Προσοχή - κίνδυνος...

«Θρύλε η Κρήτη το δεύτερο σου σπίτι». Αυτό το όμορφο σύνθημα και άλλα παρόμοια πρέπει να ακουστούν αύριο από την εξέδρα του Ολυμπιακού. Παραμονεύουν... συμψηφισμοί.

Προσοχή - κίνδυνος...

Ο κόσμος του Ολυμπιακού θα είναι παρών στο «Γεντί Κουλέ», όπως ήταν φέτος στη Νέα Σμύρνη και στο Μιλάνο, δίχως να συμβεί το παραμικρό. Έτσι πρέπει να είναι και στο Ηράκλειο και έτσι θα είναι.

Δεν χρειάζονται παραινέσεις από την ΠΑΕ ή από τους υπεύθυνους των οπαδών ώστε να καταλάβει ο καθένας που θα βρεθεί με την ερυθρόλευκη φανέλα στις εξέδρες του γηπέδου του ΟΦΗ ότι το μόνο που πρέπει να υπάρχει είναι φωνή. Συνθήματα, παροτρύνσεις προς την ομάδα για το τρίποντο, ατμόσφαιρα που θα βοηθήσει τους παίκτες να φτάσουν στο στόχο τους. Τίποτε άλλο.

Είναι βέβαιο ότι στις σκέψεις των αρμοδίων του ελληνικού ποδοσφαίρου θα ήταν ιδανικό να υπάρξει και μια τιμωρία αφαίρεσης βαθμών για τον Ολυμπιακό μετά από εκείνες του ΠΑΟΚ για τα περσινά, της ΑΕΚ για τα φετινά και του ΠΑΟ για τα οικονομικά. Δεν χρειάζεται, επίσης, πολύ μυαλό για να το καταλάβει κανείς. Τον Ολυμπιακό και την παραμικρή αφορμή εκ μέρους του, τον περιμένουν στην γωνία.

Όσο παράλογη μπορεί να μοιάζει αυτή η διάθεση συμψηφισμού, αλλά τόσο είναι και η επιβολή των τιμωριών που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα. Η ΑΕΚ σωστά τιμωρήθηκε για όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπως φάνηκε και από το βίντεο. Σε κάποια στιγμή του ντέρμπι είχε μπει ο κόσμος εντός του περιβάλλοντα χώρου για να γλιτώσει απ' όσα συνέβαιναν λίγα μέτρα πιο κει.

Ο ΠΑΟΚ κακώς δεν τιμωρήθηκε περισσότερο για την εισβολή του ιδιοκτήτη του στον αγωνιστικό χώρο, για την ρίψη του αντικειμένου στον προπονητή του Ολυμπιακού, για όσα είχαν συμβεί στα Γιάννινα αλλά και για τα φετινά επεισόδια μετά το ντέρμπι Κυπέλλου με τον Άρη ή την ρίψη φωτοβολίδας στην εξέδρα της Νέας Σμύρνης.

Ο Παναθηναϊκός σωστά τιμωρήθηκε για τις παρατυπίες της διοίκησής του, ίσως θα έπρεπε να είχαν επιβληθεί βαρύτατες ποινές αντί για αφαίρεση βαθμών, αλλά αυτή είναι μια άλλη κουβέντα σχετικά και με το πώς πρέπει ή όχι να προστατεύονται σύλλογοι με μεγάλο ειδικό βάρος στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για τον Ολυμπιακό δεν υπήρξε το παραμικρό που να οδηγούσε σε κίνδυνο τέτοιων ποινών, μετά την τιμωρία για το περσινό ντέρμπι με την ΑΕΚ. Κι ούτε υπάρχει κανένας λόγος να δοθεί η παραμικρή αφορμή. Διότι δεν θα μιλάμε για κίνδυνο, αλλά για βεβαιότητα...