Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνεθ και ο Φορτούνης

Η δημόσια αναφορά του Ντιέγκο Μαρτίνεθ για την απόδοση του Κώστα Φορτούνη στο Λονδίνο και η σημασία της. 

Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνεθ και ο Φορτούνης

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ είχε αποφασίσει να «φρεσκάρει» τον Ολυμπιακό μετά την υπερπροσπάθεια και τη μεγάλη ταλαιπωρία στο Λονδίνο, ειδικά μετά το κοπιαστικό ταξίδι της επιστροφής, αλλά η ιδέα του να αλλάξει όλους τους βασικούς πίσω από τον σέντερ φορ δεν δικαιώθηκε.

Ο Ισπανός τεχνικός είχε φυσικά κατά νου να βάλει Ποντένσε και Φορτούνη στη διάρκεια της αναμέτρησης, ειδικά εάν το ματς δεν πήγαινε καλά. Τον Πορτογάλο τον έβαλε με την έναρξη της επανάληψης, τον Φορτούνη θα έπρεπε νωρίτερα και όχι μετά το σύνθημα της εξέδρας που κάπως μπορεί να φάνηκε και ως «υποχώρηση» του προπονητή, ενώ στην πραγματικότητα δεν ήταν έτσι. Εννοείται ότι ο αρχηγός του Ολυμπιακού θα έπρεπε να περάσει πιο νωρίς καθώς ο Ολυμπιακός είχε ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς κανονική ευκαιρία και ένα δεύτερο με πίεση που δεν έβγαζε ουσία.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ θέλησε να ευχαριστήσει τον Φορτούνη για τη συνεισφορά του στη νίκη λέγοντας ότι ο ποδοσφαιριστής είχε κάνει ένα παιχνίδι ευρωπαϊκού επιπέδου στην Αγγλία. Παρότι επιθετικά δεν ήταν τόσο απειλητικός όσο συνήθως. Εννοεί ο προπονητής ότι έκανε ένα ματς αφοσιωμένο στην τακτική, με βοήθειες στην άμυνα, ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι από άποψη προπονητικού πλάνου.

Έχει δίκιο ο Ισπανός, αλλά ποδοσφαιριστές σαν τον Φορτούνη φυσικά και είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν το σύγχρονο πνεύμα του παιχνιδιού. Είναι όμως συμφέρον για την ίδια την ομάδα να έχουν την ελευθερία κινήσεων για να δημιουργούν ό,τι άλλοι δεν μπορούν να κάνουν. Όπως συνέβη στην Τρίπολη και πολλές φορές ακόμα. Αν χρειαστεί κάποιοι να καλύπτουν περισσότερο ή αν δεν υπάρχουν πολλοί να καθορίζουν με ουσία το επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού (ενώ υπάρχουν φυσικά στο ρόστερ, αλλά πρέπει και να το δείξουν με συνέπεια), αυτό είναι ένα άλλο θέμα συζήτησης. Άσχετο με το τι προσφέρει ο Φορτούνης στον Ολυμπιακό και είναι ανεκτίμητο.