Ολυμπιακός: Το 35λεπτο του τρόμου και το «καυτό» πρόγραμμα που έρχεται έως τα μέσα Νοεμβρίου

Ο Ολυμπιακός μετά το δοκάρι του Νταρίντα θα μπορούσε να κερδίσει ακόμη και με... 7-1 τον Άρη. Από την Κυριακή στα Γιάννενα αρχίζει ένα πρόγραμμα - φωτιά.

Ολυμπιακός: Το 35λεπτο του τρόμου και το «καυτό» πρόγραμμα που έρχεται έως τα μέσα Νοεμβρίου

Ο Ολυμπιακός έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο την έδρα του. Πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς στο Καραϊσκάκη και με τις τέσσερις εξ αυτών να είναι με ντόρτια! Σημαντικό για τους Πειραιώτες ότι δεν έχουν γκελάρει στο φαληρικό γήπεδο. Κι όχι τόσο πολύ για το βαθμολογικό κομμάτι, αλλά κυρίως για το ψυχολογικό και την αυτοπεποίθηση που χτίζει η ομάδα.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να κερδίζει με 2-0 από το ημίχρονο. Στο 53’ θα μπορούσε να χάνει 1-2! Είναι τα παιχνίδια της ποδοσφαιρικής μοίρας που μπορεί να οδηγήσουν μία ομάδα από το ένα άκρο στο άλλο.

Με τον Πανσερραϊκό είδε τον Άλεξιτς να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι με πέναλτι κι ενώ το αποτέλεσμα ήταν 0-0 στο 54’. Με τον Αρη είδε τον Νταρίντα να σημαδεύει το αριστερό δοκάρι κι ενώ το σκορ ήταν στο 1-1 στο 53’. Πάνω - κάτω στο ίδιο χρονικό σημείο.

Τελικά ο Μπιέλ άνοιξε το σκορ με τον Πανσερραϊκό στο 63’ και ο Ελ Κααμπί έδωσε ξανά προβάδισμα στον Ολυμπιακό απέναντι στον Άρη στο 62’. Σχεδόν στο ίδιο χρονικό σημείο.

Ο Ολυμπιακός δίνει την εντύπωση ότι όταν καταλαβαίνει πως ο αντίπαλος πιστεύει ότι μπορεί να κάνει τη ζημιά, τότε αποφασζσει να πατήσει... γκάζι και παίρνει σβάρνα όποιον βρει μπροστά του.

Το 35λεπτο που έκανε η ομάδα του Μαρτίνεθ από το 60’ έως το 90+5’ ήταν ένα 35λεπτο τρόμου για τον Άρη.

Οι Θεσσαλονικείς δεν μπορούσαν με τίποτα να ακολουθήσουν τον ξέφρενο ρυθμό των Πειραιωτών. Η είσοδος των Γιόβετιτς, Μπιέλ και Ποντένσε βοήθησε στο να μην «πιάνονται» οι γηπεδούχοι από τους «κίτρινους» και για να φτάσει εν τέλει το σκορ στο 4-1. Ένα σκορ που αδικεί τον Ολυμπιακό, καθώς με τις ευκαιρίες που χάθηκαν συν ένα πέναλτι, δεν θα ήταν υπερβολή ακόμη και μία νίκη με... 7-1.

Η ομάδα που έχει φτιάξει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ δίνει την εντύπωση ότι ακόμη και να έδινε προβάδισμα στον Άρη ο Νταρίντα στο 53’, έχει πλέον το «μέταλλο» να μην πέφτει ψυχολογικά. Αντιθέτως, ξυπνάει και επιτίθεται σαν λυσσασμένη.

Το είδαμε στη Ν. Φιλαδέλφεια αμέσως μετά το γκολ του Ποντένσε από το 25’ έως το 45’, το είδαμε και με τη Φράιμπουργκ παρότι ηττήθηκε στο τέλος.

Ο Ολυμπιακός δείχνει ότι δεν... παραπατάει όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ. Οι παίκτες έχουν εμπιστοσύνη στους εαυτούς τους.

Και το 1-2 λοιπόν να γινόταν στο 53’, με βάση όλα όσα έχουμε δει φέτος, πιο πιθανό ήταν να γινόταν 2-2 σε σύντομο χρονικό διάστημα και να κατέρρεε ο Άρης παρά να έφευγε με το τρίποντο η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Υποθετικά σενάρια όλα αυτά, αλλά βασιζόμαστε στην έως τώρα εικόνα του Ολυμπιακού, μιας ομάδας που δείχνει να μην παρατάει τίποτα και για κανέναν λόγο.

Το 35λεπτο του β’ μέρους ήταν το «κάτι άλλο» για τον Ολυμπιακό, αλλά αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, τα πολύ πιο δύσκολα τα έχει πλέον μπροστά του.

Την Κυριακή (1/10) πάει στα Γιάννενα, μετά ταξιδεύει για Μπάτσκα Τόπολα (5/10) και μετά τη διακοπή του Οκτωβρίου ακολουθεί πρόγραμμα - φωτιά. Με Παναθηναϊκό στο Φάληρο (22/10), Γουέστ Χαμ στον Πειραιά (26/10), ΟΦΗ στο Ηράκλειο (29/10), ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη (5/11), Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο (9/11) και Αστέρα Τρίπολης στην Αρκαδία (12/11). Ο... κακός χαμός έως τη διακοπή του Νοεμβρίου!

Η παρατήρηση που μπορούμε να κάνουμε προς το παρόν είναι ότι βλέπουμε έναν Ολυμπιακό να βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι και να αφήνει πολλές υποσχέσεις στον κόσμο του. Κυρίως όμως τον έχουμε δει στο Καραϊσκάκη. Οπότε, περιμένουμε να δούμε πώς θα αντιδράσει και μακριά από τον Πειραιά.