Με το μυαλό στο ντέρμπι

Η διακοπή του πρωταθλήματος της Super League θα δώσει τη δυνατότητα σε Μαρτίνεθ και Γιοβάνοβιτς να περάσουν από… κόσκινο ο ένας την ομάδα του άλλου, ενόψει του μεγάλου ντέρμπι.

Με το μυαλό στο ντέρμπι

Την Κυριακή ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ ολοκλήρωσαν την εκκρεμότητα που είχαν αφήσει από την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Αμφότεροι δεν είχαν δύσκολο έργο απέναντι σε Ατρόμητο και Παναιτωλικό αντίστοιχα με αποτέλεσμα να πάνε με τον καλύτερο τρόπο στη διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων.

Στη Super League έχουν διεξαχθεί ήδη επτά αγωνιστικές, με τον Ολυμπιακό να οδηγεί την κούρσα όντας αήττητος. Σύμφωνα με τη βαθμολογία ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πιο κοντά στους «ερυθρόλευκους», αφού τους χωρίζουν μόλις τρεις βαθμοί. Από την άλλη η ΑΕΚ απέχει πέντε πόντους από την κορυφή, την ίδια στιγμή που και ο ΠΑΟΚ έχει πέντε βαθμούς λιγότερους από την ομάδα του Πειραιά. Η φετινή χρονιά αναμένεται αμφίρροπη και τα ντέρμπι θα παίρνουν… φωτιά κάθε αγωνιστική. Φυσικά είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα, παρόλα αυτά ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού.

Στη διακοπή όλες οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να ανασυνταχθούν και να κάνουν ένα μικρό απολογισμό από αυτή τη σύντομη έως τώρα πορεία τους στη χρονιά. Οι προπονητές θα μπορέσουν να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα, ενώ οι παίκτες θα γεμίσουν τις μπαταρίες τους ενόψει της επανέναρξης.

Παράλληλα η διακοπή θα δώσει την ευκαιρία σε όσους είναι τραυματίες να ανεβάσουν στροφές και να καλύψουν το χαμένο έδαφος, προκειμένου να μπουν σε αγωνιστικό ρυθμό. Η Super League θα επιστρέψει στη δράση με τον καλύτερο τρόπο, καθώς για την όγδοη αγωνιστική είναι προγραμματισμένο το ντέρμπι των «αιωνίων». Ο Ολυμπιακός την Κυριακή 22 Οκτωβρίου καλείται να υποδεχτεί στο «Γ. Καραϊσκάκης» τον Παναθηναϊκό.

Όπως προαναφέραμε οι δύο ομάδες απέχουν τρεις πόντους μεταξύ τους και εκτός της αντιπαλότητάς τους, το ντέρμπι θα έχει και σημαντικό βαθμολογικά ενδιαφέρον. Είναι πολύ νωρίς για να υπάρξουν αναλύσεις σχετικά με τον τρόπο προσέγγισης του αγώνα από τους δύο προπονητές. Όμως η διακοπή θα τους δώσει τη δυνατότητα να περάσουν από κόσκινο τον αντίπαλο και να παρουσιάσουν όπως πρέπει την ομάδα τους με στόχο την επίτευξη της νίκης. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ παρά το γεγονός πως διανύει τον πρώτο του χρόνο στον Ολυμπιακό, έχει καταφέρει να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας σε σχέση με πέρσι ειδικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

Ο Ισπανός προπονητής θα έχει την ευκαιρία να ζήσει ένα ντέρμπι αιωνίων στο «Γ. Καραϊσκάκης» και θα έχει ενδιαφέρον ο τρόπος που θα προσεγγίσει το παιχνίδι. Από την πλευρά του ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς διατηρεί ένα σημαντικό κορμό παικτών από την περασμένη χρονιά και έως τώρα στο πρωτάθλημα έχει ηττηθεί μόνο από την ΑΕΚ. Εκτός της τακτικής προσέγγισης οι δύο ομάδες θα πρέπει να διαχειριστούν και τον αγωνιστικό ρυθμό.

Η διακοπή δίνει την ευκαιρία στους προπονητές να σχεδιάσουν με ηρεμία τα πλάνα τους, όμως από την άλλη βάζει φρένο στον αγωνιστικό ρυθμό, κάτι που καλούνται να διαχειριστούν ενόψει και της επανέναρξης των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων. Πλέον απέχουμε 12 μέρες από τη συνάντηση των δύο «αιωνίων» στο Φάληρο και το μόνο σίγουρο είναι πως και οι δύο θα προσπαθήσουν να πάρουν τη νίκη, έτσι ώστε να επιστρέψουν με τον καλύτερο τρόπο στη δράση και στις υποχρεώσεις του πρωταθλήματος.