Γιατί οπαδοί της ΑΕΚ έδειραν οπαδό της ΑΕΚ - Οι... πέτρες σε Παναθηναϊκούς

Κι όμως στη Ριζούπολη έπεσε μέχρι και... αεροπλάνο και μάλιστα στον αγωνιστικό χώρο, στη διάρκεια του αγώνα.

Γιατί οπαδοί της ΑΕΚ έδειραν οπαδό της ΑΕΚ - Οι... πέτρες σε Παναθηναϊκούς

Το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό συνέβη στο ημίχρονο του αγώνα ανάμεσα στον Απόλλωνα Σμύρνης και την ΑΕΚ. Ήταν σαφές ότι για λίγη ώρα υπήρξε αναταραχή στη Θύρα 6 του γηπέδου, στην οποία βρίσκονταν οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ. Ξαφνικά, δεκάδες οπαδοί άρχισαν να χτυπούν έναν άλλο οπαδό. Φυσικά κανείς από τους εκτός εξέδρας, που έβλεπαν από μακριά τον ξυλοδαρμό και τη μετακίνησή του οπαδού από το επάνω μέρος της εξέδρας στο κάτω, στην προσπάθεια του να ξεφύγει, δεν μπορούσαν να δώσουν κάποια εξήγηση. Ένα φίλος της ΑΕΚ θύμα πολλών φιλών της ΑΕΚ.

Η εξήγηση πάντως που δόθηκε λίγο αργότερα από άνδρες της ασφάλειας του γηπέδου ήταν ότι ο συγκεκριμένος οπαδός μάλλον είχε στην κατοχή του φωτοβολίδες. Μετά το πρόσφατο -3 στους «κιτρινόμαυρους» και την τιμωρία έδρας υπήρξαν επαφές ανάμεσα στους διοικούντες και τους οργανωμένους οπαδούς έτσι ώστε να μην συμβεί το παραμικρό. Μάλιστα, ζητήθηκε από τους φίλους της ΑΕΚ να προστατέψουν οι ίδιοι την ομάδα και να αποτρέψουν όποιον δουν να ετοιμάζεται να πετάξει φωτοβολίδες ή οτιδήποτε άλλο στη διάρκεια του αγώνα. Προφανώς αυτό έκαναν και οι οπαδοί της ΑΕΚ με αρκετά σκληρό τρόπο καθώς η πληροφορία που κυκλοφόρησε ήταν ότι το θύμα του ξυλοδαρμού είχε μαζί του βεγγαλικά.

Ο πετροπόλεμος

Πάντως νωρίτερα έγιναν επεισόδια όχι όμως στο ματς αλλά στις γραμμές του τραίνου που μετέφεραν οπαδούς του Παναθηναϊκού από το ΟΑΚΑ. Το ματς του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο είχε τελειώσει και οι οπαδοί των «πράσινων» επέστρεφαν για να τους υποδεχθούν... άγνωστοι, με πέτρες τις οποίες πέταξαν στους συρμούς. Για λίγη ώρα, οι συρμοί δεν σταματούσαν σε Πευκάκια, Περισσό και Πατήσια.

Αεροπλάνο στον αγωνιστικό χώρο

Στα ευτράπελα της αναμέτρησης και η πτώση αεροπλάνου μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Όχι κανονικού φυσικά αλλά ένα μικρό αεροπλανάκι που κρεμόταν από drone «πέταξε» πάνω από το γήπεδο «Γεώργιος Καμάρας» στη διάρκεια του ματς. Όμως, κάποια στιγμή, το σχοινί με το οποίο κρεμόταν από το drone, λύθηκε και το αεροπλανάκι προσγειώθηκε κοντά στον πάγκο του Απόλλωνα Σμύρνης.