ΠΑΟΚ - Πανσερραϊκός 5-0: Προπόνηση πριν τη Φρανκφούρτη

Με πολλούς πρωταγωνιστές και χωρίς να... ιδρώσει, ο ΠΑΟΚ υπέταξε 5-0 τον Πανσερραϊκό πριν το ταξίδι στη Φρανκφούρτη και τον τελικό «πρωτιάς» με την Άιντραχτ. Χειροκροτήθηκε ο Πάμπλο Γκαρσία στην επιστροφή του στην Τούμπα. Δοκάρι με τον Δεληγιαννίδη είχαν οι Σερραίοι. 

ΠΑΟΚ - Πανσερραϊκός 5-0: Προπόνηση πριν τη Φρανκφούρτη

Ένα από τα πιο ήσυχα βράδια της σεζόν πέρασε ο ΠΑΟΚ στη βροχερή Τούμπα με τον Πανσερραϊκό, του οποίου επικράτησε με το εμφατικό 5-0 για τη 12η αγωνιστική της Super League 1.

Δύο γκολ στο πρώτο μέρος και άλλα τρία στο δεύτερο για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, που στρέφει την προσοχή της στον τελικό «πρωτιάς» με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης για τους ομίλους του Conference League.

Σε κανένα σημείο δεν ήταν ανταγωνιστικοί οι Σερραίοι που είχαν δοκάρι με τον Δεληγιαννίδη (38'). Χειροκροτήθηκε από τον κόσμο του ΠΑΟΚ ο Πάμπλο Γκαρσία στην επιστροφή του ως αντίπαλος στην Τούμπα.

Το ματς

Στη βροχερή Τούμπα, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε από την αρχή να ελέγξει το ματς και κατάφερε σε λίγα λεπτά να βάλει τις βάσεις για τη νίκη. Συγκεκριμένα, στο 21' η εξαιρετική μπαλιά του Τάισον βρήκε τον Οζντόεφ ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 1-0. Φάση στην οποία ο Πανσερραϊκός αγωνιζόταν με δέκα λόγω του τραυματισμού του Αυλωνίτη.

Επτά λεπτά αργότερα, ο Τάισον έδωσε μια ακόμη ασίστ, αυτή τη φορά στον Μουργκ που με ψύχραιμο πλασέ από το ύψος του πέναλτι διπλασίασε τα γκολ των «ασπρόμαυρων».

Οι Σερραίοι προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά η πιο καλή στιγμή τους με τον Πηλέα στο 38' σταμάτησε στο δοκάρι.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός έπεσε όπως ήταν λογικό, με τον ΠΑΟΚ ωστόσο να έχει στο 52' «διπλή» ευκαιρία με τον Μπράντον Τόμας, όπου ο Χοβάν τον σταμάτησε δις. Από εκεί και μετά, ήταν εμφανέστατο πως οι Θεσσαλονικείς έκαναν διαχείριση του αγώνα ενόψει και της αναμέτρησης με την Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη.

Ο Λουτσέσκου προχώρησε τριπλή αλλαγή και ο Κωνσταντέλιας στην πρώτη του επαφή ξεσήκωσε την Τούμπα. Ο μικρός έκανε εξαιρετική ντρίπλα στο κέντρο μοίρασε στον Ντεσπόντοφ ο οποίος γύρισε παράλληλα, οι κόντρες ευνόησαν τον Μουργκ που από κοντινή θέση έκανε το 3-0.

Μάλιστα, στο 75' ο Ντεσπόντοφ έβαλε το όνομα του στη λίστα των σκόρερ, καθώς εκτέλεσε απευθείας κόρνερ από τα αριστερά, ο Ντάνκερλουι βρήκε λίγο την μπάλα με το κεφάλι, ο Χόβαν δεν κατάφερε να ελέγξει και η μπάλα πέρασε τη γραμμή.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ράφα Σοάρες στο 80'. Ο Τζίμας με την είσοδο του έκανε την επέλαση, ο Χοβάν απέκρουσε το σουτ του αλλά ο Ράφα Σοάρες που πήρε το «ριμπάουντ» και έκανε το 5-0.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΑΟΚ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 5-0

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

Σκόρερ: 21' Οζντόεφ, 28', 71' Μουργκ, 75' Ντεσπόντοφ, 80' Ράφα Σοάρες

Κάρτες:

Οι συνθέσεις...

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Σάστρε (77' Βιεϊρίνια), Μιχαηλίδης, Τροστ-Εκόνγκ, Οζντόεφ (68' Μεϊτέ), Σβαμπ, Μουργκ (77' Τζίμας), Τάισον (68' Κωσταντέλιας), Ντεσπόντοφ, Μπράντον (68' Σαμάτα).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Χοβάν, Ντανκερλούι, Μπέργκστρομ, Αυλωνίτης (22' λ.τρ. Δεληγιαννίδης), Πηλέας, Πεταυράκης, Μορέιρα, Στάικος, Μούργος (75' Μασκανάκης), Τόμας (46' Θυμιάνης), Άλεκσιτς.