Παναθηναϊκός- ΠΑΟΚ 2-2: «Σωτήρας» Γερεμέγεφ! (highlights)

Με γκολ του νεαρού επιθετικού στο 90+6’ ο Παναθηναϊκός έσωσε τα προσχήματα και πήρε ισοπαλία 2-2 από τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο γλιτώνοντας από δεύτερη διαδοχική εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα

Παναθηναϊκός- ΠΑΟΚ 2-2: «Σωτήρας» Γερεμέγεφ! (highlights)

O ΠΑΟΚ ήταν έτοιμος να πάρει μεγάλη νίκη μέσα στη Λεωφόρο επί του Παναθηναϊκού, αλλά ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ… έσωσε τους «πράσινους», καθώς με κεφαλιά στις καθυστερήσεις ισοφάρισε σε 2-2 χαρίζοντάς τους τουλάχιστον έναν βαθμό.

Το πρώτο μέρος ήταν «καταιγιστικό» με τις δύο ομάδες να σκοράρουν από ένα γκολ και τους γηπεδούχους να έχουν την υπεροχή.

Τρομερός ρυθμός από τον Παναθηναϊκό στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου. Εμφανώς ανώτερος, αλλά και άστοχος και επιπόλαιος στην τελική προσπάθεια.

Πάρα πολύ επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις ο ΠΑΟΚ, ένα γκολ και μια τεράστια ευκαιρία σε δυο καταπληκτικές κόντρα επιθέσεις. Σε πάρα πολύ κακή μέρα Τάισον, Ενκόνγκ, δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό του αγώνα ο Σβαμπ.

Στο 19’ σέντρα από δεξιά του Ζίβκοβιτς, ο Κωνσταντέλιας έκανε τακουνάκι και η μπάλα «στρώθηκε» στον Τόμας που με πλασέ έκανε το 0-1.

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε στο 32’, καθώς ο Τζούρισιτς κινήθηκε πλάγια και δεξιά παίρνοντας την μπάλα από τον Παλάσιος, έκανε το γύρισμα, ο αμυντικός του ΠΑΟΚ πρόλαβε με προβολή τον Μπερνάρ, η μπάλα στρώθηκε στον Αργεντινό κι εκείνος ισοφάρισε σε 1-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο ευκαιρίες του ΠΑΟΚ που έδειξε πως επέστρεψε στο χορτάρι με… άγριες διαθέσεις και δικαιώθηκε η τακτική των αντεπιθέσεων από τον Λουτσέσκου.

Συγκεκριμένα στο 58’ μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Τάισον που έκανε την κούρσα κατά μέτωπο στην περιοχή του Παναθηναϊκού, λίγο πριν μπει σ' αυτήν, έσπασε στον Ζίβκοβιτς κι εκείνος με ένα υπέροχο τελείωμα έκανε το 1-2 για τον ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει τον ΠΑΟΚ, αλλά λάθος τρόπο, καθώς κατέφυγε σε σέντρες από τα πλάγια, οι οποίες αντιμετωπίζονταν εύκολα από την άμυνα των φιλοξενουμένων.

Ο Γιοβάνοβιτς απέσυρε τον Ιωαννίδη και έβαλε τον Γερεμέγεφ επιμένοντας να παίζει με έναν σέντερ φορ, την ώρα που ο «Δικέφαλος» αμυνόταν μαζικά.

Στις καθυστερήσεις ο Σαμάτα δεν πάσαρε σε δύο συμπαίκτες του που ήταν έτοιμοι με τα δίχτυα να σκοράρουν και πλάσαρε άουτ και μάλλον η μοίρα τον τιμώρησε για την επιλογή του.

Κι όμως ο 29χρονος πρώην επιθετικός του Λεβαδειακού έμεινε μόνος του μέσα στην μικρή περιοχή στο κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ στο 90+6’ και με κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2!


Μικρογραφία

Παναθηναϊκός- ΠΑΟΚ 2-2

Γήπεδο: «Απόστολος Νικολαΐδης»

Διαιτητής: Τιάγκο Μαρτίνς (Πορτογαλία)
Σκόρερς: Παλάσιος (32’), Γερεμέγεφ (90+6’)- Τόμας (19’), Ζίβκοβιτς (58’)

Κίτρινες: Τζούρισιτς (48’), Σένκεφελντ (90+3’) - Μπάμπα (44’), Τάισον (45+2’), Σβαμπ (54’), Κοτάρσκι (77’)

Κόκκινη: -

Συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι - Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Γεβντάι, Χουάνκαρ (82’ Μλαντένοβιτς) - Αράο, Τσέριν (76’ Βιλένα )- Μπερνάρ, Τζούρισιτς (70' Βέρμπιτς), Παλάσιος (70’ Μαντσίνι) - Ιωαννίδης (82’ Γερεμέγιεφ).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι- Κεντζιόρα, Έκονγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα- Τσιγγάρας (61’ Οζντόεφ), Σβαμπ (71’ Μεϊτέ) - Ζίβκοβιτς –Κωνσταντέλιας (61’ Ντεσπόντοφ), Τάισον (71΄Σαμάτα) - Μπράντον.