Oλυμπιακός: Το απίστευτο 16 αγώνων με τον Άρη

Όλα τα ματς του Ολυμπιακού με τον Άρη είναι ντέρμπι την τελευταία τριετία. Όλα κρίθηκαν στο γκολ ή ήρθαν ισόπαλα.

Oλυμπιακός: Το απίστευτο 16 αγώνων με τον Άρη

Είναι ευνόητο ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ απόψε για να υποτάξει την αντίσταση του Άρη και να πάρει τους τρεις βαθμούς στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά εάν κάποιος έχει αμφιβολίες για τις δυσκολίες της αναμέτρησης αρκεί απλώς να ανατρέξει στα παιχνίδια των δύο ομάδων την τελευταία τριετία. Είναι δεκαέξι αγώνες στις δύο έδρες για πρωτάθλημα και Κύπελλο και σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε νικητής με διαφορά στο σκορ μεγαλύτερη του ενός γκολ! Όλα τα παιχνίδια ήταν ντέρμπι.

Ο Ολυμπιακός έχει τις περισσότερες νίκες (εννιά) σε αυτό το διάστημα των τελευταίων τριών ετών, τέσσερα παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα και ο Άρης έχει πετύχει τρεις νίκες. Μπορεί να πει κανείς ότι ο Άρης έχει απέναντι στον Ολυμπιακό μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα τα τελευταία χρόνια απ’ όσο οι άλλες μεγάλες ομάδες.

Πέρυσι οι Θεσσαλονικείς έκοψαν στο πρωτάθλημα οκτώ βαθμούς από τον Ολυμπιακό και σε πολύ μεγάλο βαθμό τον άφησαν εκτός τίτλου με αυτά τα αποτελέσματα. Ο Άρης είχε νικήσει στην κανονική περίοδο 2-1 στην Θεσσαλονίκη, ενώ με το ίδιο σκορ επικράτησε στην έδρα του και στα πλέι οφ. Στο Φάληρο ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει 1-0 στην κανονική διάρκεια και στα πλέι οφ έφερε 2-2. Ενώ είχε δύο νίκες με 1-0 εντός και εκτός έδρας για το Κύπελλο.

Πρόπερσι οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στο πρωτάθλημα, με τον Ολυμπιακός να κερδίζει 1-0 στο «Καραϊσκάκης» και να χάνει 2-1 στο «Βικελίδης» για την κανονική περίοδο, ενώ στα πλέι οφ πέτυχε δύο νίκες, με 2-1 στον Πειραιά και με 1-0 στην Θεσσαλονίκη.

Και πριν από τρία χρόνια. Για το πρωτάθλημα στην κανονική περίοδο, Άρης-Ολυμπιακός 1-2, Ολυμπιακός-Άρης 1-1. Για τα πλέι οφ, Ολυμπιακός-Άρης 1-0, Άρης-Ολυμπιακός 1-1. Και για το Κύπελλο, Ολυμπιακός-Άρης 2-1, Άρης-Ολυμπιακός 1-1 (με το γκολ πρόκρισης του Μπουχαλάκη από το λάθος του Κουέστα). Πρέπει να πάμε τέσσερα χρόνια πίσω για να βρούμε πιο εύκολες νίκες του Ολυμπιακού στη Σούπερ Λιγκ, με 4-2 εντός κι εκτός, με 3-1 στο Φάληρο κι άλλο ένα 2-1 στην Θεσσαλονίκη.

Εντυπωσιακό επίσης είναι το στοιχείο ότι ανεξαρτήτως έδρας την τελευταία διετία υπάρχει μόνο μία ισοπαλία σε δέκα αναμετρήσεις! Κι όλες οι άλλες κρίνονται στο γκολ. Κάτι τέτοιο λογικά προβλέπεται και απόψε εκτός εάν έχει έρθει η ώρα να «σπάσει» αυτό το στοιχείο θρίλερ που χαρακτηρίζει τα ματς των δύο ομάδων τα τελευταία χρόνια.