ΟΦΗ - ΑΕΚ 2-0: Τη «δάγκωσε» στην αρχή και στο τέλος (highlights)

Νέα μεγάλη νίκη του ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» καθώς μετά τους Άρη και ΠΑΟΚ νίκησε και την ΑΕΚ με 2-0. Τα γκολ Φελίπε, Ντίκο. Σούπερ οι Κρητικοί, ακίνδυνη η ΑΕΚ.

ΟΦΗ - ΑΕΚ 2-0: Τη «δάγκωσε» στην αρχή και στο τέλος (highlights)

Ο ΟΦΗ συνεχίζει να «δαγκώνει» τους μεγάλους στην έδρα του και ανεβαίνει πολύ στη βαθμολογία καθώς έστω και προσωρινά πέρασε την ΑΕΚ που τη νίκησε με 2-0 στο Ηράκλειο. Έχοντας επικρατήσει ήδη εκεί του ΠΑΟΚ και του Άρη. Η ΑΕΚ πριν από τον αγώνα με τον Άγιαξ έδειξε αδυναμίες στην οργάνωση και ο ΟΦΗ ήταν πολύ καλύτερα προετοιμασμένος για το ματς, παίρνοντας δικαιότατη νίκη. Η «Ένωση» θα μείνει πέντε βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό ακόμη και αν νικήσει τον Παναιτωλικό πριν από τη διακοπή.

Με αρκετά προβλήματα ξεκίνησαν οι δύο ομάδες, καθώς στις απουσίες της ΑΕΚ προστέθηκε και αυτή του Μάνταλου που ένιωσε αδιαθεσία και έμεινε στον πάγκο. Ο Αλμέιδα επέλεξε τον Φαν Βέερτ στην κορυφή αντί του τραυματία Λιβάι Γκαρσία.

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε πολύ πιεστικά με τη βοήθεια των φίλων του, είχε ευκαιρία από λάθος του Κάλενς στο 4' και στο 5' άνοιξε στο σκορ με κεφαλιά του Λουίζ Φελίπε μετά από σέντρα του Μπάκιτς. Ο σκόρερ νίκησε τον Μοχαμάντι, ενώ στην αρχή της φάσης έγινε έξοχη κάθετη πάσα από τον Μεγιάδο. Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει και είχε ένα καλό σουτ του Τσούμπερ στο 21' λίγο άουτ, ενώ έχασε ευκαιρίες με τον Μοχαμάντι καθώς ο Μπάουμαν ήταν στη θέση που έπρεπε. Σημαντικές ευκαιρίες είχαν προς το τέλος του ημιχρόνου ο ΟΦΗ με τον Μεγιάδο και η ΑΕΚ με τον Κάλενς, με τους γηπεδούχους να πηγαίνουν δίκαια προηγούμενοι στα αποδυτήρια.

Μεγάλη ευκαιρία είχε ο ΟΦΗ στην έναρξη της επανάληψης με κεφαλιά του Λουίζ Φελίπε στο 49' που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Στάνκοβιτς, ενώ στην επόμενη φάση ο Πισάρο πλάσαρε χλιαρά πάνω στον Μπάουμαν. Κοντά στο δεύτερο γκολ έφτασε ο ΟΦΗ στο 59΄με τον Μεγιάδο να μη αξιοποιεί την έξοχη πάσα του Γκαγιέγκος και να κόβεται στο γύρισμα από τον Μήτογλου. Η ΑΕΚ με τις πολλές αλλαγές του Αλμέιδα πίεσε και είχε μικροευκαιρίες με Μήτογλου στο 68' και Ζίνι στο 69'.

Ο ΟΦΗ συνέχισε να είναι μαχητικός και παθιασμένος με τον Ντίκο μπροστά αντί του Φελίπε, ενώ η ΑΕΚ ήταν φλύαρη και δυσκολευόταν να κάνει μεγάλη φάση. Ο Μπάουμαν έκανε σπουδαία απόκρουση στο 82' σε φάουλ του Γκατσίνοβιτς και στο 83' ο Νουα Ντίκο πήρε την μπάλα από τον Αμπάντα, απέφυγε τον Στάνκοβιτς και εύκολα έκανε το 2-0. Κάπου εκεί όλα τελείωσαν και η ομάδα του Νταμπράουσκας πανηγύρισε την τεράστια επιτυχία.

Μικρογραφία

ΟΦΗ-ΑΕΚ 2-0

Γήπεδο: «Θ. Βαρδινογιάννης»

Σκόρερ: 5' Λουίζ Φελίπε, 83' Ντίκο

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Κίτρινες: 10' Νταμπράουσκας, 78' Μπάουμαν, 90'+5 Αμπάντα, Λαμπρόπουλος - 63' Γαλανόπουλος, 82' Γκατσίνοβιτς, 90'+5' Σιμάνσκι

Συνθέσεις

ΟΦΗ: Μπάουμαν, Βούρος, Καρώ, Πασαλίδης (55' λ.τ Λαμπρόπουλος), Λάρσον, Μεγιάδο, Γκαγιέγκος (75' Αμπάντα), Γκλάζερ, Θοράρινσον, Μπάκιτς, Φελίπε (67' Ντίκο).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Κάλενς, Μήτογλου, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος (67' Πινέδα), Πισάρο (61' Γκατσίνοβιτς), Τσούμπερ (61' Αραούχο), Ελίασον (67' Ζίνι), Φαν Βέερτ (61' Πόνσε).