Ο Μαρτίνεθ μάζεψε το ξέφραγο αμπέλι - 35 παίκτες είχαν παίξει στο αντίστοιχο περσινό διάστημα!

Ξέφραγο αμπέλι είχε κάνει πέρυσι την ενδεκάδα του Ολυμπιακού ο Κάρλος Κορμπεράν. Όποιος «ήθελε» έμπαινε, όποιος «ήθελε» έβγαινε.

Ο Μαρτίνεθ μάζεψε το ξέφραγο αμπέλι - 35 παίκτες είχαν παίξει στο αντίστοιχο περσινό διάστημα!

Τριάντα πέντε (35) παίκτες είχε χρησιμοποιήσει μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου 2022 ο Ισπανός! Αριθμός που μοιάζει με ανέκδοτο μπροστά στην τάξη που έχει βάλει ο συμπατριώτη του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Προφανώς και η κακή διαχείριση που κλήθηκε έκανε ο Κορμπεράν είχε «ρίζες» στην γενικότερη λειτουργία της ομάδας πέρυσι, παρόλα αυτά ο διάδοχός του έχει καταφέρει να βάλει την ομάδα σε σωστές ράγες, τουλάχιστον όσον αφορά τις αυστηρές ποδοσφαιρικές νόρμες.

Είναι πράγματι εντυπωσιακό το γεγονός ότι στο αντίστοιχο περσινό διάστημα (μέχρι 18 Σεπτεμβρίου) από την ενδεκάδα του Ολυμπιακού είχαν... περάσει 35 ποδοσφαιριστές.

Στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν, στις 20/07/22 με αντίπαλο τη Μακάμπι Χάιφα στο Ισραήλ είχαν παίξει οι Βατσλίκ, Βρσάλικο, Μανωλάς, Ρεάμπτσιουκ, Σισέ, Εμβιλά, Μασούρας, Καμαρά Αγκιμπού, Κανέ, Ζινκερνάγκελ, Τικίνιο, Καμαρά Μαντί, Καμαρά Αμπουμπακάρ, Μπουχαλάκης, Παπασταθόπουλος, Άβιλα.

Από εκείνο το παιχνίδι μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου, ο Ολυμπιακός έδωσε άλλα 12 παιχνίδια χρησιμοποιώντας άλλους 19 ποδοσφαιριστές! Κάποιοι εξ αυτών πήραν τη φανέλα βασικού στο σπίτι τους (Ινμπόμ Χουανγκ, Μπακαμπού) και άλλοι πέρασαν αλλά δεν ακούμπησαν την γενικότερη μετριότητα του Ολυμπιακού.

Συγκεκριμένα, σταδιακά μπήκαν στην ομάδα οι Ζοάο Καρβάλιο, Κούντε, Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς, Γκάρι Ροντρίγκες, Μπα, Χουάνγκ Ινμπόμ, Αχμέντ Χασάν, Βρουσάι, Ντε λα Φουέντε, Κούτρης, Ανδρούτσος, Μπιέλ, Χουάνγκ Ουί Τζο, Ρέτσος, Μπόουλερ, Χάμες Ροντρίγκες και Μπακαμπού! Λίγο αργότερα μπήκε και ο Μαρσέλο στην εξίσωση...

Παρότι από τον Ολυμπιακό αποχώρησαν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του πέρυσι (Ινμπόμ) και ο πρώτος του σκόρερ (Μπακαμπού), οι ερυθρόλευκοι έχουν γίνει πλέον ομάδα. Και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον προπονητή του, ο οποίος έχει δημιουργήσει ένα «κλειστό κλαμπ», όσον αφορά την ενδεκάδα και οι προσθήκες σε αυτήν έχουν να κάνουν αποκλειστικά με το... προβλεπόμενο ροτέισον ή νέες παρουσίες (Ποντένσε, Γιόβετιτς και ακολουθεί ο Σολμπάκεν). Παρόλα αυτά, οι έξτρα παίκτες που έχει χρησιμοποιήσει από τους 16 που αγωνίστηκαν στο πρώτο ματς της σεζόν με την Γκενκ, είναι μόλις 8! Οι Ραμόν, Σκάρπα, Έσε, Πορόσο, Ορτέγκα, Μπρίνιτς, Ποντένσε και Γιόβετιτς.

Οι 16 που έπαιξαν με τους Βέλγους ήταν οι Πασχαλάκης, Φρέιρε, Κίνι, Ροντινέι, Ρέτσος, Καμαρά Μ., Ιμπόρα, Μασούρας, Ζοάο Καρβάλιο, Φορτούνης, Ελ Αράμπι, Αλεξανδρόπουλος, Μπιέλ, Ντόι, Ελ Κααμπί, Βρουσάι.

Μπορεί σε κάποιους να μη λέει κάτι ότι ο αριθμός των παικτών που έχουν χρησιμοποιηθεί σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, έχει πέσει από τους 35 στους 24, αλλά η εικόνα μέσα στο γήπεδο και τα αποτελέσματα στα επίσημα παιχνίδια είναι η μέρα με τη νύχτα. Και σε αυτή τη... μέρα επενδύει ο Ολυμπιακός για ένα καλύτερο αύριο σε Ελλάδα και Ευρώπη.