Αναστόπουλος: «Γιατρός μπορείς να γίνεις, αλλά γκολτζής όχι»

Ο Νίκος Αναστόπουλος μίλησε για τους επιθετικούς των πρωτοπόρων στο πρωτάθλημα της Super League.

Αναστόπουλος: «Γιατρός μπορείς να γίνεις, αλλά γκολτζής όχι»

Με αφορμή την ανάδειξη του Φώτη Ιωαννίδη ως κορυφαίο για την περσινή σεζόν στη Super League 1, ο Νίκος Αναστόπουλος μίλησε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο και τόνισε ότι: «γκολτζής γεννιέσαι, δεν γίνεσαι»!

Αναλυτικά όσα είπε: «Ο Λιβάι είναι ταχυδυναμικός αλλά δεν έχει την ευχέρεια στο σκοράρισμα. Είναι δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις, είναι ταχύς κάτι που είναι πολύ σημαντικό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, αλλά στις δέκα ευκαιρίες ο παίκτης της ΑΕΚ θα σου κάνει τις πέντε γκολ.

Από εκεί και πέρα ο Ιωαννίδης είναι ένα παιδί που έχει τα στοιχεία να γίνει καλός κυνηγός, αλλά πρέπει να βελτιώσει την τεχνική του. Γκολτζής γεννιέσαι, δεν γίνεσαι. Γιατρός μπορείς να γίνεις, αλλά γκολτζής όχι. Το γκολ είναι έμφυτο δεν μπορεί κανένας προπονητής να στο βελτιώσει, πρέπει να το έχεις.

Ο Ελ Κααμπί είναι παίκτης περιοχής, όταν βγαίνει εκτός είναι μακριά από τα… νερά του. Είναι καλός όμως με το κεφάλι. Και ο Μορόν είναι καλός παίκτης. Όταν έχει την μπάλα στην περιοχή είναι επικίνδυνος. Ο Τόμας του ΠΑΟΚ είναι ένας τέτοιος παίκτης όπως ο Μορόν. Παίζει έξυπνα. Τον θυμάμαι από το παιχνίδι με την Καλαμάτα που είχε πετύχει δύο γκολ. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι κανένας από τους πέντε που αναφέραμε δεν είναι killer. Δεν μπορούν στις πέντε προσπάθειες να κάνουν τις τέσσερις γκολ. Οι σέντερ φορ των ομάδων αυτών η δουλειά τους είναι να βρίσκουν δίχτυα. Δεν μπορώ να ακούω είναι συγκινητικός, άνοιξε διαδρόμους, μάρκαρε. Αυτά είναι μπούρδες. Η δουλειά του επιθετικού επαναλαμβάνω είναι να σκοράρει. Σήμερα πρέπει να έχεις παίκτες ντριμπλέρ και να μπορούν να σκοράρουν. Έτσι λύνεις το πρόβλημα. Όσον αφορά τον Λουκίνα, είναι κίνδυνος θάνατος μπροστά κι αυτό το φανερώνουν οι αριθμοί του».