τους κρητικούς, που δεν είχαν αξιόπιστες λύσεις για να κάνουν τη… ζημιά.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος στο πρώτο μέρος, κυριάρχησε, προηγήθηκε με το πέναλτι του Ιωαννίδη αλλά δεν είχε καθαρίσει το ματς στο δεύτερο μέρος.

Στο 30’ ο Ιωαννίδης δέχθηκε την μπάλα κάθετα μετά από ωραία μπαλιά του Αϊτόρ και ο Πασαλίδης, που πήγε δυνατά πάνω του υπέπεσε σε πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο διεθνής Έλληνας φορ στο 34’.

Κι αυτό διότι ο ΟΦΗ είναι μία ποιοτική ομάδα από τη μέση και μπροστά και κατάφερε να βγάλει κάποιες καλές φάσεις που δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ.

Ο ΟΦΗ επέστρεψε από τα αποδυτήρια για το β’ μέρος και «άπλωσε» το παιχνίδι του, πίεσε πολύ ψηλά τον Παναθηναϊκό και του προκάλεσε πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας.

Οι γηπεδούχοι έκαναν αρκετά λάθη και είδαν τους κρητικούς να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες με τον Φελίπε στο 55' και το 58', αλλά στο 61' ο Αϊτόρ, μετά την ωραία μπαλιά του Παλάσιος «άδειασε» τον Βούρο και με πλασέ έκανε το 2-0.

Το… νερό είχε μπει πλέον στο αυλάκι για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που έφτασε στο τρίτο γκολ με τον Παλάσιος να σκοράρει μετά την ασίστ του Μαντσίνι και πλέον οι «πράσινοι» έκαναν διαχείριση δυνάμεων με αλλαγές και παιχνίδι κέντρου μια και οι κρητικοί δεν είχαν τις δυνάμεις και το κουράγιο να προσπαθήσουν για την ανατροπή.

Μάλιστα στις καθυστερήσεις ο Λοντίγκιν βρήκε τον Ιωαννίδη, εκείνος έκανε την ταχύτητα και με πλασέ έκανε το 4-0.

Μικρογραφία

Παναθηναϊκός- ΟΦΗ 4-0

Γήπεδο: «Απόστολος Νικολαΐδης»

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)

Σκόρερς: Ιωαννίδης (34’, 90+1’), Αϊτόρ (61’), Παλάσιος (69’)

Κίτρινες: Βέρμπιτς (83’) - Αμπάντα (44’), Καρώ (45+3’), Ντίκο (47’), Μεγιάδο (49’), Βούρος (73’), Λάρσον (79’)

Κόκκινη: -

Συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν - Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Αράο, Μλαντένοβιτς (71’ Χουάνκαρ) – Ρούμπεν (78’ Ζέκα), Βιλένα-Παλάσιος (78’ Βέρμπιτς), Αϊτόρ (64’ Μαντσίνι), Τζούρισιτς (64’ Μπερνάρ) Ιωαννίδης.

ΟΦΗ (Νταμπράουσκας): Μπάουμαν - Βούρος, Πασαλίδης (λ.τ. 40’ Καρώ), Θοράριρσον –Μαρινάκης (66’ Λάρσον), Αμπάντα, Μεγιάδο (79’ Νέιρα), Γκλάζερ, Γκαγιέγκος (66’ Ριέρα)- Φελίπε, Ντίκο (66’ Τοράλ).