ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-0: Τον άφησε πίσω της

Η ΑΕΚ κέρδισε εύκολα 2-0 τον ΠΑΟΚ που έκανε μια φάση στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων!

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-0: Τον άφησε πίσω της

Άφησε πίσω της τον ΠΑΟΚ η ΑΕΚ μετά τη νίκη της με 2-0 στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής στη Νέα Φιλαδέλφεια. Κέρδισαν εύκολα οι γηπεδούχοι απέναντι στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου που δεν μπόρεσε ούτε φάση να κάνει.

Η ΑΕΚ μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Οι Μάνταλος, Ελίασον δημιούργησαν αρκετά προβλήματα, ο Πόνσε στην επίθεση είχε κέφια και οι γηπεδούχοι μετά το 10’ πίεσαν αρκετά ψηλά, έκλεψαν μπάλες και αφού είχαν δοκάρι στο 12’ με τον Πόνσε άνοιξαν το σκορ στο 17’ με τον Πινέδα, μετά την έξοχη πάσα του Μάνταλου.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε καθόλου να κρατήσει μπάλα και να βάλει δύσκολα στην ΑΕΚ που είχε κι άλλες καλές στιγμές για να κάνει το 2-0, χωρίς βέβαια να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης. Η ομάδα του Αλμέιδα όμως είχε ενέργεια, πήγαιναν οι παίκτες του πρώτοι στην μπάλα.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε με την ΑΕΚ να συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό και τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να περάσει τη σέντρα. Ο Λουτσέσκου σωστά άλλαξε τον Βιεϊρίνια (είχε πολλά προβλήματα από την πλευρά του) αλλά ο Σάστρε δεν άλλαξε και πολλά ενώ στη συνέχεια πέρασε στο ματς και τον Κουλιεράκη στη θέση του Νάσμπεργκ αλλά και τους Τόμας, Σβαμπ.

Η αλήθεια όμως είναι πως η ΑΕΚ μετά το 2-0 είχε πάει το ματς εκεί που ήθελε κι αυτό που κοιτούσε ήταν να διασφαλίσει αυτό το υπέρ της σκορ και να φτάσει εύκολα στη νίκη. Ο ΠΑΟΚ στην τελευταία φάση του αγώνα ουσιαστικά απείλησε τον Στάνκοβιτς αλλά ποτέ δεν κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό του.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

«OPAP ARENA»

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-0

Διαιτητής: Μπριχ (Γερμανία)

Σκόρερ: 17’ Πινέδα, 54’ Ελίασον

Δοκάρι: 12’ Πόνσε

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς – Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι – Σιμάνσκι (82’ Πισάρο), Γιόνσον (64’ Γαλανόπουλος), Πινέδα, Ελίασον (82’ Άμραμπατ) – Μάνταλος (64’ Τσούμπερ), Πόνσε (82’ Γκατσίνοβιτς).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι – Βιεϊρίνια (46’ Σάστρε), Εκόνγκ, Νάσμπεργκ (59’ Κουλιεράκης), Μπαμπά – Μεϊτέ, Οζντόεφ (75’ Σβαμπ) – Άντριγια Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Ντεσπόντοφ (59’ Τάισον) – Σαμάτα (75’ Τόμας).