Super League: Δύσκολη αποστολή για ΑΕΚ, ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη

Εκτός έδρας δοκιμασίες για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ (εναντίον Άρη και ΠΑΣ Γιάννινα αντιστοίχως) λίγες μέρες πριν από τα κρίσιμα ευρωπαϊκά παιχνίδια τους.

Super League: Δύσκολη αποστολή για ΑΕΚ, ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη

Το ντέρμπι του Άρη με τον Παναθηναϊκό ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λιγκ, καθώς οι γηπεδούχοι θα επιδιώξουν να αξιοποιήσουν τη δύναμη της έδρας τους και οι «πράσινοι» να πάρουν ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα, ώστε να διατηρήσουν την απόσταση από τους διώκτες τους στην κορυφή της βαθμολογίας.

Νωρίτερα στα Ιωάννινα η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει έναν διψασμένο για βαθμούς ΠΑΣ, αφού η παραμονή του στις τελευταίες θέσεις του πίνακα δεν επιτρέπει απώλειες σε κανένα ματς. Η «Ένωση», όπως και ο Παναθηναϊκός, δεν μπορεί να έχει το μυαλό της στο κρίσιμο ευρωπαϊκό παιχνίδι που ακολουθεί την ερχόμενη Πέμπτη, διότι σε μία τέτοια περίπτωση κινδυνεύει να χάσει επαφή με την κορυφή.

Ομάδες σε ανοδική πορεία και καλή αγωνιστική κατάσταση αναμετρώνται στα άλλα δύο ματς της ημέρας. Η Κηφισιά θα υποδεχτεί στην Καισαριανή τον Αστέρα Τρίπολης και η Λαμία θα περιμένει τον Ατρόμητο. Οι βαθμοί είναι απαραίτητοι για όλους, έστω και όχι για τους ίδιους σκοπούς. Θα έχει ενδιαφέρον να φανεί πώς θα αντιδράσουν Κηφισιά και Αστέρας έπειτα από τις ήττες τους από τους μεγάλους πριν από τη διακοπή, αλλά και εάν η πολύ καλή φέτος Λαμία θα μπορέσει να ξεπεράσει τον πρόσφατο αποκλεισμό της από το Κύπελλο. Καιρού επιτρέποντος, καθώς οι προβλέψεις κάνουν λόγο για δύσκολες συνθήκες, αναμένονται τέσσερα πολύ δυνατά παιχνίδια.

Το προφίλ της 12ης αγωνιστικής:

Παρασκευή (24/11)

ΟΦΗ - Βόλος 1-1

Σάββατο (25/11)

Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 3-1

ΠΑΟΚ - Πανσερραϊκός 5-0

Κυριακή (26/11)

Κηφισιά - Αστέρας Τρίπολης (16:00)

ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ (17:00)

Λαμία - Ατρόμητος (19:30)

Άρης - Παναθηναϊκός (20:30)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ