Ολυμπιακός: Το « φλερτ» με τον Ντεσπόντοφ και πόσο τον κοστολογεί η ΤΣΣΚΑ Σόφιας

Οι Βούλγαροι ξαναθυμήθηκαν τον 21χρονο εξτρέμ που βρίσκεται υπό παρακολούθηση εδώ και έναν χρόνο από τους «ερυθρόλευκους».

Ολυμπιακός: Το « φλερτ» με τον Ντεσπόντοφ και πόσο τον κοστολογεί η ΤΣΣΚΑ Σόφιας

To τμήμα σκάουτινγκ του Ολυμπιακού ποτέ δεν σταματάει να δουλεύει και τα όσα έγραψαν χθες οι Βούλγαροι περί Κιρίλ Ντεσπόντοφ δεν είναι τυχαία. Μπορεί στον Ρέντη να έχουν στραμμένη την προσοχή τους αποκλειστικά και μόνο στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ», αλλά αυτό δεν σημαίνει κιόλας ότι δεν ασχολούνται στο λιμάνι με την επόμενη μέρα.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι οι Σισέ και Καμαρά «έκλεισαν» στον Ολυμπιακό τον Ιανουάριο κάτω από άκρα μυστικότητα και φόρεσαν τα ερυθρολευκα πέντε μήνες αργότερα.

Μην εκπλαγείτε αν δούμε κι άλλους... Σισέ και Καμαρά να κλείνουν από τώρα για το καλοκαίρι του 2019.

Οι Βούλγαροι επανέφεραν στο προσκήνιο το όνομα του Κιρίλ Ντεσπόντοφ, του «next big thing» της γειτονικής χώρας. Ο 21χρονος εξτρέμ της ΤΣΣΚΑ Σόφιας έχει ξεχωρίσει εδώ και έναν χρόνο από το τμήμα σκάουτινγκ των Πειραιωτών και σύμφωνα με τους γείτονες είχε γίνει μία κίνηση από τον Ολυμπιακό τον περασμένο Γενάρη.

Στη Σόφια επιμένουν ότι με αφορμή την παρουσία «κατασκόπου» της Τζένοα στο Βουλγαρία-Κύπρος για το Nations League, ο Ολυμπιακός δεν έχει βγει από το «κόλπο» της απόκτησής του και πώς αναμένεται άμεσα να κάνει κίνηση για να κλείσει για το καλοκαίρι.

Όλα αυτά θα τα δούμε στην πορεία, καθώς οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει κάνει καμία κρούση στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ναι μεν είχε κάνει κάποιες διερευνητικές επαφές με την ΤΣΣΚΑ πριν από μερικούς μήνες, αλλά προς το παρόν ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε μία θέση παρατηρητή και δίνει μία αίσθηση ότι θέλει να «χτυπήσει» στο σωστό τάιμινγκ, σε μία περίοδο δηλαδή που θα πιέσει και ο Ντεσπόντοφ να φύγει από την Σόφια.

Πάμε όμως τώρα και στο οικονομικό σκέλος της υπόθεσης. Πριν από μερικούς μήνες από την Βουλγαρία προέκυπτε ότι η ΤΣΣΚΑ τον παραχωρεί με ένα ποσό 1,5 με 2 εκατομμύρια ευρώ, καθώς ειχε επικαλεστεί ότι εκτός από τον Ολυμπιακό την είχαν «ενοχλήσει» ομάδες από την Ιταλία και την Γερμανία.

Ωστόσο, θα πρέπει να βάλουμε στη συζήτηση και μία σημαντική παράμετρο. Ο Ντεσπόντοφ έχει αρχίσει ήδη να παίζει στην Εθνική ανδρών της Βουλγαρίας, όπερ σημαίνει ότι τον βλέπει πλέον περισσότερος κόσμος και είναι δεδομένο ότι αν συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο, τότε μπορεί τις μετοχές του να τις ανεβάσει κι άλλο.