Ολυμπιακός: Νίκησε, αλλά εύκολα μπορούσε να «καεί»

Το 3-1 επί του Παναιτωλικού πρόσφερε ένα πολύτιμο τρίποντο στον Ολυμπιακό, αλλά οι Αγρινιώτες είχαν κάθε δικαίωμα να πιστεύουν ότι μπορούσαν να φύγουν με αποτέλεσμα από το Καραϊσκάκη.

Ολυμπιακός: Νίκησε, αλλά εύκολα μπορούσε να «καεί»

Αρχικά θα διαφωνήσουμε με τον Γιάννη Πετράκη που είπε ότι αδικείται ο Παναιτωλικός από το σκορ. Το ότι ο Ολυμπιακός δεν πραγματοποίησε μία γοητευτική εμφάνιση και κέρδισε 3-1, δεν σημαίνει ότι δεν δικαιούταν το τρίποντο.

Από την άλλη, όμως, δεν θα ήταν άδικο αν ο Παναιτωλικός έφευγε με ισοπαλία από το Καραϊσκάκη! Ακούγεται οξύμωρο, αλλά είναι η πραγματικότητα. Πράγματι, δημιούργησε τις συνθήκες για να προκαλέσει ζημιά στους Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός απείλησε ελάχιστα τους Αγρινιώτες, όμως, είχε την τύχη στο πρώτο γκολ, την έμπνευση του Φορτούνη στο δεύτερο έπειτα από έξοχη ενέργεια και πάσα του Γιόβετιτς και μία σοβαρή συνεργασία των παικτών του στο τρίτο γκολ. Είχε άλλες δύο περιπτώσεις για γκολ με τον κατώτερο των προσδοκιών σε ακόμη ένα ματς, Πεπ Μπιέλ και τίποτε άλλο σε δημιουργικό επίπεδο.

Θα είμαστε ψεύτες αν πούμε ότι μας άρεσε ο Ολυμπιακός. Αντιθέτως, ο Παναιτωλικός παρουσίασε ένα σύνολο που κατέβηκε να πάρει αποτέλεσμα με πανέξυπνο τρόπο. Αρχικά θέλησε να πιέσει ψηλά τους Πειραιώτες στην πρώτη τους πάσα, κατάφερε να ανοίξει το σκορ, αλλά oι φιλοξενούμενοι στάθηκαν άτυχοι γιατί ισοφαρίστηκαν σχετικά γρήγορα με ένα γκολ που παρέπεμπε σε αναμέτρηση μπιλιάρδου.

Ο Ολυμπιακός νίκησε, όμως εύκολα μπορούσε να «καεί» με την άστοχη κεφαλιά του Ντουάρτε λίγο πριν από το 3-1. Όπως είχε «καεί» με τον ΠΑΟΚ και υπέστη μία σοκαριστική ήττα με 2-4. Όπως λίγο έλειψε να «καεί» και στην Τρίπολη, αλλά ο Καλτσάς αστόχησε σε εξ επαφής κεφαλιά στα τελειώματα του αγώνα.

Το κακό είναι ότι το τελευταίο διάστημα δίνει την εντύπωση ότι έχει στερέψει από ιδέες στο δημιουργικό κομμάτι. Ελάχιστα πράγματα έπαιρνε στα προηγούμενα ματς από τον Όλα Σολμπάκεν. Ελάχιστα πράγματα πήρε από τον Πεπ Μπιέλ με τον Παναιτωλικό. Εμφανώς επηρεασμένος από τα παιχνίδια με την Εθνική εμφανίστηκε ο Γιώργος Μασούρας, παρότι του πιστώνεται η ασίστ στον Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Κι εκεί που άρχισε να δείχνει κάποια πράγματα ο Γκουστάβο Σκάρπα, τραυματίστηκε σε μία ανύποπτη φάση στην προπόνηση...

O Φορτούνης είναι το σημείο αναφοράς του φετινού Ολυμπιακού και αρκετοί βαθμοί που έχουν πάρει οι Πειραιώτες φέρουν την υπογραφή του. Όμως, νομοτελειακά θα έρθει η στιγμή που ένα παιχνίδι δεν θα βγει στον αρχηγό. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να εμφανιστούν εναλλακτικά πλάνα, να υπάρξουν οι απαιτούμενες συνεργασίες ή να βγουν μπροστά άλλοι ποδοσφαιριστές σε επίπεδο ατομικών εμπνεύσεων.

Κακά τα ψέματα, με εξαίρεση το ματς με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο όπου απουσίαζε ο Φορτούνης, ισχύει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη φετινή χρονιά το «No Fortounis, No Party».

Ο Ολυμπιακός έως τα Χριστούγεννα έχει να ταξιδέψει σε Βόλο, Λαμία, Σέρρες, παίζει στο Περιστέρι και φιλοξενεί την Μπάτσκα Τόπολα.

Το παιχνίδι της Πέμπτης (30/11) με τη Φράιμπουργκ στη Γερμανία δεν το αναφέρουμε, γιατί ο τρόπος προσέγγισης του συγκεκριμένου αγώνα δεν έχει καμία σχέση με τα υπόλοιπα. Στη Γερμανία δεν θα πάει να παίξει φουλ επίθεση, όπως θα πάει στα παραπάνω παιχνίδια του πρωταθλήματος συν την αναμέτρηση με τους Σέρβους.

Οι «ερυθρόλευκοι» λοιπόν καλούνται να συνέλθουν για να μην «καούν». Ναι μεν μετράει η νίκη και είναι πολύ σημαντικό ότι κατάφεραν σε μία όχι ιδιαίτερα καλή βραδιά να πάρουν το τρίποντο απέναντι σε έναν πολύ καλά οργανωμένο αντίπαλο, αλλά το γεγονός ότι ζορίζoνται έντονα το τελευταίο διάστημα να παίρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, είναι ένα γεγονός που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.