Περίπατοι… τέλος

Τα δύο χθεσινά ματς στη Λαμία και στην Καισαριανή είχαν εξαρχής ακλόνητα φαβορί τους φιλοξενούμενους. Μια ματιά στις στοιχηματικές αποδόσεις προϊδέαζε για ευχάριστους περιπάτους του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ κόντρα στη Λαμία και στην Κηφισιά αντίστοιχα. Στην πράξη, ωστόσο, επιβεβαιώθηκε πως, αν δεν ιδρώσεις στη φετινή περίοδο, δεν θα πάρεις εύκολα το τρίποντο, ιδιαίτερα εκτός έδρας.

Περίπατοι… τέλος

Σε ό,τι αφορά την αναμέτρηση στο «Αθανάσιος Διάκος», επιβεβαιώθηκε και κάτι ακόμη… Πως η Λαμία μόνο τυχαία δεν βρίσκεται στην πέμπτη θέση της κατάταξης. Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου προερχόταν από τρεις συνεχόμενες νίκες και δεν φοβήθηκε το όνομα και τη φανέλα του αντιπάλου. Έκανε… ροντέο την αναμέτρηση, πίεσε ακόμα και για τη μεγάλη ανατροπή, αλλά οι φιλοξενούμενοι με την εμπειρία και την «αύρα» του πρωτοπόρου ανέκτησαν στο φινάλε το προβάδισμα νίκης, αν και αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει αυτό η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη φετινή περίοδο, το να σκοράρει δηλαδή στα τελειώματα ή και στις καθυστερήσεις αγώνων, και είναι ένας βασικός λόγος που οι «πράσινοι» βρίσκονται στην κορυφή.

Η ΑΕΚ πήγε στο «Μιχάλης Κρητικόπουλος» για να κάνει απογευματινό περίπατο απέναντι στη νεοφώτιστη και αποδεκατισμένη Κηφισιά. Άφησε το πρώτο ημίχρονο να περάσει με σβηστές μηχανές και κατάλαβε πως αν συνέχιζε με τον ίδιο ρυθμό θα έμπλεκε σε μπελάδες, τους οποίους τελικά δεν απέφυγε. Πάτησαν το γκάζι οι «κιτρινόμαυροι» στο δεύτερο ημίχρονο, έβαλαν το γκολ, όμως οι γηπεδούχοι είχαν ήδη αναθαρρήσει, όσο έβλεπαν πως ο πόντος είναι διεκδικήσιμος. Κυνήγησαν την ισοφάριση, την πέτυχαν και λίγο έλειψε να ολοκληρώσουν την επική ανατροπή στο φινάλε. Ηθικό δίδαγμα: Αν μια ομάδα στη φετινή σεζόν εμφανιστεί στο γήπεδο με «ένδυμα περιπάτου», ακόμα και αν απέναντί της βρίσκεται υποδεέστερος αντίπαλος και με άλλους στόχους στη σεζόν, είναι πολύ πιθανό να την… πατήσει. Καλό για το πρωτάθλημα αυτό, να είναι δηλαδή όσο περισσότερο ανταγωνιστικοί γίνεται οι θεωρούμενοι «μικρομεσαίοι» της Σούπερ Λιγκ και να μη θεωρείται δεδομένη η νίκη του φαβορί.

Στο σημερινό πρόγραμμα ξεχωρίζει φυσικά η σπουδαία αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ. Ομάδες που είναι σε θέση να προσφέρουν καλό θέαμα στον κόσμο που θα γεμίσει σήμερα το «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Τη νίκη τη θέλουν αμφότεροι, αφού ο Ολυμπιακός με τρίποντο μειώνει στον πόντο την απόσταση από τον Παναθηναϊκό και ενώ περιμένει και το αποτέλεσμα της έφεσης που έχει ασκήσει για το ματς με τους «πράσινους». Ο ΠΑΟΚ περιορίζεται στους οκτώ βαθμούς πίσω από την κορυφή, έχει κάνει ήδη τις γκέλες του και θέλει μια μεγάλη νίκη ουσίας και ψυχολογίας για τη συνέχεια.

Νίκη χρειάζεται πάση θυσία και ο ΠΑΣ Γιάννινα στο ματς με τον Βόλο. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» προέρχεται από πέντε συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα και έχει στοχεύσει από… μακριά το παιχνίδι με αντίπαλο ιδίων στόχων και κυβικών όπως είναι οι Θεσσαλοί, που κέρδισαν την περασμένη εβδομάδα την Κηφισιά.

Ανάλογης σημασίας ματς είναι αυτό ανάμεσα στον Παναιτωλικό και στον Αστέρα Τρίπολης. Τρεις ήττες σε τέσσερα ματς μετρά ο Παναιτωλικός, έναν πόντο σε τέσσερα παιχνίδια μάζεψαν οι Αρκάδες. Ο ένας κοιτάζει τον άλλον σαν σανίδα σωτηρίας στο παιχνίδι του Αγρινίου.

Ματς με φαβορί θα διεξαχθεί στο Χαριλάου. Εκεί όπου ο Άρης θα επιδιώξει να πανηγυρίσει την τρίτη συνεχόμενη νίκη του, κόντρα στον Ατρόμητο, που έκανε σεφτέ μόλις την περασμένη εβδομάδα, κερδίζοντας τον Παναιτωλικό.