ΠΑΟΚ - Βόλος 3-0: «Καθάρισε» εύκολα και βλέπει Λεωφόρο

Ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε 3-0 του Βόλου στην Τούμπα και πάει με ψυχολογία στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Κουλιεράκης (39'), Μουργκ (45'+1') και Σαμάτα (55') τα γκολ των «ασπρόμαυρων» που είχαν και δύο δοκάρια με τους Σβαμπ (24') και Σάστρε (29'). 

ΠΑΟΚ - Βόλος 3-0: «Καθάρισε» εύκολα και βλέπει Λεωφόρο

Με φόρα από το «διπλό» στα Γιάννινα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε άνετα του Βόλου 3-0 και παρέμεινε στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, λίγες ημέρες πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Δύο γκολ και ισάριθμα δοκάρια για τους Θεσσαλονικείς στο α' μέρος, ενώ... σεφτέ έκανε ο Σαμάτα που σημείωσε το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Στον... πάτο κολλημένος ο Βόλος που δεν απείλησε σε κανένα σημείο και θα πρέπει να αρχίσει να ανησυχεί!

Στο στο τέλος

Ο ΠΑΟΚ από το 15' και μετά ανέβασε την πίεση του, κλείνοντας τον Βόλο στο δικό του μισό. Οι «ασπρόμαυροι» προσπαθούσαν κυρίως από τα πλάγια να σπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των Θεσσαλών, ωστόσο και τις δύο φορές που βρέθηκαν απέναντι στον Παπαδόπουλο, τα... δοκάρια τον σταμάτησαν.

Αρχικά στο 25' όταν ο Σβαμπ πήρε την κεφαλιά από σέντρα του Ζίβκοβιτς αλλά σημάδεψε το οριζόντιο και στη συνέχεια (τρία λεπτά αργότερα), ο Σέρβος έδωσε ξανά στον Σάστρε αλλά το σουτ εκείνου τράνταξε το αριστερό δοκάρι.

Ό,τι δεν έγινε σε αυτές τις φάσεις όμως, συνέβη στο 39'. Ο Τάισον έκανε έξυπνη εκτέλεση στο δεύτερο δοκάρι και ο Κουλιεράκης με υπέροχη κεφαλιά άνοιξε τοι σκορ. Μάλιστα, για να μετρήσει το τέρμα χρειάστηκε ο ίδιος ο Σιδηρόπουλος να πάει στο VAR το οποίο είχε αμφιβολίες για οφσάιντ, ωστόσο ο Έλληνας ρέφερι -ορθώς- δεν είδε καμία παράβαση.

Σα να μην έφτανε αυτό, στις καθυστερήσεις του α' μέρους, οι Θεσσαλονικείς βρήκαν και δεύτερο γκολ. Ο ΠΑΟΚ βγήκε στην αντεπίθεση με τον Σβαμπ να ανοίγει προς τον Τάισον. Ο Βραζιλιάνος πήρε όλα τα μέτρα από τα δεξιά, πάτησε περιοχή, έκανε το γύρισμα προς τον Μούργκ που είχε ακολουθήσει τη φάση και αυτός με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Σεφτέ Σαμάτα!

Στο δεύτερο μέρος ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε διαχείριση δυνάμεων ενόψει και του ματς με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Μάλιστα, το γρήγορο τέρμα (55') του Σαμάτα, το οποίο ήταν και το παρθενικό για τον Τανζανό φορ, βοήθησε τους γηπεδούχους να ρίξουν παλμούς απέναντι σε μια ακίνδυνη ομάδα.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΑΟΚ - ΒΟΛΟΣ 3-0

Σκόρερ: 39' Κουλιεράκης, 45'+1' Μουργκ, 55' Σαμάτα

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδ/ησου)
Βοηθοί:
Κωσταράς (Αιτ/ιας), Κούλα (Ξάνθης)
4ος:
Τσιάρας (Καβάλας)
VAR: Μανούχος (Αργολίδας)
AVAR: Κόλλιας (Ηπείρου).

Κάρτες: Τρουιγέ

Οι συνθέσεις...

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Εκόνγκ, Κουλιεράκης (77' Νάσμπεργκ), Μπάμπα, Τσιγγάρας, Σβαμπ (65' Οζντόεφ), Μουργκ, Τάισον (65' Κωνσταντέλιας), Ζίβκοβιτς (65' Ντεσπόντοφ), Σαμάτα (81' Σαμάτα)

ΒΟΛΟΣ: Παπαδόπουλος, Άλχο (56' Καλογερόπουλος), Λούνα, Ταχάτος, Τσοκάνης (80' Ασλανίδης), Γκλάβτσιτς, Τρουιγέ (46' Ενγκίν), Κόμπα (66' Μωραϊτης), Κορνέτ, Μαχαίρας, Γκαρσία (66' Μεταξάς)