Ο Κάμαρα αντί του Οκόν στη Haas για το 2027

Ο Ραφαέλ Κάμαρα θα «τρέχει» από την επόμενη σεζόν στη Formula 1, καθώς υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Haas.

Ο Κάμαρα αντί του Οκόν στη Haas για το 2027

Ο επικεφαλής στη βαθμολογία της Formula 2 και μέλος της ακαδημίας νεαρών οδηγών της Ferrari, Ραφαέλ Κάμαρα, θα «τρέχει» από την επόμενη σεζόν στη Formula 1, καθώς υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Haas. Ο 21 ετών Βραζιλιάνος αγωνίζεται με μονοθέσια από το 2022, όταν εντάχθηκε στην Ακαδημία της Ferrari.

Κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Formula Regional το 2024, επίτευγμα που του άνοιξε τον δρόμο για μια θέση στη Φόρμουλα 3 την επόμενη χρονιά. Εκεί ο Κάμαρα πανηγύρισε ακόμη έναν τίτλο -ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του νυν οδηγού των Racing Bulls, Άρβιντ Λίντμπλαντ, για το υψηλότερο ποσοστό νικών στην ιστορία της Formula 3- και πήρε... προαγωγή για τη Φόρμουλα 2, όπου αυτή τη στιγμή προηγείται στην κατάταξη των οδηγών. Τρεις νίκες σε Feature Races και άλλες τέσσερις παρουσίες στο βάθρο έχουν χαρίσει στον Βραζιλιάνο προβάδισμα επτά βαθμών έναντι του Βούλγαρου Νίκολα Τσόλοφ (ο οποίος υποστηρίζεται από τη Red Bull), στη «ρούκι» σεζόν του στην κατηγορία, αναδεικνύοντας το ταλέντο που του εξασφάλισε τη θέση στη Haas.

Επιπλέον, έδειξε τις ικανότητές του πίσω από το τιμόνι ενός μονοθεσίου Formula 1 στη διάρκεια του προγράμματος δοκιμής παλιότερων μονοθεσίων της Haas, όταν οδήγησε στην πίστα του Πορτιμάο το αυτοκίνητο της αμερικανικής ομάδας για το 2025.

Η ανακοίνωση της Haas για τον Κάμαρα ακολουθεί την πρόσφατη επιβεβαίωση ότι ο Γάλλος Εστεμπάν Οκόν θα αποχωρήσει από την αμερικανική ομάδα στο τέλος της τρέχουσας σεζόν. Από την πλευρά του, ο 21 ετών Βρετανός Όλιβερ Μπέρμαν, ο οποίος επίσης έχει την υποστήριξη της Ferrari, αναμένεται να διατηρήσει τη θέση του ως οδηγός αγώνων στη Haas.



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110