Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-1 (διακοπή στο 50’): Τι συνέβη στο διάστημα που παίχτηκε ποδόσφαιρο

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ήταν ισόπαλοι 1-1 έως το διάστημα που διεκόπη οριστικά το ντέρμπι και στο οποίο παίχτηκε ποδόσφαιρο.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-1 (διακοπή στο 50’): Τι συνέβη στο διάστημα που παίχτηκε ποδόσφαιρο

Στις δικαστικές αίθουσες θα κριθεί το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, το οποίο έως το 50’ είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες 1-1. Ιδού τι συνέβη στο διάστημα που παίχτηκε ποδόσφαιρο…

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΟΡΤΕΓΚΑ ΚΑΙ… ΑΡΑΟ ΣΤΟΠΕΡ

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ επέλεξε τελικά τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο δίπλα στον Καμαρά απόντος του τραυματία Σαντιάγκο Έσε και από τη στιγμή που δεν είχε ούτε τον Ιμπόρα στη διάθεσή του. Στο αριστερό άκρο της άμυνας επέλεξε τον Ορτέγκα αντί του Κίνι και στις υπόλοιπες θέσεις δεν επιφύλαξε εκπλήξεις. Ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη και Ορτέγκα στην τετράδα της άμυνας, οι Αλεξανδρόπουλος και Καμαρά στα χαφ, οι Ποντένσε και Φορτούνης στα άκρα και ο Μασούρας μαζί με τον Ελ Κααμπί στην επίθεση. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είδε τελευταία στιγμή τον Γεβντάι να του βγαίνει νοκ άουτ και αναγκάστηκε να βάλει τον Αράο δίπλα στον Σένκεφελντ. Ο Σέρβος τεχνικός του Παναθηναϊκού κατέβασε τον Παναθηναϊκό με ένα σχήμα 4-2-3-1, έχοντας τον Μπρινιόλι στα γκολπόστ, τους Βαγιαννίδη, Σένκεφελντ, Αράο και Μλαντένοβιτς στην τετράδα της άμυνας, τους Τσέριν και Ρούμπεν στα χαφ, τον Τζούρισιτς μπροστά τους, τους Παλάσιος και Μπερνάν στα άκρα και τον Ιωαννίδη στην κορυφή.

ΓΚΟΛ Ο ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΑΟ, «ΦΩΝΕΣ» ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Όλη την εβδομάδα από το ρεπορτάζ του Ρέντη προέκυπτε ότι η εντολή του Ντιέγκο Μαρτίνεθ ήταν να έμπαινε φουριόζος ο Ολυμπιακός στο ματς. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός δεν του το επέτρεψε. Έκανε δύο υποψίες ευκαιριών με σουτ του Ποντένσε (8’) και σέντρα–σουτ του Ροντινέι (9’), αλλά οι «πράσινοι» ήταν εκείνοι που είχαν στο πρώτο ημίχρονο την εικόνα μίας ομάδας που ήταν πολύ πιο επικίνδυνη. Ο Τσέριν ανάγκασε στο 10’ τον Πασχαλάκη σε εντυπωσιακή απόκρουση, ο Μπερνάρ είχε ένα καλό σουτ στο 11’ που μπλόκαρε ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού, ο Τζούρισιτς έκανε το επικίνδυνο γύρισμα από τα αριστέρα προς τον Ιωαννίδη και έκοψε τελευταία στιγμή ο Ντόη στο 16’ και ένα λεπτό αργότερα ο Τζούρισιτς βρέθηκε σε καλή θέση εντός περιοχής, αλλά καθυστέρησε να πλασάρει και κόπηκε από τον Ρέτσο. Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε στο 25’ με τη σουτάρα του Φορτούνη που πέρασε λίγο άουτ και τρία λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ του Παναθηναϊκού! Ο Μλαντένοβιτς έφερε με χτύπημα φάουλ εξαιρετικά την μπάλα στην περιοχή, ο Ορτέγκα σε πρώτο χρόνο δεν έδιωξε, ο Ρέτσος σε δεύτερο χρόνο απομάκρυνε άτσαλα, ο Βαγιαννίδης ευνοήθηκε από τις κόντρες και άνοιξε το σκορ με πλασέ εξ επαφής στο 28’. Στον ερυθρόλευκο πάγκο διαμαρτυρήθηκαν έντονα, καθώς θεωρούσαν ότι ο Ιωαννίδης που ήταν σε θέση οφσάιντ και πίσω από τον Ρέτσο, τον επηρέαζε στην προσπάθειά του να απομακρύνει. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR και αποφασίστηκε ότι το γκολ μετράει, γιατί ο Ιωαννίδης –σύμφωνα και με το VAR– δεν είχε συμμετοχή στη φάση παρότι ήταν εκτεθειμένος. Γενικότερα στον Ολυμπιακό είχαν τα παράπονά τους για τη διαιτησία και για ακόμη μία φάση στο 31’, όπου ο Μασούρας ενώ κέρδισε τη μονομαχία με τον Σένκεφελντ και στη συνέχεια ο Ελ Κααμπί δεν κατάφερε να σκοράρει σε κενή εστία, ο Ιταλός ρέφερι σφύριξε φάουλ του Μασούρα. Επίσης, διαμαρτυρήθηκαν και στο 5’ για μία υπόδειξη οφσάιντ στον Μασούρα, με τον α’ βοηθό να σηκώνει τη σημαία του μη αφήνοντας όμως τη φάση να ολοκληρωθεί όπως ορίζει ο κανονισμός. Από το ριπλέι φάνηκε ότι δεν ήταν οφσάιντ ο Έλληνας άσος. Όπως και να ‘χει, έως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ πιο επικίνδυνος χάνοντας άλλες δύο καλές ευκαιρίες με τους Βαγιαννίδη (33’) και Τζούρισιτς (37’). Η τελευταία φάση του ημιχρόνου ανήκε στον Ελ Κααμπί, ο οποίος όμως δεν έκανε καλό πλασέ στο 42’ και η μπάλα κόντραρε στον Βαγιαννίδη, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να πάει προηγούμενος στα αποδυτήρια με 1-0.

ΣΚΟΡΑΡΕ ΝΩΡΙΣ ΜΕ ΚΑΜΑΡΑ ΚΑΙ… ΔΙΑΚΟΠΗ

Το χειρότερο σενάριο συνέβη στο ντέρμπι. Ενώ αναμέναμε να δούμε ποια θα ήταν η αντίδραση του Ολυμπιακού και αν ο Παναθηναϊκός θα διατηρούσε το προβάδισμά του, τελικά το παιχνίδι επισκιάστηκε με όσα συνέβησαν με τον Χουάνκαρ. Ο Μαντί Καμαρά ισοφάρισε στο 48’ μετά από κλέψιμο από τον Τσέριν και ωραία συνεργασία με τον Ποντένσε, αλλά αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα. Μία κροτίδα έσκασε δίπλα στους παίκτες του Παναθηναϊκού που προθερμαίνονταν, ο Χουάνκαρ έπεσε στο έδαφος και εν συνεχεία μεταφέρθηκε στο ιατρείο του γηπέδου για να εξεταστεί από τον γιατρό του αγώνα. Στη συνέχεια μπήκαν σταδιακά στα αποδυτήρια οι παίκτες του Παναθηναϊκού, οι διαιτητές και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, περιμένοντας τη γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα. Μετά από αρκετή ώρα o διαιτητής του αγώνα έδωσε εντολή να βγουν οι παίκτες στο χορτάρι για να συνεχιστεί το παιχνίδι, αλλά βγήκαν μόνο οι γηπεδούχοι και όχι οι φιλοξενούμενοι. Τελικά λίγο μετά τις 23:00 γνωστοποιήθηκε ότι υπήρξε οριστική διακοπή του ματς, αφού ο διαιτητής δεν μπορούσε να περιμένει άλλο μετά από δύο ώρες διακοπής.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-1 (ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΤΟ 50’)

Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»

Διαιτητής: Μαρέσκα (Ιταλία)

Σκόρερ: 48’ Καμαρά - 28’ Βαγιαννίδης

Κίτρινες: 40’ Ντόη, 45’ Φορτούνης

Συνθέσεις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης – Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα, Αλεξανδρόπουλος, Καμαρά, Ποντένσε, Φορτούνης, Μασούρας, Ελ Κααμπί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Αράο, Σένκεφελντ, Μλαντένοβιτς, Τσέριν, Ρούμπεν Πέρεθ, Τζούρισιτς, Παλάσιος, Μπερνάρ, Ιωαννίδης.