Μαρτίνεθ: «Την καλύτερη του χρονιά στον Ολυμπιακό ο Φορτούνης»

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή του για το διπλό που πήρε ο Ολυμπιακός απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. 

Μαρτίνεθ: «Την καλύτερη του χρονιά στον Ολυμπιακό ο Φορτούνης»

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ στη συνέντευξη Τύπου έκανε ειδική αναφορά σε Κώστα Φορτούνη, αλλά και στη σημασία της νίκης στην Τρίπολη μετά τo κουραστικό ταξίδι επιστροφής από το Λονδίνο.

Οι επιλογές για ροτέισον στην επίθεση οφείλονταν καθαρά σε λόγους τακτικής ή επηρεάστηκαν και από την κόπωση;

Πήραμε πράγματα απ’ όλους, ακόμα και από αυτούς που δεν έπαιξαν. Επιστρέψαμε στις 7.30 το πρωί από το Λονδίνο. Δεν κοιμηθήκαμε καλά-καλά την Παρασκευή. Κάναμε μία προπόνηση μόνο για να προετοιμαστούμε για αυτό το ματς. Η Τρίπολη πάντα μας δυσκολεύει και πήραμε μία σημαντική νίκη για εμάς. Ήταν σημαντικό για εμάς να επιστρέψουμε στις νίκες. Όλοι γνωρίζετε πόσο ταλαιπωρημένη ήταν η ομάδα. Υποφέραμε, δυσκολευτήκαμε, αλλά το κερδίσαμε. Το ποδόσφαιρο είναι να αγωνίζεσαι και με όλες τις δυσκολίες να παίρνεις τα αποτελέσματα που θέλεις και να εξελίσσεσαι. Όταν ετοιμάζουμε ένα παιχνίδι, δεν το ετοιμάζουμε μόνο με έντεκα παίκτες, αλλά με όλη την ομάδα, γιατί γνωρίζουμε τις απαιτήσεις για αλλαγές και αντικαταστάσεις παικτών. Σήμερα ξεκινήσαμε με έναν παίκτη που είχε φριχτούς πόνους στην πλάτη και ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε αλλαγή όποτε χρειαζόταν. Δεν θα πω ποιος ήταν. Πάντοτε υπάρχουν προβλήματα και όλοι βοηθούν. Σημασία έχει να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες. Δεν γίνεται όλοι οι παίκτες να έχουν το ίδιο επίπεδο απόδοσης, αλλά όλοι είναι χρήσιμοι και όλοι θα βοηθήσουν. Η νίκη ανήκει σε όλη την ομάδα και όχι σε κάποιους παίκτες.

Πιστεύετε ότι όλο αυτό που συνέβη με τον Παναθηναϊκό σάς είχε επηρεάσει το προηγούμενο διάστημα; Κι επίσης, όταν σκοράρει ο Ολυμπιακός, δίνει στη συνέχεια την εντύπωση ότι περιμένει τον αντίπαλο, κάτι που έχει πληρώσει στο παρελθόν.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα η Γουέστ Χαμ θα μπορούσε να δεχτεί γκολ (γέλια). Ο Ολυμπιακός δεν παίζει μόνος του, πάντα παίζει απέναντι σε κάποιον και πάντα αυτός ο «κάποιος» παίζει για να μας δυσκολεύει. Με την Μπάτσκα Τόπολα δεχτήκαμε το γκολ στα τελευταία λεπτά. Ήταν ιδιαίτερη περίπτωση, γιατί είχαμε οριακό οφσάιντ και μία αποβολή. Ήταν μία διαφορετική ιστορία. Όμως δεν παίζεις μόνο σου και ο αντίπαλος είναι εκεί για να σε δυσκολεύει. Η απόδοση της ομάδας μας είναι καλή και αυτό δείχνουν οι αριθμοί. Τονίζω ότι τα νούμερα αποδεικνύουν ότι έχουμε καλή επίδοση. Νομίζω ότι ξέχωρα απ’ ό,τι έχει γίνει εκτός γηπέδων, όλα τ’ άλλα δείχνουν ότι έχουμε καλές επιδόσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στην Ευρώπη αξίζαμε να έχουμε κάτι παραπάνω. Όσον αφορά στο άλλο ερώτημα, φυσικά και είμαστε θυμωμένοι και δημιούργησε αναστάτωση γιατί μας στέρησαν κάτι που το έχουμε κερδίσει στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό προκαλεί θυμό. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε, πρέπει να το δεχτούμε και να προσαρμοστούμε. Να σκεφτούμε ότι η ομάδα έχει καλές και κακές στιγμές και όλα εξαρτώνται από τον αντίπαλο και τις στιγμές που βρισκόμαστε. Σημασία έχει να προσπερνάς τις δυσκολίες, όπως κάναμε σήμερα. Όλοι ξέρετε πόσο δυσκολευτήκαμε με το ταξίδι από το Λονδίνο. Ήρθαμε κουρασμένοι σε ένα γήπεδο που πάντα δυσκολευόμαστε, ο αντίπαλος έπαιζε χαμηλά και καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε και να κερδίσουμε το ματς. Είναι δύσκολο να κερδίσεις αυτό το πρωτάθλημα. Αν θέλεις να κερδίσεις πρέπει να κάνεις περισσότερα πράγματα από τους άλλους.

Είδαμε τον Φορτούνη να δίνει λύσεις στον Ολυμπιακό. Είναι ευλογία να έχεις έναν παίκτη που μπαίνει και αλλάζει ένα ματς ή είναι και ένα είδος εξάρτησης που θα πρέπει να βρεθεί μία λύση όταν λείπει για να κερδίζει ο Ολυμπιακός, όπως συνέβη με τον ΟΦΗ;

Η απάντηση βρίσκεται στην ερώτησή σας, γιατί στον ΟΦΗ δώσαμε λύσεις παίζοντας χωρίς Φορτούνη και Ροντινέι. Το πρωί είχα μία συζήτηση με τον Φορτούνη και του εξήγησα ότι θα ήταν προτιμότερο να είχα σε μισό παιχνίδι τον Φορτούνη για να δώσει λύσεις παρά να τον βάλω από την αρχή μετά την κουραστική αναμέτρηση της Πέμπτης και να τον έχουμε από την αρχή κουρασμένο. Αυτό που έγινε σήμερα, οφείλεται σε όλη την προσπάθεια της ομάδας. Είχαμε συζητήσει ότι όλα τα παιχνίδια του κόσμου γίνονται κάποια στιγμή πιο ανοικτά. Το ταλέντο του Φορτούνη φάνηκε εκεί. Είμαι χαρούμενος γιατί ο Φορτούνης μου εξήγησε ότι ο Αστέρας είναι η ομάδα που στα 18 του ξεκίνησε την καριέρα του. Ήταν μία ιδιαίτερη μέρα για εκείνον και είμαστε χαρούμενοι για όσα κατάφερε σήμερα. Όσοι άνθρωποι γνωρίζουν πιο πολύ τον Ολυμπιακό από εμένα και τον Κώστα, μου μιλούν συνεχώς ότι ο Κώστας κάνει την καλύτερή του χρονιά. Είμαι πολύ χαρούμενος από αυτό. Όμως αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι οφείλεται και στην αλληλεπίδραση που έχει ο Κώστας με την ομάδα. Σήμερα καταλαβαίνω ότι τα δύο γκολ μετρούν πολύ. Θα πω δημόσια κάτι που είπα στον Κώστα όταν γυρίσαμε από την Αγγλία, ότι αμυντικά και επιθετικά έκανε ευρωπαϊκού επιπέδου παιχνίδι και αυτό είναι μεγάλο κέρδος για τον Ολυμπιακό και τον Κώστα. Εκεί έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι. Αυτό είναι εξίσου σημαντικό όσο και τα δύο γκολ σήμερα. Στο ποδόσφαιρο δεν έχει σημασία η ποσότητα των λεπτών, αλλά η ποιότητα. Όπως κάνεις στο σπίτι με τα παιδιά σου. Σημασία έχει ο χρόνος που θα έχεις με τα παιδιά σου να είναι ποιοτικός, το ίδιο και στους αγώνες.