Αστέρας Τρίπολης - Λαμία 0-1: «Απέδρασε» με Τσιλούλη από το «Θ. Κολοκοτρώνης» στο 88’

Τεράστιο διπλό (0-1) για τη Λαμία απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος πίεσε στο τέλος για την ισοφάριση.

Αστέρας Τρίπολης - Λαμία 0-1: «Απέδρασε» με Τσιλούλη από το «Θ. Κολοκοτρώνης» στο 88’

Πολύ μεγάλη νίκη για την έξοχη φέτος Λαμία, η οποία πέρασε αλώβητη από την Τρίπολη, επικρατώντας με 1-0 χάρη σε τέρμα του Τσιλούλη στο 88’. Μοιρασμένο ήταν το πρώτο ημίχρονο… Και οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με 4-2-3-1 και κατά τη διάρκεια του πρώτου 45λέπτου είχαν τα δικά τους καλά διαστήματα. Οι μεν γηπεδούχοι προσπαθούσαν κυρίως από τα άκρα να προκαλέσουν προβλήματα, ενώ ο Καλτσάς ήταν εκείνος που είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Αστέρα στο 23’, μη πιάνοντας καλό πλασέ από εξαιρετική θέση. Η Λαμία επιχείρησε παίζοντας με την μπάλα κάτω, να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα της εστίας του Παπαδόπουλου, έχοντας ως κύριος εκφραστές τους Καρλίτος και Σλίβκα. Μάλιστα, ένα επικίνδυνο σουτ του Σλίβκα στο 29’ λίγο έλειψε να βάλει σε μπελάδες τους Αρκάδες και ταυτόχρονα μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους, αλλά κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Το τελικό 0-0 του ημιχρόνου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί δίκαιο βάσει των λιγοστών ευκαιριών που δημιούργησαν οι δύο ομάδες.

Στο δεύτερο μέρος ο Αστέρας ήταν η ομάδα που πίεσε για να ανοίξει το σκορ. Έχασε δύο ευκαιρίες με τον Μιριτέλο (47’ σουτ, 67’ κεφαλιά), αλλά η είσοδος των Τσιλούλη, Τόσιτς και Ακούνια για λογαριασμό της Λαμίας, άλλαξε τις ισορροπίες. Η Λαμία που ήταν άριστα στημένη, άρχισε να γίνεται επικίνδυνη, ανάγκασε τον Αστέρα μόνο σε γιόμες και έφτασε κοντά στο 0-1 με τον Τόσιτς στο 82’, με το σουτ όμως να φεύγει λίγο άουτ. Τελικά, το χρυσό γκολ για τη Λαμία ήρθε στο 88’ έπειτα από σέντρα του Τόσιτς και εύστοχη κεφαλιά του Τσιλούλη σε κενή εστία. Στο τέλος ο Αστέρας πίεσε, ανέβηκε μέχρι και ο γκολκίπερ Νίκος Παπαδόπουλος στα κόρνερ για να ισοφαρίσει, αλλά η Λαμία ύψωσε αμυντικό τοίχος και έφυγε με το διπλό.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΛΑΜΙΑ 0-1

Γήπεδο: «Θ. Κολοκοτρώνης»

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)

Σκόρερ: 88’ Τσιλούλης

Κίτρινες: 58’ Τζουκάνοβιτς, 64’ Μουνάφο - 31’ Αμαράλ , 50’ Κ. Παπαδόπουλος, 90+2’ Σιμόν

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Γκαρθία (46’ Καρμόνα), Χριστόπουλος, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες, Γκρόζντανιτς (46’ Σουρλής, 80’ λ.τρ. Αλάγκμπε), Μουνάφο, Κρέσπι (68’ Μάντζης), Μπαρτόλο, Καλτσάς (86’ Ζουγλής), Μιριτέλο.

ΛΑΜΙΑ: Κοσέλεφ, Σίντκλεϊ (60’ Τσιλούλης), Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σιμόν, Τζανδάρης, Νούνιες (87’ Τζαγκόεφ), Σλίβκα, Μαρτίνεθ (72’ Ακούνια), Καρλίτος (72’ Τόσιτς), Αμαράλ.