Χουανφράν: «Πήγα να σπάσω πόρτα στα γραφεία της ΑΕΚ, η μητέρα με καρκίνο και δεν μ' άφηναν να φύγω!»

Ο Ισπανός παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ Χουανφράν αποκάλυψε το επεισοδιακό διαζύγιο του με την ΑΕΚ λόγω της αθέτησης της υπόσχεσης των ιθυνόντων της για αποχώρηση του όταν τους ενημέρωσε ότι πάσχει από καρκίνο η μητέρα του.

Χουανφράν: «Πήγα να σπάσω πόρτα στα γραφεία της ΑΕΚ, η μητέρα με καρκίνο και δεν μ' άφηναν να φύγω!»

Μόνο... βελούδινο δεν ήταν το «διαζύγιο» του Χουανφράν με την ΑΕΚ 13 χρόνια πριν...

Ο 47χρονος, παλαίμαχος (από το 2016), Ισπανός αμυντικός παραχώρησε μακροσκελή συνέντευξη στην ιστοσελίδα της πατρίδας του "Relevo", όπου μίλησε για την καριέρα του ως παίκτης και αναφέρθηκε και σε ένα δυσάρεστο περιστατικό που επηρέασε την καριέρα του στην «Ένωση», όπου βρέθηκε από το καλοκαίρι του 2008 έως το 2010.

Ο 47χρονος Ισπανός αποκάλυψε ότι έμαθε πως η μητέρα του είχε καρκίνο όσο αγωνιζόταν στην Ελλάδα, όμως οι τότε διοικούντες τον σύλλογο δεν του επέτρεψαν να φύγει και να επιστρέψει στην πατρίδα του, όπως είχε ζητήσει και του είχαν αρχικά υποσχεθεί.

Αποκάλυψε μάλιστα τη θυελλώδη αντίδραση του...

Εν τέλει, η επιθυμία του έγινε πραγματικότητα και τον Ιανουάριο του 2010 παραχωρήθηκε δανεικός στη Λεβάντε όπου είχε αρχίσει (και ολοκλήρωσε, εν τελεί...) την καριέρα του...

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Κοίτα, δεν ξέρω αν ποτέ το έχω πει, ίσως όχι στον Τύπο, αλλά σίγουρα σε πιο ιδιωτικό επίπεδο. Πηγαίνω στην Ελλάδα και είμαι εκεί για έναν χρόνο και κάτι. Η αδερφή μου μού τηλεφωνεί και μου λέει ότι δεν μου είχαν πει κάτι, γιατί ήμουν μακριά, όμως η μητέρα μου είχε καρκίνο» δήλωσε αρχικά ο Χουανφράν.

«Μένω έκπληκτος. "Μπέα, πώς;" "Ναι, Χουανφράν, ναι. Τον εντόπισαν πριν από λίγο. Δεν θέλαμε να σου πούμε κάτι, επειδή είσαι μακριά κι επειδή σε αγαπάμε". Της λέω "Μπέα, πες μου κι άλλα. Μπέα, πες μου γιατί..." (σ.σ. καταπίνει, δάκρυα γεμίζουν τα μάτια του). Και μου είπε ότι υποβαλλόταν ήδη σε θεραπεία, ότι ήταν αδύναμη, ότι η χημειοθεραπεία ήδη την πείραζε, ότι τα δόντια της θα έπεφταν, ότι τα μαλλιά της θα έπεφταν, ότι η διάθεσή της είχε αλλάξει. Και πραγματικά δεν με ένοιαζε κάτι άλλο. Την επόμενη μέρα μίλησα με την ΑΕΚ, λέγοντας ότι τους χάριζα όλα τα χρήματα του συμβολαίου. Μου είπαν ότι με αφήνουν να φύγω εφόσον θέλω και μετά άλλαξαν γνώμη. Λίγο ακόμα και θα έσπαγα την πόρτα του γραφείου. Όρμησα στα γραφεία και είπα "μου λέτε όχι, όταν σας λέω τι πρόβλημα έχω; Μου λέτε πραγματικά όχι;"
Ο εκπρόσωπός μου ήρθε στην Ελλάδα κι έλυσε τα πάντα σε μια μέρα. Και τότε ο Αρτούρο μου είπε ότι από τη στιγμή που γύρισα, γιατί δεν υπογράφω στη Λεβάντε; Και άνοιξαν απίστευτες ευκαιρίες για μένα. Το βασικό ήταν ότι ήμουν εδώ εξαιτίας της μητέρας μου και της διάγνωσής της με καρκίνο. Μπορώ να σας πω ότι η μητέρα μου, επειδή ήταν με την εγγονή της κάθε μέρα, όταν αυτή ήταν δύο ετών, πήρε ζωή. Τα αδέρφια μου μού είπαν ότι η Κάρμεν τής έδωσε ζωή. Άρχισε να γελάει, άρχισε να θέλει να βγει έξω, να κάνει πράγματα που έκανε και παλιά. Ευτυχώς είναι εντάξει, έπειτα από πολλές επεμβάσεις, αλλά είναι καλά».