Ολυμπιακός: Οι στατικές φάσεις, οι Ρέτσος - Ντόη και τα ψηλά κορμιά του Παναθηναϊκού

Μπόλικη δουλειά θα έχουν οι Ρέτσος, Ντόη και όχι μόνο στον Ολυμπιακό στον τομέα των στατικών φάσεων στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη την Κυριακή (22/10). 

Ολυμπιακός: Οι στατικές φάσεις, οι Ρέτσος - Ντόη και τα ψηλά κορμιά του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που στηρίζεται στις στατικές του φάσεις. Ή τέλος πάντων, δημιουργεί επικίνδυνες συνθήκες για να παραβιάσει την αντίπαλη εστία μέσω κόρνερ ή φάουλ.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του έχει βρει αρκετές λύσεις και γκολ από «στημένες μπάλες», αλλά θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικός στις στατικές φάσεις του Παναθηναϊκού.

Το «τριφύλλι» έχει ψηλά κορμιά και κυρίως καλούς κεφαλοσφαιριστές. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει ένα ισχυρό χαρτί στο ρόστερ του, όπως είναι ο Βιθέντε Ιμπόρα, αλλά δεν μπορεί να τον υπολογίζει για την Κυριακή λόγω τραυματισμού.

Και ο Νίκολας Φρέιρε είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι, όμως και ο Αργεντινός θα βρίσκεται το πολύ-πολύ στον πάγκο. Αντιθέτως, ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες όπως οι Σένκεφελντ, Γεντβάι, Αράο και Ιωαννίδης που έχουν αφήσει καλά δείγματα γραφής. Και καλά άλματα έχουν, αλλά και ιδιαιτέρως επικίνδυνοι είναι στις στατικές φάσεις.

Είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό να βρει απαντήσεις στα κόρνερ και στα φάουλ του Παναθηναϊκού, καθώς είναι σίγουρο ότι οι «πράσινοι» θα επιδιώξουν μέσω αυτής της διαδικασίας να νικήσουν τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη.

Οι Ρέτσος και Ντόη θα έχουν μπόλικη δουλειά, όπως και οι Καμαρά, Ελ Κααμπί που επίσης θα αναλάβουν τον ρόλο της απομάκρυνσης της μπάλας από την περιοχή του Ολυμπιακού στα φάουλ και στα κόρνερ του Παναθηναϊκού.

Οι καλές τοποθετήσεις των παικτών του Ολυμπιακού στις «στημένες μπάλες» θα αποτελέσουν ένα από τα σημεία - κλειδιά απέναντι στην πολύ επικίνδυνη «αεροπορία» του «τριφυλλιού».