Ολυμπιακός: Το κάνει να φαίνεται εύκολο, αλλά δίχως λόγο μπορεί να δυσκολέψει και τη ζωή του!

Αν και κινδύνευσε σοβαρά ο επιπόλαιος Ολυμπιακός του πρώτου 15λέπτου, στη συνέχεια o κανονικός Ολυμπιακός μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο το ματς με την Κηφισιά (4-0).

Ολυμπιακός: Το κάνει να φαίνεται εύκολο, αλλά δίχως λόγο μπορεί να δυσκολέψει και τη ζωή του!

Προφανώς και ο Ολυμπιακός δεν «σκότωσε» κάποιο θηρίο. Η Κηφισιά είναι μία αξιόμαχη ομάδα που έχασε με ένα αυτογκόλ στο τέλος στην Τούμπα, που με δύο γκολ στις καθυστερήσεις μετέτρεψε το 2-4 από τον Πανσερραϊκό σε 4-4 και πήγε στο Καραϊσκάκη με σκοπό να κάνει ζημιά στους Πειραιώτες.

Δεν μπορεί άλλωστε να εξηγηθεί διαφορετικά ότι οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου απείλησαν σε δύο περιπτώσεις τον Ολυμπιακό στο πρώτο τέταρτο. Ήταν καλά διαβασμένος ο Έλληνας τεχνικός, ο οποίος προφανέστατα είχε δώσει εντολή στους ποδοσφαιριστές του να «χτυπήσουν» στο αμυντικό τρανζίσιον των Πειραιωτών, καθώς οι επιστροφές των παικτών του Ντιέγκο Μαρτίνεθ δεν ήταν και οι πιο ενδεδειγμένες.

Ο Ολυμπιακός ένα ματς που το έκανε να φαίνεται εύκολο, θα μπορούσε να το κάνει ο ίδιος πολύ δύσκολο αν δεν υπήρχε στο πρώτο τέταρτο ο Πασχαλάκης. Ή για να γίνουμε πιο ακριβείς, υπήρχε κίνδυνος ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ να ρίξει στη μάχη του δευτέρου ημιχρόνου παίκτες όπως ο Φορτούνης, ο Ροντινέι ή ο Μασούρας για να κυνηγήσει το γκολ της νίκης. Δεν ήθελε και πολύ να γίνει η ζημιά στο πρώτο τέταρτο.

Από τη στιγμή, όμως, που δεν έγινε και ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με το πέναλτι του Ελ Κααμπί, όλα τα υπόλοιπα πήραν το δρόμο τους.

Ο Σολμπάκεν είχε όρεξη να ενσωματωθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα στο κλίμα της νέας του ομάδας, ο Ποντένσε κέρδισε ένα πέναλτι, πέτυχε ένα γκολ και ήταν μία μόνιμη πηγή κινδύνου, ο Ελ Κααμπί σκόραρε ξανά, ο Ορτέγκα όσο περνούσε η ώρα αποκτούσε αυτοπεποίθηση και ο Ρέτσος επανήλθε στις καλές του εμφανίσεις.

Ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει έως τώρα στο Καραϊσκάκη να έχει συνολικό σκορ 14-0 με τους Πανσερραϊκό, Ατρόμητο, Λαμία και Κηφισιά. Δεν το λες και κακό στατιστικό. Ίσα-ίσα που είναι ο οδηγός για τη συνέχεια, καθώς οι Πειραιώτες στέλνουν μήνυμα ότι τέτοια ματς θα τα παίρνουν στο τέλος άνετα, ασχέτως αν με τον Πανσερραϊκό υπήρχαν καρδιοχτύπια πριν από την επίτευξη του πρώτου τέρματος.

Εκείνο όμως που πρέπει να διορθωθεί είναι η συμπεριφορά των «ερυθρόλευκων» στις αντεπιθέσεις. Δεν την πάτησε μία φορά με τον Πανσερραϊκό, δεν την πάτησε δεύτερη με Λαμία, δεν την πάτησε τρίτη με την Κηφισιά, αλλά κάποια στιγμή θα την πατήσει αν δεν σταματήσει αυτό το κακό συνήθειο και θα αναγκαστεί να τρέχει να ανατρέψει σκορ. Όχι τίποτε άλλο, αλλά ο Άρης που κατηφορίζει στο Φάληρο την Τετάρτη (27/9) δείχνει να βρίσκεται σε «καλό φεγγάρι».

Έως τώρα πάντως το δείγμα είναι άκρως ενθαρρυντικό για τη συνέχεια, καθώς ο Μαρτίνεθ έχει δώσει μία ταυτότητα στην ομάδα του και στο τέλος της ημέρας αυτό που μένει είναι ότι «καθαρίζει» σχετικά εύκολα τέτοια παιχνίδια, που στο παρελθόν αγκομαχούσε να πάρει το τρίποντο. Μέχρι στιγμής δείχνει να το κάνει με σχετική άνεση, αν εξαιρεθεί ο... ύπνος των πρώτων 10-15 λεπτών.