Είναι αλλιώς ο Ολυμπιακός

Η διαφορά του Ολυμπιακού στο θέμα Φορτούνη. Και πού δεν θέλουν οι φίλοι του να βλέπουν καμία διαφορά.

Είναι αλλιώς ο Ολυμπιακός

Στο θέμα της απολογίας του Κώστα Φορτούνη φάνηκε η διαφορά που υπάρχει στον Ολυμπιακό από τις άλλες ομάδες και στον ίδιο τον διεθνή ποδοσφαιριστή του από άλλους συναδέλφους του.

Ο Φορτούνης, μέσω του δικηγόρου της ΠΑΕ, και με τη σύμφωνη γνώμη του Ολυμπιακού στην επιθυμία του ποδοσφαιριστή, αυτό που έκανε στην απολογία του ήταν απλά να... απολογηθεί! Ούτε ελαφρυντικά ζήτησε, ούτε νομικά τερτίπια απαίτησε για να προσπαθήσει να γλιτώσει. Ούτε το άσπρο μαύρο θέλησε να κάνει, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Από την πρώτη στιγμή είχε ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τον τρόπο που πανηγύρισε στο ΟΑΚΑ κι αυτό θα έκανε είτε επρόκειτο για μαθητική εξέδρα με μαθητές, είτε με μαθητική εξέδρα. με... λίγους μαθητές (όπως συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση), είτε με εξέδρα με κόσμο, είτε με εξέδρα άδεια. Αυτό είπε και στο δικαστήριο. «Έκανα λάθος, δεν μου άρεσε αυτό που έγινε, δεν ήμουν εγώ, ας υποστώ τις συνέπειες».

Ο Ολυμπιακός δεν πήγε επίσης κοιτάζοντας το πρόγραμμα. Να ζητήσει δηλαδή αναβολή για να τιμωρηθεί ο Φορτούνης στο ματς με τον Απόλλωνα και να παίξει στο πιο δύσκολο με τον ΟΦΗ. Όχι ότι έχει σημασία, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν είχε κάνει το ίδιο με τον Πασχαλάκη. Κατάφερε να τον έχει στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και όχι στο μικρότερης σημασίας ματς Κυπέλλου με τον Άρη. Λεπτομέρειες που δείχνουν κάποια πράγματα.

Μα πάνω απ' όλα, αυτό που μετράει είναι ο τρόπος που αντιμετώπισε εξ΄αρχής ο Φορτούνης το λάθος του. Λάθη κάνουν όλοι. Όσοι τα αναγνωρίζουν και τα αντιμετωπίζουν αντρίκεια, έχουν μπει σε φάση ωριμότητας, όπως γράφαμε στο χτεσινό άρθρο για τα γενέθλια του διεθνούς άσου.

Όσο για τις ανακοινώσεις σχετικά με το Καραϊσκάκη, μια απλή επισήμανση απ΄όσα είδαμε στα σόσιαλ μίντια. Αλλά και να μην τα βλέπαμε, το ίδιο θα ίσχυε. Ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν ξέρει αν έχει δίκιο ο Μαρινάκης ή ο Κόκκαλης στο συγκεκριμένο θέμα και με τη διαφορά που έχει προκύψει. Αυτό που θέλει ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι να βλέπει τους δύο μεγάλους προέδρους της ομάδας του να πανηγυρίζουν μαζί τις νίκες από την σουίτα του γηπέδου, όπως συνέβαινε από την πρώτη στιγμή της αλλαγής στο ιδιοκτησιακό μέχρι και πολύ πρόσφατα. Αυτό θέλει...