Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης 0-1: Διπλό «χρυσάφι» για τους Αρκάδες (highlights)

Ο Αστέρας άντεξε με δέκα παίκτες στο β' μέρος και πήρε πολύτιμο διπλό (0-1) στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού.

Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης 0-1: Διπλό «χρυσάφι» για τους Αρκάδες (highlights)

Παιχνίδι με αρκετές φάσεις, πολλή δύναμη και σκληράδα και δραματικό φινάλε διεξήχθη στο Αγρίνιο, με τον φιλοξενούμενο Αστέρα να φεύγει με υπερπολύτιμο διπλό (0-1) χάρη στο γκολ που πέτυχε πολύ νωρίς στο παιχνίδι με την... καρμπόλα στην πλάτη του Μιριτέλο από απευθείας φάουλ του Καλτσά.

Μάλιστα, οι Αρκάδες χρειάστηκε να αντέξουν για περισσότερη από μισή ώρα αγώνα με παίκτη λιγότερο, μετά την απερισκεψία του Καρμόνα στο 66' (πάτησε τον Ντίαζ), με τον Ισπανό μπακ να... καταφέρνει να δεχθεί δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε ένα δεκάλεπτο.

Όπως ήταν φυσικό, ο Παναιτωλικός πίεσε αρκετά στο τελευταίο μισάωρο έχοντας και παίκτη παραπάνω, ωστόσο οι φάσεις που δημιούργησε σε αυτό το διάστημα ήταν ελάχιστες, γεγονός που οφείλει να προβληματίσει τον κόουτς Πετράκη.

Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για δύο πέναλτι σε ανατροπές των Ζοάο Πέδρο στο 62' και Μπρ. Ντουάρτε στο 76', όμως και στις δύο περιπτώσεις ο ρέφερι Γκορτσίλας σωστά έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, καθώς δεν υπήρχαν παραβάσεις.

Η μεγαλύτερη στιγμή για τον Παναιτωλικό να ισοφαρίσει καταγράφηκε στο 39', όταν η κεφαλιά του Ζοάο Πέδρο από σέντρα του Χουάνπι σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Παπαδόπουλου...

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Παναιτωλικού

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 0-1

Σκόρερ: 8' Μιριτέλο

Διαιτητής: Γκορτσίλας (Μακεδονίας)

Κίτρινες κάρτες: 4’ Ντουάρτε, 33’ Χατζηθεοδωρίδης, 47’ Μλάντεν, 87’ Ντίαζ, 90’+6’ Ξενιτίδης – 30’ Καλτσάς, 44’ Χουχούμης, 60’ Ζουγλής

Κόκκινες κάρτες: 66’ Καρμόνα (δεύτερη κίτρινη, η πρώτη στο 56’)

Οι συνθέσεις

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο - Μαλής Μπρ. Ντουάρτε (84’ Βοΐλης) Μλάντεν Λιάβας (84’ Μαυρίας) Τορεχόν – Μπαλντασάρα (84’ Ξενιτίδης) Χατζηθεοδωρίδης (64’ Ντίαζ) Χουάνπι – Φρ. Ντουάρτε (64’ Σενγκέλια) Ζοάο Πέδρο.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος – Καρμόνα Καστάνιο Τζουκάνοβιτς Χουχούμης – Μουνάφο Σουρλής (71’ Βαλιέντε) – Κρέσπι (90’+4’ Ντιαρά) Καλτσάς (71’ Γκος) Μπαρτόλο (31’ λ. τρ. Ζουγλής) – Μιριτέλο (70’ Άλβαρες).