Μπουτσικάρης: Ο γιατρός είπε ότι ο Χουάνκαρ είχε ολική απώλεια ακοής στο αριστερό αυτί

O εκ των εκπροσώπων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Λεωνίδας Μπουτσικάρης, υποστήριξε ότι ο Χουάνκαρ «είχε ολική απώλεια ακοής στο αριστερό αυτί», στην εκδίκαση της υπόθεσης του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και των γεγονότων που προκάλεσαν τη διακοπή του.

Μπουτσικάρης: Ο γιατρός είπε ότι ο Χουάνκαρ είχε ολική απώλεια ακοής στο αριστερό αυτί

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης:

«Ακουσα έναν πολύ δυνατό θόρυβο. Εγώ μόνο παίκτες του ΠΑΟ είδα μπροστά από την 28 να κάνουν ζέσταμα. Ακουσα θόρυβο και είδα τον παίκτη να πέφτει, δεν είδα ποιος την πέταξε και από που. Η κροτίδα δεν ήταν στο πλαίσιο των πανηγυρισμών, δεν σχετίζεται χρονικά με τους πανηγυρισμούς, αυτό είναι το συμπέρασμα μου. Η κροτίδα κατευθύνθηκε στους παίκτες που έκαναν ζέσταμα. Η κροτίδα έπεσε πλάγια και αριστερά προς τον Χουάνκαρ, δεν την είδε, δεν το περίμενε. Ήταν κροτίδα πολύ μεγάλης ισχύος.

Υπάρχει περίπτωση ποδοσφαιριστή που έχει χάσει την ακοή του μόνιμα από κροτίδα και τώρα παίζει στην Εθνική Κωφών. Δεν μιλάμε για ένα δυναμιτάκι. Σε αγώνα αιωνίων μια σεκιούριτι πήγε να πιάσει κροτίδα και έσκασε στα δάκτυλα της, σε ένα γεμάτο γήπεδο άκουγα τις φωνές της.

Και ο Βέρμπιτς και ο γυμναστής ένιωσαν το κύμα από την κροτίδα και σοκαρίστηκαν. Οι παίκτες του ΠΑΟ αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο γιατί είδαν έναν συμπαίκτη τους σχεδόν ημιλιπόθυμο να αποχωρεί με φορείο και για λόγους ασφαλείας. Πολύ καλά έκαναν και έφυγαν, είναι παραλογισμός να μείνουν για να γίνει σέντρα ενώ υπάρχει θέμα ασφάλειας τους και ένας συμπαίκτης του ήταν ημιλιπόθυμος.

Ο γιατρός του αγώνα στα αποδυτήρια εξέτασε τον Χουάνκαρ στο ιατρείο του αγώνα. Ο γιατρός έβγαλε το αρχικό πόρισμα με βάση την κίνηση των ματιών. Επίσης στην πρώτη διάγνωση έκανε λόγο για ολική απώλεια ακοής από το αριστερό αυτί. Του έκανε αυτές τις κινήσεις και το μάτι του δεν κουνιότανε. Στην πρώτη φάση δεν ανταποκρίθηκε στα τεστ και είχε αστάθεια. Αυτό γράφτηκε στην έκθεση.

Πήγαμε στον διαιτητή με τη διάγνωση, παρόλα αυτά ο διαιτητής ήθελε να εξαντλήσει τις δυνατότητες να γίνει ο αγώνας. Συμφωνήσαμε να γίνει επανεξέταση. Ο Χουάνκαρ παρέμεινε στο ιατρείο και εξεταζόταν. Στα 60 λεπτά πήγαμε πάλι στον Χουάνκαρ, ο γιατρός διαπίστωσε ότι βελτιώθηκε η ακοή του αλλά δεν μπορούσε να σηκωθεί γιατί όταν πήγε να τον σηκώσει, ο Χουάνκαρ του είπε οτι ζαλίζεται και ήθελε να κάνει εμετό. Μετά από αυτό πήγαμε στον διαιτητή, όλοι μαζί.

Ο γιατρός διαπίστωσε ότι βελτιώθηκε αλλά δεν μπορούσε να σηκωθεί. Είναι ξεκάθαρο ότι είπε ότι βελτιώνεται μεν, αλλά δεν μπορεί να σηκωθεί... Έκατσε και έγραψε τη γνωμάτευση στα αγγλικά πρώτα. Θέλω να δείτε τις διαγραφές του αγγλικού κειμένου. Ενώ είναι στη κατεύθυνση του τραυματισμού, αμβλύνονται κατ' απαίτηση του Ολυμπιακού.

Οι διαγραφές είναι όλες προ την κατεύθυνση δεν ξέρω, δεν απαντώ. Αυτό για να αντιληφθούμε ποιός πίεσε. Εκεί ο διαιτητής καταλαβαίνει ότι αυτός πρέπει να πάρει την απόφαση. Εκεί μας ανακοίνωσε οτι ο αγώνας δεν θα γίνει, τους λόγους σας τους έστειλε και σας τους διευκρίνισε. Σε όλο αυτό το διάστημα ο Χουάνκαρ ζαλίζονταν και ζητήσαμε ασθενοφόρο, το οποίο δεν ήρθε ποτέ, ζητούσαμε ασθενοφόρο και δεν ερόταν γι' αυτό ζητήσαμε το ασθενοφόρο από το Υγεία.

Στο Υγεία ήταν και ο γιατρός του Ολυμπιακού κ. Θέος μπροστά στις εξετάσεις. Ο Παναθηναϊκός του επέτρεψε να είναι παρών αν και υπήρχαν θέματα ιατρικού απορρήτου. Και ήταν και ο συνεργάτης του γιατρού του Παναθηναϊκού ο κ. Ντίνας. Και ο Ολυμπιακός στη Θεσσαλονίκη σε ιδιωτικό νοσοκομείο είχε πάει με τον Γκαρσία. Ακούσαμε το εξωφρενικό ότι οι παίκτες έτρωγαν πίτσες.

Δεν μπορούμε να παραγγείλουμε εκείνη την ώρα. Το έχουμε προπαραγγείλει απο το μεσημέρι υπολογίζοντας την ώρα λήξης του αγώνα. Την ώρα που γίνονται όλα αυτά η εταιρία έφερε τ φαγητά επειδή ήταν η ώρα που θα έληγε ο αγώνας. Οι παίκτες δεν έφαγαν αλλά σε ένα χώρο δίπλα έκαναν και προθέρμανση. Οι παίκτες ήταν σε ετοιμότητα για να γίνει ο αγώνας. Αν είναι δυνατόν, θα έλεγε ο Γιοβάνοβιτς στους παίκτες "Φάτε πίτσες". Οι παίκτες άλλαξαν ρούχα όταν εγώ μπήκα και τους το είπα όταν είχε διακοπεί οριστικά ο αγώνας.

Την άλλη μέρα πήγα σπίτι να τον δω και ζαλιζόταν. Ο παίκτης σήμερα δεν είναι στην αποστολή σε ένα από τα πιο κρίσιμα ευρωπαϊκά παιχνίδια της σεζόν. Ο σχεδιασμός ήταν να παίξει ο Μλαντένοβιτς στο ντέρμπι και σήμερα ο Χουάνκαρ αλλά ο Χουάνκαρ είναι σήμερα εκτός αποστολής διότι δεν έχει προπονηθεί. Μου είπε οτι είχε ζαλάδες και την Τετάρτη έκανε και άλλο ακουόγραμμα που επίσης βρέθηκε με μειωμένη ακοή. Σήμερα δεν δικάζουμε το θύμα που έριξε τον κροτίδα αλλά τον Χουάνκαρ που πάμε να τον βγάλουμε απατεώνα.. Είναι γκεμπελισμός να πάμε να κάνουμε το θύμα δράστη».